Home Actueel Nijmegen zet stap naar Europees netwerk Houding en Beweging

09 november 2018

Nijmegen zet stap naar Europees netwerk Houding en Beweging

Radboudumc en de Sint Maartenskliniek hebben de eerste stap gezet om hét Europees netwerk voor houding en beweging te worden. Samen willen de Nijmeegse zorginstellingen excelleren op het gebied van orthopedie, reumatologie, revalidatiegeneeskunde, pijnbestrijding en farmacie.

Dat meldt Radboudumc op haar website. Bestuursvoorzitters Leon van Halder van het Radboudumc en Mark van Houdenhoven van de Sint Maartenskliniek hebben op 5 november de plannen voor intensieve samenwerking getekend.


Het netwerk voor Houding en Beweging richt zich op de terreinen patiëntenzorg, onderzoek, innovatie en onderwijs. Daarbij wordt samenwerking gezocht met andere zorgverleners, zorgverzekeraars, patiëntenverenigingen en het bedrijfsleven – in Nederland en daarbuiten.

Verschillen

Door de verschillen in profiel versterken Radboudumc en Sint Maartenskliniek elkaar, zo benadrukken de bestuursvoorzitters. In omvang, specialisatie, onderzoekslijnen en patiëntenpopulatie zijn de partijen verschillend en vullen zij elkaar aan. Door elkaars expertise in te zetten, onze werkwijze te vergelijken en op elkaar af te stemmen, uitkomsten te vergelijken en best practices van elkaar over te nemen en innovaties te delen willen het Radboudumc en de Sint Maartenskliniek de kwaliteit van de patiëntenzorg verder verhogen.

De instellingen stellen hun samenwerking binnen reumatologie als voorbeeld. De combinatie van onderzoeksfaciliteiten in het Radboudumc en de omvang van de medische staf en patiëntenpopulatie van de Sint Maartenskliniek zijn in Nederland uniek. Dat willen ze verder uitbouwen. 


Terug naar het overzicht

Auteur:
Redactie
Skipr


Tags

Health Valley Partners