Home Actueel Maasziekenhuis en VGZ sluiten meerjarencontract

21 december 2017

Maasziekenhuis en VGZ sluiten meerjarencontract

Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer en zorgverzekeraar VGZ hebben overeenstemming bereikt over een contract voor drie jaar. De zorgverzekeraar en het ziekenhuis hebben afspraken gemaakt om de komende tijd te gaan werken aan zinnige zorg: betere zorg voor patiënten, tegen lagere kosten. Daarbij gaan ze voor kwalitatief hoogwaardige en doelmatige zorg en zetten zij in op innovatie.

Maasziekenhuis, onderdeel van Pantein, richt zich in 2018 onder meer op extra mogelijkheden voor verschuiving van zorg: van een soepele overgang van ziekenhuis naar huis of een revalidatiecentrum, of van een academisch centrum naar het regionale ziekenhuis. Ook wil het ziekenhuis de komende jaren meer gebruikmaken van e-health. Dit draagt volgens Pantein bij aan betere en veilige zorg voor de patiënt en kan ook het aantal bezoeken aan het ziekenhuis verminderen.

"Maasziekenhuis is een modern kleinschalig ziekenhuis dat in samenwerking met andere ziekenhuizen hele goede en persoonlijke zorg biedt", zegt Ton Hazekamp, bestuurder van Pantein. "Dat aanbod willen we de komende jaren verder uitbouwen en versterken. We zijn er trots op dat VGZ onze unieke profiel als zorggroep, met mogelijkheden voor thuiszorg en revalidatie, ondersteunt. Het driejarige contract geeft de verzekerden van VGZ en het ziekenhuis de zekerheid dat de vergoeding van zorg goed geregeld is."

Ronald van Breugel, strategisch innovatiemanager bij VGZ: "Wij hebben vertrouwen in de aanpak die het ziekenhuis laat zien. Pantein zet duidelijk in op verbetering van kwaliteit van zorg. Wij geven hen daarom graag de ruimte bij het realiseren van hun strategie en we zetten samen in op zinnige zorg."

Verlies

In 2016 beleefde Pantein "een pittig jaar". De organisatie sloot het jaar af met een verlies van 2,2 miljoen euro. De rode cijfers kwamen met name op het conto van het Maasziekenhuis, dat 2,9 miljoen euro verlies leed. Pantein voerde forse bezuinigingen door met als doel om de financiële positie te versterken. Bestuursvoorzitter Pauline Terwijn sprak eerder dit jaar de verwachting uit 2017 wel positief af te sluiten.


Terug naar het overzicht

Auteur:
Redactie
Skipr

Publicatie over partner(s):


Tags

Health Valley Partners