Home Actueel Dianda Veldman op Health Valley Event: "Betrek patiënt bij innovatie in de zorg"

16 januari 2017

Dianda Veldman op Health Valley Event: "Betrek patiënt bij innovatie in de zorg"

Het aantal digitale mogelijkheden binnen de zorg neemt almaar toe. Medical devices, de inzet van robotica en het afstemmen van de gezondheidszorg op het individu leidt tot kwaliteitsverbetering en een verlaging van kosten.

Toch komt de digitalisering in de zorg maar langzaam op gang. De sector Life Sciences & Health wil wel, maar is de patiënt voldoende op de hoogte van alle mogelijkheden en voordelen die technologie kan bieden?

Directeur Dianda Veldman van Patiëntenfederatie Nederland: "Technologische innovaties in de zorg zijn enkel waardevol voor de patiënt wanneer het iets opbrengt. Bedrijven, wetenschappers, investeerders en de overheid zouden de dialoog aan moeten gaan met patiënten en ze meer moeten betrekken bij innovaties in de zorg."

Op 9 maart 2017 komt iedereen die zich bezighoudt met innovatie in Life Sciences & Health bij elkaar tijdens het Health Valley Event om te praten over de ontwikkelingen en de toekomst van de zorg. Van mensen uit het bedrijfsleven, de gezondheidszorg, onderwijs en overheid tot investeerders die innovatieve ideeën willen ondersteunen. Centraal thema van de dag is Patient Driven Technology.

Diana Veldman is een van de sprekers en belicht vooral het perspectief van de patiënt. Technologie verrijkt de zorg en biedt zoveel mogelijkheden voor iedereen. "Wij weten dat patiënten die al gebruik maken van digitale zorg daar erg blij mee zijn. Die zien de voordelen van je zaken vanuit huis op de bank regelen. Maar dan moet je wel weten dat het kan. Laat staan als de patiënt weet wat technologie nog meer kan opleveren. Als aan de andere kant de zorg ook beter hoort waar de patiënt behoefte aan heeft, creëer je een win-win."

Door tijdens het Health Valley Event met elkaar in gesprek te gaan, kunnen we samen de kloof tussen wat kan en wat wordt gebruikt, verkleinen.


Terug naar het overzicht

Auteur:
Skipr

Publicatie over partner(s):


Tags

Health Valley Partners