Home Actueel Startup Nijmegen krijgt 30.000 euro om ondernemende student verder te helpen

11 januari 2019

Startup Nijmegen krijgt 30.000 euro om ondernemende student verder te helpen

De helft van de circa 250 starters uit het Rijk van Nijmegen die zich jaarlijks inschrijven bij de Kamer van Koophandel, redt het niet. Het percentage ondernemers dat wel succesvol is, moet omhoog, vindt Dick Bos van StartUp Nijmegen, aanjager en broedplaats voor startende ondernemers. De strategische  samenwerking tussen ROC Nijmegen, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Radboud universiteit die dinsdag is beklonken, moet daarbij helpen.
 

De drie kennisinstellingen geven 30.000 euro aan StartUp Nijmegen. Voor dat geld worden leerlingen en studenten zowel tijdens als na hun studie ondersteund bij hun ondernemersambities. Ze kunnen bijvoorbeeld meeliften op de kennis en kunde van de dertig gevestigde Nijmeegse ondernemers die aan StartUp Nijmegen zijn verbonden.

Uniek startup-ecosysteem

Dick Bos van StartUp Nijmegen spreekt van een ‘uniek startup-ecosysteem’ die ontstaat door deze samenwerking. Nu is het aanbod te versnipperd. De samenwerking met de kennisinstellingen bevordert de kans van slagen van een startende ondernemer, denkt Bos.  ,,We willen het percentage succesvolle starters naar 60, 70 procent brengen.” 

Het starten van een bedrijf is nog altijd populair in het Rijk van Nijmegen, aldus Bos. Onder de circa 250 startende ondernemers in het Rijk van Nijmegen die jaarlijks voor zichzelf beginnen, zitten veel voormalige studenten. Bos: ,,5 procent van de studenten begint vroeger of later een eigen bedrijf.” De drie kennisinstellingen bieden nu hun studenten al lessen in ondernemerschap. Het gaat volgens Bos om bijna negenhonderd studenten bij de drie kennisinstellingen. 

De laatste twee jaar zijn er 150 startende ondernemers begonnen bij StartUp Nijmegen, gevestigd in een gebouw pal tegenover het station. Inmiddels zijn er 70 ondernemingen uit gegroeid, zij hebben zich elders gevestigd in Nijmegen of de regio.


Terug naar het overzicht

Auteur:
Jacqueline van Ginneken
De Gelderlander


Tags

Health Valley Partners