Home Actueel Behandeling voor hersenletsel wint Herman Wijffels Innovatieprijs

04 november 2016

Behandeling voor hersenletsel wint Herman Wijffels Innovatieprijs

Hersenz, een behandelprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, heeft de Herman Wijffels Innovatieprijs van dit jaar gewonnen. De behandeling richt zich niet alleen op lichamelijk herstel, maar ook op geestelijke vooruitgang.

De jury selecteerde Hersenz omdat het een sociale innovatie is. ‘De reguliere zorg richt zich vooral op lichamelijk herstel van patiënten met niet-aangeboren hersenletsel. Om mensen in hun kracht te zetten, is meer nodig. De multidisciplinaire aanpak van Hersenz blijkt uniek en effectief. Een mooi voorbeeld van investeren in vitaliteit’, zegt de jury over het programma.

Behandeling Hersenz

De behandeling van Hersenz bestaat uit verschillende bouwstenen: emoties en gedrag, in beweging, energie, denken en doen en thuis. De meeste patiënten krijgen een jaar lang eens per week een groepsbehandeling waarin ze bespreken wat er voor hen is veranderd door het hersenletsel, schrijft Hersenz op de website. Daardoor leren ze omgaan met de gevolgen van het letsel en kunnen ze het beter hanteren.

Reactie VGN 

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is trots op de winnaar van de prijs. ‘Hersenz is een prachtig voorbeeld hoe dankzij goede samenwerking de zorg voor cliënten met niet-aangeboren hersenletsel effectief is verbeterd’, zegt directeurFrank Bluiminck. ‘De twaalf gehandicaptenzorgorganisaties hebben hierbij echt het belang van de cliënt voorop gezet. Dat deze innovatieve samenwerking met deze prijs wordt beloond, vind ik dan ook meer dan terecht.’

Bron: ZorgVisie


Terug naar het overzicht

Auteur:
Redactie ZorgVisie


Tags

Health Valley Partners