Gedeputeerde Michiel Scheffer heeft de eerste groeiversnellers uitgereikt

#WerkMakenVanInnovatie

Home Actueel Eerste vouchers van De Groeiversneller uitgereikt

24 mei 2017

Eerste vouchers van De Groeiversneller uitgereikt

Werk Maken Van Innovatie

Gedeputeerde Michiel Scheffer heeft op vrijdag 19 mei de eerste vouchers van het programma De Groeiversneller uitgereikt aan starters in Arnhem, Nijmegen en Wageningen. Nog te weinig startende bedrijven weten hun innovaties succesvol op de markt te brengen. Door ondernemers in een vroeg stadium toegang te bieden tot kennis en geld via het programma De Groeiversneller, wil de provincie bedrijven die voor een "groeispurt" staan, een zetje in de rug geven.

De Groeiversneller maakt een vliegende start. Sinds de openstelling van de regeling op 2 maart zijn er meer dan 70 aanvragen ingediend. In Nijmegen werden vrijdag drie vouchers uitgereikt. De trotse ontvangers waren Gatt Technologies, Orikami en Vitalfluid.

Health Valley is trots dat twee van de drie bedrijven die een voucher ontvangen hebben partner zijn van het Health Valley netwerk. Gatt Technologies kreeg de voucher voor de ontwikkeling van een hemostatische patch voor het controleren van zware bloedingen bij operaties. Bijzonder is dat deze patch ook werkt bij verdund bloed waardoor dit product nog beter aansluit op de vraag vanuit de OK. CBO Rob Lips: “De groeivoucher maakt het GATT mogelijk een belangrijk pre-klinisch validatie project uit te voeren om aan te tonen dat de GATT producten ook na doorstraling goed functioneren. Dat is een belangrijke bouwsteen bij het verkrijgen van financiering en samenwerking met grote bedrijven.”

Het Nijmeegse bedrijf Orikami zet haar data science & machine learning kennis bewust in binnen de gezondheidszorg. Zo ontwikkelde Orikami bijvoorbeeld een app voor MS patiënten, waarin data uit een aantal klinische tests wordt gekoppeld aan gegevens die via mobiele telefoon en een polsbandje worden gemeten. Doel is het ziekteverloop van dag tot dag te voorspellen, waardoor patiënten meer regie krijgen over hun eigen leven. Orikami wil de groeivoucher benutten voor financiële en juridische dienstverlening bij het opstellen van een businessplan en het aantrekken van risicokapitaal. CEO Bram den Teuling: “Wij verwachten dat deze app uiteindelijk echt leidt tot personalized healthcare en daarmee het leven van MS patiënten significant kan verbeteren.”

In zijn toespraak noemde gedeputeerde Michiel Scheffer dat de bedrijven die een voucher ontvangen goede voorbeelden zijn van het motto #WerkMakenVanInnovatie. “Met De Groeiversneller willen wij bedrijven helpen van hun idee een succes te maken. Door kennis en geld beschikbaar te stellen helpen we mkb-bedrijven sneller door te groeien. Zo maken we samen werk van innovatie in Gelderland”, aldus gedeputeerde Scheffer.

WerkMakenVanInnovatie1.jpeg

WerkMakenVanInnovatie2.jpeg

WerkMakenVanInnovatie3.jpeg


Terug naar het overzicht

Auteur:
Hester van Hartingsveldt
Health Valley Netherlands


Tags

Health Valley Partners