Home Actueel 265 Gelderse bedrijven dienen groeiplan in bij De Groeiversneller

08 januari 2018

265 Gelderse bedrijven dienen groeiplan in bij De Groeiversneller

Sinds de start  van De Groeiversneller op 1 maart 2017 hebben 265 Gelderse mkb-bedrijven een groeiplan ingediend bij Oost NL. De Groeiversneller is een programma van de Provincie Gelderland dat ambitieuze ondernemers ondersteunt bij hun groeiplannen. Het kan daarbij gaan om de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten, ontwikkeling van nieuwe markten en nieuwe verdienmodellen.

De bedrijven komen uit voor Gelderland belangrijke sectoren als de maakindustrie, agrofood en health, maar ook uit de zakelijke dienstverlening, logistiek en cultuursector. Zesentwintig bedrijven dienden een groeiplan in bij de speciale actielijn voor energietransitie en CO2-reductie.

De Groeiversneller ondersteunt de bedrijven op verschillende manieren. Uitvoerder Oost NL kijkt eerst welke partner in het netwerk in Gelderland de ondernemer het beste kan ondersteunen. Ook zijn er vouchers en leningen beschikbaar. Oost NL kende in 2017 in totaal 81 vouchers toe en microkredietpartner Qredits honoreerde vier aanvragen voor een lening. Zo kon ResiRest een nieuwe app in de markt zetten met behulp van een lening en kon WATTSUN zijn mobiele batterijen verder ontwikkelen.

Ook in 2018 staat De Groeiversneller open voor ambitieuze ondernemers met een groeiplan. De Provincie Gelderland heeft de actielijn voor energietransitie en CO2-reductie uitgebreid. Ook komen er actielijnen voor familiebedrijven en voor handelsbevordering en de stimulering van export. Verder organiseert De Groeiversneller opnieuw masterclasses voor bedrijven, zoals de in 2017 succesvolle masterclass scaling up voor snelle groeiers.

Groeiambities in 2018? Dien je plan in bij Oost NL en kijk wat Oost NL, partners in de regio en externe experts voor jouw plan kunnen betekenen.


Terug naar het overzicht

Auteur:
Linze Rijswijk
Oost NL

Publicatie over partner(s):


Tags

Health Valley Partners