Home Actueel Breast Clinic ASZ wint Gouden Zinnige Zorg Award

07 juni 2017

Breast Clinic ASZ wint Gouden Zinnige Zorg Award

De Breast Clinic van het Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASZ) in Dordrecht heeft op maandag 6 juni de gouden Zinnige Zorg Award met bijhorende prijs van 10 duizend euro gewonnen. De Breast Clinic zorgt ervoor dat vrouwen binnen een uur al de uitslag van een borstfoto krijgen bij het vermoeden van borstkanker.

De snelle beoordeling is mogelijk doordat de radioloog de foto’s direct zelf beoordeelt. Vrouwen hoeven daarvoor niet eerst naar de chirurg waar ze soms wel tien dagen op de uitslag moeten wachten. De Breast Clinic voorkomt daarmee onnodige angst onzekerheid en zorgt voor een minder lange wachttijd.
 

Zilver en brons

Stomydo, de stomadouche waarmee stomadragers eenvoudig hun stoma kunnen reinigen, sleepte een zilveren award en 5.000 euro in de wacht. De bronzen award en 2.500 euro gingen naar de Keuzehulp Galblaas en Liesbreuk van ziekenhuis Bernhoven. De online tool helpt bij het maken van een goede keuze voor een behandeling die het beste aansluit bij de patiënt.

Ruim achtduizend mensen stemden dit voorjaar op tien zorgvernieuwingen die de zorg vooruit helpen én betaalbaar houden. Een vakjury bestaande uit Ab Klink (VGZ), Dianda Veldman (directeur-bestuurder Patiëntenfederatie Nederland), Martijn van Beek (directeur Voeding Leeft, winnaar Zinnige Zorg Award 2016) en Michelle Mengerink van de Ledenraad van Coöperatie VGZ beoordeelden de drie initiatieven die na de publieksronde als finalist overbleven.

Vorig jaar won het initiatief ‘Keer Diabetes Om’ van stichting Voeding leeft de Gouden award. Bij deze zorgvernieuwing wordt voeding als medicijn ingezet bij de behandeling van diabetes type 2. Inmiddels is het project met behulp van VGZ uitgebreid naar 2500 deelnemers de komende jaren.

De Zinnige Zorg Award is een initiatief van zorgverzekeraar VGZ.Met de awards laat VGZ blijken zinnige zorg onmisbaar te vinden bij het betaalbaar en op hoog niveau houden van de Nederlandse zorg. Om dat te onderstrepen liet VGZ-topman Klink bij de prijsuitreiking weten dat "niet alleen de tien genomineerde initiatieven onze steun krijgen, alle effectieve ideeën gaan we verspreiden”.

Zie ook: Tien zorginnovaties genomineerd voor VGZ Zinnige Zorg Award


Terug naar het overzicht

Auteur:
Skipr Redactie
Skipr

Publicatie over partner(s):


Tags

Health Valley Partners