Home Actueel Nieuw fonds voor Life Sciences & Health startups in Gelderland

15 maart 2018

Nieuw fonds voor Life Sciences & Health startups in Gelderland

Kleine ondernemingen en startups kunnen vanaf vandaag een beroep doen op het RedMedTech Discovery Fund II. Het fonds gaat leningen verstrekken aan Gelderse bedrijven die actief zijn in de Life Sciences & Health, de provincie Gelderland subsidieert het fonds met een omvang van 2.5 miljoen euro.

Kleine ondernemingen kunnen bij dit fonds een lening aanvragen met een maximale omvang van 250.000 euro. Ondernemers mogen de lening gebruiken voor het verwerven van intellectueel
eigendom, het opzetten van pre-seed- activiteiten en het ontwikkelen van een proof-of- concept-studie. Het nieuwe fonds is een opvolging van het RedMedTech Discovery Fund I. De provincie Gelderland wil hiermee meer kansen scheppen voor startende ondernemers met innovatieve projecten. Dit doet de provincie in samenwerking met de Stichting RedMedTech Discovery Fund, bestaande uit vertegenwoordigers van Health Valley, Radboudumc, Oost NL en Saxion. 

Briskr, een consortium dat beoogt de groei van innovatie startups te stimuleren, ondersteunt ondernemers met innovatiescouts bij het indienen van een financieringsaanvraag.

​Kijk voor meer informatie over de voorwaarden en criteria van het RedMedTech Discovery Fund II op ww.redmedtechventures.nl

RMTV.jpg


Terug naar het overzicht

Auteur:
Rik Luimes
RedMedTech Discovery Fund II


Tags

Health Valley Partners