Home Actueel Sensire en Slingeland zetten e-health in bij COPD

08 november 2016

Sensire en Slingeland zetten e-health in bij COPD

Het Slingeland Ziekenhuis, zorgorganisatie Sensire, verzekeraar Menzis en zorginnovatiebedrijf Focus Cura starten samen een innovatieproject om de zorg voor COPD-patiënten te verbeteren. Daarbij maken ze gebruik van e-health.
 

De vier partijen willen niet alleen de zorg verbeteren, maar ook het aantal ziekenhuisbezoeken voor mensen met COPD terugbrengen. Eerder liep er al een pilot die het aantal ziekenhuisopnamen terug heeft gebracht, meldt Sensire. Om daar gevolg aan te geven wordt nu het samenwerkingsproject gestart. Daarin houden mensen net als in de eerdere pilot zelf hun gezondheid bij in apps en controleren verpleegkundigen hun waarden op afstand. Op die manier kan worden bijgehouden of het dreigt mis te gaan bij de patiënten.

Eén budget voor COPD

Omdat de eerste pilot succesvol is, heeft Menzis aangegeven het project de komende drie jaar te financieren. Daarbij krijgen het ziekenhuis en de zorgorganisatie samen één budget voor de COPD-zorg, dat niet gekoppeld is aan een specifieke behandeling of thuiszorgmoment. Een belangrijke ontwikkeling, schrijft Sensire, omdat er de laatste jaren steeds meer mensen met COPD bij komen en veel patiënten het liefst thuis zorg ontvangen. Via het samenwerkingsproject bereiken de vier partijen ruim 800 Menzis-cliënten die een behandeling krijgen van longartsen in het Slingeland Ziekenhuis.

Bron: ZorgVisie


Terug naar het overzicht

Auteur:
Health Valley


Tags

Health Valley Partners