Home Actueel Meer startups in de grensregio

05 april 2018

Meer startups in de grensregio

Provincie Gelderland en Nordrhein-Westfalen willen de samenwerking van startups aan weerszijden van de grens versterken. Hiervoor tekenen gedeputeerde Michiel Scheffer en staatssecretaris Christoph Dammerman 19 april een intentieverklaring op de StartupDelta Summit in Arnhem.

Michiel Scheffer: ‘Door samen te werken zorgen we voor een zachte landing voor startups op de Nederlandse en Duitse markt. Veel startups werken al samen met andere ‘hubs’ in de wereld. Maar wat is er nu logischer dan samenwerken met onze buren?’.
 

Toegang tot de markt

De samenwerking biedt kansen voor startups aan beide kanten van de grens. Gelderland is sterk in agrofood (Wageningen), healthcare (Nijmegen) en energietechnologie (Arnhem). Nordrhein-Westfalen is sterk in ICT en healthcare (Münster) en de innovatieve en creatieve industrie (Düsseldorf). Michiel Scheffer: ‘Voor startende ondernemers is het vaak lastig om zaken te doen over de grens. Toch is dat beslist de moeite waard. Met 18 miljoen inwoners is Nordrhein-Westfalen de grootste deelstaat van Duitsland. Andersom biedt Gelderland startups uit Nordrhein-Westfalen toegang tot de Nederlandse markt’.
 

Medische Technologie

Een goed voorbeeld is het succesvolle project Startplatz in Düsseldorf en Keulen, dat Nederlandse startups introduceert op de Duitse markt. Ook op medisch gebied wordt al samengewerkt over de grens. In het programma MIND werken Nederlandse en Duitse partners samen aan de ontwikkeling van een virtual reality systeem, dat mensen met chronische pijn stimuleert om te blijven bewegen. Scheffer: ‘Door startups te ondersteunen bij marktverkenningen en het vinden van producenten en investeerders over de grens versterken we het innovatieklimaat in de grensregio.’


StartupDelta Summit

De intentieverklaring wordt 19 april ondertekend op de StartupDelta Summit op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Met 2000 deelnemers, 15 strategische sessies, 30 sprekers, 3 battles, 2 talkshows en 1 studentendebat is de StartupDelta Summit het grootste innovatie evenement in Nederland. De Summit wil nieuwe en onverwachte verbindingen tot stand brengen om het innovatieklimaat te versterken. Loop binnen bij het export café om meer te weten te komen over het starten van export naar Duitsland.

Ga naar www.startupdeltasummit.com voor het volledige programma-overzicht, de sprekers en ticketverkoop (speciale tarieven voor startups en studenten. 


Terug naar het overzicht

Auteur:
Michel Hulsink
Provincie Gelderland


Tags

Health Valley Partners