Home Actueel Geld en kennis voor groei in midden- en kleinbedrijf

03 maart 2017

Geld en kennis voor groei in midden- en kleinbedrijf

Provinciale Staten hebben €4 miljoen beschikbaar gesteld voor de groei van mkb-bedrijven in Gelderland. Met het nieuwe programma de ‘Groeiversneller’ kunnen Gelderse mkb-ondernemers vouchers en leningen aanvragen om van start tot verdere groei in hun bedrijf te investeren. Daarvoor is toegang tot expertise, netwerken en geld belangrijk. De regeling gaat vanaf 2 maart 2017 van start.

Van starters tot groeiers

Met de 'Groeiversneller' zetten we €4 miljoen in voor startende bedrijven en ondernemers die voor een 'groeispurt' staan. De ondernemer staat hierin centraal. Via ontwikkelingsmaatschappij Oost NV kunnen zij vouchers tot maximaal €10.000 aanvragen om expertise in te huren. Daarnaast stellen we leningen tot €225.000 beschikbaar om de groei van mkb-ondernemingen te versnellen. In 2020 moet de 'Groeiversneller' bijdragen aan ruim 2.500 nieuwe banen in het mkb in Gelderland.

Werk maken van innovatie

Gedeputeerde Michiel Scheffer: 'Wij willen bedrijven helpen van hun idee een succes te maken. Nog te weinig startende bedrijven weten hun innovaties succesvol op de markt en in productie te brengen. Door kennis en geld beschikbaar te stellen helpen we deze bedrijven sneller door te groeien. Zo maken we samen werk van innovatie in Gelderland.'

Kweekvijver voor talent

Gelderland heeft een levendig startersklimaat, vooral op het gebied van gezondheidszorg, agrofood, energie- en milieutechnologie. Novia Tech Campus (Nijmegen), Industriepark Kleefse Waard (Arnhem) en de campus van de Wageningen Universiteit zijn kweekvijvers voor bedrijven met de ambitie om door te groeien. Met de 'Groeiversneller' leidt Oost NV ondernemers door naar kennis, geld en expertise. Deze extra middelen helpen (startende) bedrijven om hun groeiplannen te realiseren. Bijvoorbeeld door met een voucher een (tijdelijke) coach in te huren of het inkopen van expertise voor marktonderzoek, organisatie- of financieel advies of specifieke kennis van techniek.

Kansrijke businessmodellen

Michiel Scheffer: 'Door startende bedrijven in contact te brengen met ervaren ondernemers denken ze in een vroeg stadium na over kansrijke businessmodellen en maken ze andere keuzes. Daardoor steken investeerders eerder geld en kennis in startende bedrijven.' Met de beschikbare leningen kunnen ondernemers hun groeiplan financieren.


Terug naar het overzicht

Auteur:
Provincie Gelderland

Publicatie over partner(s):


Tags

Health Valley Partners