Gefeliciteerd MS sherpa
Home Actueel MS Sherpa winnaar voorronde Gelderland Zorginnovatieprijs

08 februari 2018

MS Sherpa winnaar voorronde Gelderland Zorginnovatieprijs

Op woensdag 7 februari streden zeven opvallende zorginnovators uit Gelderland op de Novio Tech Campus in Nijmegen voor een plek in de finale van de Nationale Zorginnovatieprijs. Winnaar van de voorronde is geworden de MS sherpa. Deze innovatie gaat door naar de finale op 15 maart tijdens het Health Valley Event in Cinemec in Nijmegen. De Usono Probefix kreeg namens de overige deelnemers de Wildcard toegewezen. 
 

Winnaar MS sherpa

Joost van der Rijt liet in zijn inspirerende presentatie over de MS sherpa (spin off is van Orikami - data science for health) zien hoe MS patiënten en hun arts grip kunnen krijgen op de ziekte, door inzicht te geven in de invloed van lifestyle keuzes en behandeling op ziekte-activiteit. De driekoppige jury, Marc Rinkes (Rijnstate), Boudewijn Smits (Rabobank Rijk van Nijmegen) en Koen van den Hurk (Health Valley) prezen de MS sherpa, omdat het product de patiënt echt kan helpen om de zelfstandigheid te behouden en het de kwaliteit van het leven kan verbeteren. Daarnaast heeft het product een groot bereik. Op 15 maart tijdens het Health Valley Event in Cinemec in Nijmegen gaat Joost van der Rijt met de MS sherpa door naar de finale van de Nationale Zorginnovatieprijs. De MS sherpa maakt kans op de vakjuryprijs van tienduizend euro of de publieksprijs van vijfduizend euro. 

Wildcard

Benjamin Thang won met de Usono Probefix de Wildcard en krijgt na afronding van alle regionale voorrondes te horen of hij alsnog een plek in de finale heeft gewonnen. Usono ProbeFix is een product dat een ultrasound transducer stabiliseert tijdens dynamische of langdurige metingen waardoor er minder ruis artefacten ontstaan in het ultrasound beeld 

Inspirerende pitches

Alle innovaties tijdens deze middag waren zeer inspirerend en innovatief. Als eerste presenteerde Tessa Tippersma de Happy Senso, een innovatieve gel met multisensorische eigenschappen die te horen, te voelen, te zien en te ruiken was en zorgt voor sensorische stimulering en ontspanning. Vervolgens kwam Amin Zayani van MedAngel ONE aan bod. Hij presenteerde een app die helpt om je medicatie op de juiste temperatuur te houden en kon uit eigen ervaring vertellen hoe belangrijk dat is. Bas Bloem liet de toegevoegde waarde zien van Parkinson TV. Online televisie met informatie vanuit praktijk, zorg en ervaring, laagdrempelig en altijd beschikbaar voor mensen met parkinson en door mensen met parkinson. Ard Jacobs liet de jury zien hoe je mensen met een verstandelijke beperking door middel van Dotty games digitale spelvaardigheden kunt leren aan de hand van 6 aantrekkelijke belevingsgerichte games. Rene Weijenberg van Boomerweb presenteerde de Wond Zorg App. Deze app biedt regievoerder, wijkteams, ziekenhuis en huisarts één multidisciplinair dossier om de voortgang van de wondzorg digitaal vast te leggen en op afstand te monitoren. Dit bespaart tijd, maakt het wondzorgproces efficiënter en kwalitatief beter. 

Zorginnovatieprijs

De zorginnovatieprijs is voor dié ondernemers die hun innovatie al uitgewerkt, getest en gelanceerd hebben. Zij kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun bedrijf echt tot een succes te maken.  

Winnaar.jpg
Joost van der Rijt (links) van MS sherpa en voorzitter van de jury Boudewijn Smits van Rabobank Rijk van Nijmegen (rechts)

Wildcard_Usono.jpg
Benjamin Thang (links) van Usono en innovatiemanager Marc Kalf van Health Valley (rechts). 


Terug naar het overzicht

Auteur:
Kim van Baal
Health Valley Netherlands


Tags

Health Valley Partners