Home Actueel Prestigieuze TCI Global Conference bezoekt Health Valley

08 november 2016

Prestigieuze TCI Global Conference bezoekt Health Valley

Op 8 november brachten ruim 20 professionals en bestuurders vanuit de hele wereld een bezoek aan Nijmegen om kennis en ervaringen uit te wisselen over het aanjagen van innovatie op het gebied van personalized health. Het bezoek maakte deel uit van de prestigieuze TCI Global Conference 2016 die dit jaar in Eindhoven wordt gehouden. Op deze jaarlijkse bijeenkomsten staat één thema centraal: de uitdagingen voor clusterorganisaties in het kader van wereldwijde ontwikkelingen.

Het gezelschap werd ontvangen op de Novio Tech Campus (NTC) waar 40 bedrijven, van startups tot gevestigde namen op het gebied van life, science, health en high-tech zijn gehuisvest. Dagvoorzitter Miranda Ebbekink leidde hier een interactieve sessie. Chris Doomernik (directeur Health Valley Netherlands) en Rikus Wolbers (directeur NTC) gaven ieder een presentatie over hun ervaringen in de praktijk. Onderwerp van gesprek: hoe te innoveren vanuit het perspectief van de patiënt?

Daarna bracht het gezelschap een bezoek aan Rockstart, Urogyn en Pharmacytics. Hier werd onder andere gesproken over obstakels die bedrijven ondervinden om de markt op te gaan, bijvoorbeeld door reguleringsmechanismen die niet op elkaar zijn afgestemd of certificering die niet internationaal wordt erkend. De dag in Nijmegen werd afgesloten met een bezoek aan Radboudumc. Daar spraken Dirk Jan Masman, Nico Verdonschot en Lucien Engelen over de rol van het Radboud in patiëntgerichte innovaties en de invloed van technologie op de toekomst van de zorg.

Bekijk de foto reportage gemaakt door Jack Tillmans van Foto Focus
Bekijk de foto reportage gemaakt door Brainport. 
De beelden zijn vrij voor gebruik en download. 

Lees het verslag van deze Cluster Tour (PDF)


Terug naar het overzicht

Auteur:
Health Valley


Tags

Health Valley Partners