Home Actueel Hét Ondernemersbelang Coverinterview: Patiënt gedreven innovaties centraal op Health Valley Event

01 februari 2017

Hét Ondernemersbelang Coverinterview: Patiënt gedreven innovaties centraal op Health Valley Event

Nederlands grootste evenement op het gebied van innovatie in life sciences & health staat voor deur. Op 9 maart vindt het jaarlijkse Health Valley Event plaats in Cinemec bij Nijmegen. Het is hét evenement voor iedereen die betrokken is bij innovaties op gezondheidsgebied. Directeur Health Valley Chris Doomernik en CEO Jack van Poll van Isatis Group vertellen er enthousiast over. 

Lees het Coverinterview uit Hét Ondernemersbelang magazine Nijmegen Riviereland 01 2017 (PDF) of lees het hele magazine editie 01 van 2017 online. 

Van de website van Hét Ondernemersbelang
 

PATIËNT GEDREVEN INNOVATIES CENTRAAL 
OP HEALTH VALLEY EVENT

    Nederlands grootste evenement op het gebied van innovatie in life sciences & health staat voor deur. Op 9 maart vindt het jaarlijkse Health Valley Event plaats in Cinemec bij Nijmegen. Het is hét evenement voor iedereen die betrokken is bij innovaties op gezondheidsgebied. Directeur Health Valley Chris Doomernik en CEO Jack van Poll van Isatis Group vertellen er enthousiast over.

Vorig jaar waren er – boven verwachting – maar liefst 1200 bezoekers van het Health Valley Event. Dit jaar is de inzet dat het er nog meer worden. Het Event is een jaarlijks ontmoetingsplatform voor ondernemers, start-ups, mkb’ers en grote bedrijven en zorgprofessionals en – aanbieders, patiënten en patiëntenorganisaties, wetenschappers, investeerders in de zorg en overheidsinstanties. Jack van Poll: “Het is een prachtige bundeling van kennis die hier bij elkaar komt. Soms kom ik op het Event innovators tegen, waarvan ik denk: had ik die maar wat eerder ontmoet. Hun ideeën hadden ontwikkelingen bij mij kunnen versnellen.

En andersom – ik ben inmiddels 25 jaar innovatief ondernemer in de IT – kunnen start-ups weer wat hebben aan mijn kennis en ervaring.” Isatis Health, een onderdeel van Isatis Group, levert cloudsoftware aan Mosadex, de grootste groothandel in de openbare farmacie en aan 800 zelfstandig gevestigde apothekers. Dat gaat om de terreinen inkoop, logistiek, declaratie en medicijnverstrekking. Naast rechtstreekse steun aan balieprocessen levert het bedrijf ook tablet apps voor medicatie bewaking, waarbij de patiënt centraal staat.

Netwerken

Netwerken is een essentieel onderdeel van het programma van het Health Valley Event. Daar is voor gekozen omdat innovaties nu eenmaal sneller gaan en beter hun weg naar de praktijk weten te vinden als de juiste mensen elkaar ontmoeten. Toch ontbreekt kennisoverdracht niet. Chris Doomernik: “We beginnen de dag om negen uur met vier parallelle sessies rond inhoudelijke thema’s.

De thema’s zijn personalized healthcare ofwel medicatie op maat; medical devices and robotics, dit gaat over, vaak technisch hoogstaande, medische hulpmiddelen; bouwen en wonen in cure en care gaat over innovaties die erop gericht zijn om mensen langer zelfstandig thuis te laten wonen, en tenslotte eHealth & data, dat is de medische zorg op afstand, mogelijk gemaakt door het internet en applicaties.” Jack van Poll schetst veel van deze ontwikkelingen als noodzakelijk, nu we met elkaar steeds ouder worden en langer thuis blijven wonen. Chris Doomernik verwacht dat ziekenhuizen door de ambulante ontwikkelingen aanzienlijk kleiner zullen worden.

Dynamiek
Vervolgens komen drie key-note speakers aan het woord. Het zijn Dianda Veldman, directeur van Patiëntenederatie Nederland, Philips topman Jan Kimpen en preventiespecialist Kris Verburgh. In de lunchpauze, maar eigenlijk gedurende de gehele dag, is er ruimte voor netwerken. Tal van ondernemers en zorgorganisaties presenteren hun innovaties. Ze zijn niet alleen te bewonderen tijdens lezingen en demonstraties maar in veel gevallen ook uit te proberen. Het wordt weer een dynamische dag. Leuk om te vertellen is dat The eNose Company ervoor koos niet zelf een symposium te organiseren maar dat op het Health Valley Event te doen.

Naast de eigen klanten, bereikt het bedrijf nu een veel grotere doelgroep. “En wat zij te vertellen hebben is interessant voor onze doelgroep”, vertelt Chris Doomernik. Uiteraard ontbreken de investor lounges en pecha kucha’s ook dit jaar niet. Het Event wordt afgesloten met een tafelgesprek in het bijzijn van Constantijn van Oranje en met een walking diner. De prins is boegbeeld van StartupDelta dat erop gericht is om Nederland te profileren als the place to be voor start-ups.

Internationaal
Het thema van het Health Valley Event is Patient Driven Technology, bedoeld om innovaties echt ten goede te laten komen aan de patiënt. Maar Chris Doomernik wijst ook op een subthema en dat is Concepts for a Healthy Life. Ze vertelt: “Dit thema laten we de komende vier jaar terug komen. Als bedrijven, kennisinstellingen en overheid in Oost-Nederland willen we ons internationaal scherp op dit thema profileren. Dat doen we bewust. Want alleen als we met kop en schouders boven de rest uitstijgen en goed zichtbaar zijn, kunnen we belangrijke Europese subsidies binnen halen. Voor internationale bezoekers zijn er daarom tolken en ook Engelstalige sessies op het Event.” Tot de onderwerpen behoren hierbij persoonsgerichte zorg en voeding, 
’t gezonde brein, en alle medische technologie die aan een gezonde leefstijl kunnen bijdragen. “Er gebeurt veel in de regio en daar kunnen we op het Health Valley Event verdieping aan geven”, vindt Jack van Poll.

Netwerkorganisatie
Health Valley is de vanzelfsprekende organisator van dit grootste landelijke evenement met internationale uitstraling. Immers, Health Valley is hét innovatienetwerk voor Life Sciences & Health. Het netwerk activeert, faciliteert en verbindt technologische innovaties in de volle breedte van het gezondheidsveld. De deelnemende partijen delen ideeën, kennis en inspiratie. Dat is nodig, want dat versnelt innovaties én het draagt ertoe bij dat ondernemers overzicht houden over het snel veranderende zorgveld. Vanuit verbinding wordt de innovatiekracht versterkt, is de achterliggende filosofie van Health Valley. 

Voor meer informatie kijk op 
www.healthvalleyevent.com
 


Terug naar het overzicht

Health Valley Partners