Voedingskeuzes beïnvloeden direct de beschikbare voedingsstoffen voor de hersenen, zoals omega-3 vetzuren, antioxidanten, vitamines en mineralen, die allemaal essentieel zijn voor een gezonde hersenfunctie. Afwijkend eetgedrag en leefstijlfactoren spelen ook een rol bij psychiatrische aandoeningen. Het begrijpen van deze relatie is niet beperkt tot de spreekkamer; zorgprofessionals kunnen een leidende rol spelen bij het informeren van de samenleving over gezonde voedingspraktijken en het bevorderen van preventieve zorg, vooral bij het ontwikkelen van gezonde eetgewoonten bij kinderen.
VoedingNL 2024 brengt nieuwe wetenschappelijke inzichten en praktische adviezen samen, stimuleert levendige discussies en richt zich op professionals met een interesse in voeding, waaronder diëtisten, voedingswetenschappers, fysiotherapeuten, bewegingswetenschappers, leefstijlcoaches en huisartsen. Het congres verkent de huidige stand van zaken, lopende onderzoeken en kansen voor wetenschap, en biedt concrete handvatten voor diëtisten. Meer weten? Klik hier.