Home Actueel Handsfree hart-echo wordt werkelijkheid

01 februari 2017

Handsfree hart-echo wordt werkelijkheid

Eindhovense medtech startup Usono haalt €176.000 op

Eindhoven, 1 februari 2017 -  De Eindhovense medtech-startup Usono heeft 176.000 euro opgehaald via het investeringsplatform Leapfunder. De medische startup ontwikkelt een slimme oplossing om echografie handsfree langdurig en dynamisch in te zetten. Met dit bedrag is het investeringsdoel van €150.000 om het product naar de markt te brengen ruimschoots gehaald.

Echo’s maken zonder handen
Met de modulaire ProbeFix wordt een reguliere echokop aan het lichaam gefixeerd. Dit zorgt ervoor dat interne organen en spieren over langere periode in beeld gebracht kunnen worden. Hierdoor is het beeld van bijvoorbeeld de hartkleppen nauwkeuriger en wordt zowel arts als patiënt minder belast. Medeoprichter Victor Donker; “We verlichten, verbeteren en vernieuwen het gebruik van echografie”. De oplossing maakt namelijk vele bestaande onderzoeken en procedures beter en makkelijker en biedt daarnaast zelfs nieuwe mogelijkheden voor onderzoek, zo ziet ook Lucien Engelen, directeur van het Radboud REshape Center for Health Innovation: “Soms zijn innovaties zo simpel dat het verbazingwekkend is dat ze er nog niet eerder waren. ProbeFix is zo’n voorbeeld dat ervoor zorgt dat de echografist wordt ontlast en tegelijk de beelden beter worden.”

Felicitaties van prins Constantijn
Usono CEO Benjamin Tchang is ontzettend trots dat een project dat begon tijdens zijn afstuderen nu realiteit wordt, “We vinden het geweldig dat zoveel mensen in ons geloven! Dit heeft ons de kickstart gegeven zodat we ProbeFix echt naar het ziekenhuis kunnen brengen, we gaan er een succes van maken!”. Ook prins Constantijn van Oranje, speciaal ambassadeur voor startups, is enthousiast. “Graag feliciteer ik Usono met de succesvolle Leapfunder-campagne. Ik hoop dat ze snel hun product effectief in de markt zullen zetten, zodat patiënten en artsen ervan kunnen profiteren.”

Ook interesse uit het buitenland
Usono is alumnus van HighTechXL, de accelerator die zich richt op het versneld laten groeien van hightech-innovaties, gevestigd in Eindhoven. Naast een vestiging op de High Tech Campus is Usono ook gevestigd in de Health Innovation Campus Incubator bij het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Het bedrijf richt zich in eerste instantie op cardiologie en Intensive Care, maar ook toepassingsmogelijkheden in andere specialismen zijn in onderzoek met onder andere de TU Eindhoven en de Fontys. De ProbeFix is al in zes ziekenhuizen in Nederland gebruikt, die allen getekend hebben om het product te kopen. Sinds Usono op de internationale handelsbeurs Medica stond afgelopen november is de interesse van internationale orde. Er lopen nu gesprekken met ziekenhuizen in het buitenland; in België zijn al twee tests uitgevoerd in Geel en Hasselt. Na de Benelux verwacht Usono in Duitsland, Engeland en Scandinavië te kunnen verkopen. Hiervoor zijn de jonge ondernemers dan ook al meerdere distributeurs in gesprek.
 


Terug naar het overzicht

Auteur:
Usono


Tags

Health Valley Partners