Home Actueel MMC opent broedplaats voor zorginnovaties

01 november 2016

MMC opent broedplaats voor zorginnovaties

Op de Health Innovation Campus van Máxima Medisch Centrum (MMC) in Veldhoven is dinsdag 1 november de MMC Incubator geopend. Het gaat om een broedplaats waar ondernemers, medisch professionals en business experts elkaar treffen om succesvolle innovaties in de zorg aan te jagen en te versnellen. De start van de incubator is een belangrijke impuls voor de Brainportregio om nieuwe bedrijvigheid te creëren rondom technologieën en producten voor een betere gezondheidszorg.

De gezondheidszorg staat de komende jaren voor grote uitdagingen. Innoveren is daarom noodzaak. MMC wil graag innovaties in de zorg toepassen voor haar patiënten om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Daarvoor heeft MMC met Health Innovation Campus (HIC) een aanzet gemaakt innovatie van de zorg dicht bij huis te organiseren.

Netwerk

De MMC Incubator is in deze opzet een inspirerende, creatieve plek waar (jonge) ondernemers, medisch professionals en business experts elkaar kunnen ontmoeten en verbinden. Een plek waar veelbelovende producten en initiatieven verder richting markt ontwikkeld kunnen worden, in de nabijheid van de medische praktijk. De initiatieven worden daarin ondersteund door een uitgebreid netwerk van onder meer ervaren ondernemers, (medisch) specialisten en financiers.

Vestigingsklimaat

De ligging van Health Innovation Campus, midden in de Brainportregio, biedt daarbij een uitstekend vestigingsklimaat en een uniek ecosysteem voor innovatie. Gerard van Berlo, lid raad van bestuur Máxima Medisch Centrum: “De wereld verandert, zo ook de manier waarop mensen met hun gezondheid omgaan. MMC wil met de MMC Incubator samen met bedrijven, instituten en onderzoekers in de regio werken aan toekomstige technologieën en producten voor de gezondheidszorg van morgen.”

Vliegende start

Inmiddels heeft zich een aantal ondernemingen gevestigd in de MMC Incubator, die in samenwerking met het ziekenhuis en de specialisten in MMC hun product verder ontwikkelen. Zoals Nemo Healthcare dat een speciale ‘pleister’ met sensoren ontwikkelde voor uitwendige bewaking van de zwangerschap. Of VisitU dat met behulp van Virtual Reality het contact tussen patiënten en hun familie van een extra dimensie voorziet. Het zijn voorbeelden van ondernemers die vanuit de zorgpraktijk een vliegende start wordt geboden vanuit de MMC Incubator.

Máxima Medisch Centrum

Behalve de MMC incubator innoveert Máxima Medisch Centrum (MMC) ook langs andere wegen. Zo werkt MMC met de TU Eindhoven aan vernieuwing van medische technologie. Het opleiden van specialisten gebeurt in samenwerking met de universiteiten van Maastricht en Nijmegen. MMC telt 3500 medewerkers, onder wie circa 200 specialisten. Ze zijn werkzaam op twee locaties: Eindhoven en Veldhoven.

Klik hier voor meer informatie over de MMC incubator
Klik hier voor meer informatie over het Máxima Medisch Centrum

Bron: Brainport


Terug naar het overzicht

Auteur:
Health Valley


Tags

Health Valley Partners