Home Actueel TNO en Erasmus Centre for Entrepreneurship lanceren opleiding om innovatie te stimuleren

21 november 2020

TNO en Erasmus Centre for Entrepreneurship lanceren opleiding om innovatie te stimuleren

TNO en Erasmus Centre for Entrepreneurship slaan de handen ineen met het leerprogramma ‘Orchestrating Innovation in public-private ecosystems’.

Innovatie en ondernemerschap overschrijden bij maatschappelijke uitdagingen de grenzen van individuele organisaties. Voorbeelden hiervan zijn de digitalisering van de industrie, de energietransitie, mobiliteit, duurzaamheid, veiligheid, gezondheid. Bij deze grootschalige veranderingen zijn veel partijen betrokken en er worden veel partijen geraakt zoals MKB, grote bedrijven, startups, belangenverenigingen, kennisinstellingen, lokale, regionale en nationale overheden, maar ook burgers.

Al deze relaties en afhankelijkheden vormen samen het ecosysteem rondom een maatschappelijke uitdaging. Een gedegen samenwerking, op het juiste moment en in de juiste vorm, is een voorwaarde om missiegedreven innovaties te ontwikkelen en te laten slagen. Het coördineren van de samenwerking met al deze partijen vereist de regie door een expert die zowel met overheden als met burgers en het bedrijfsleven kan schakelen.

De afgelopen jaren is het aantal innovatiecentra en – initiatieven flink gegroeid. TNO orkestreert veel van deze centra en wil aan de hand van het nieuwe leerprogramma wil deze kennis met professionals uit de markt delen en hen begeleiden bij hun eigen praktijk.

Het leerprogramma is ontstaan bij TNO en verder ontwikkeld in samenwerking met Erasmus Centre for Entrepreneurship en Rotterdam School of Management van Erasmus Universiteit Rotterdam. Door de samengebrachte expertise is er een effectief leerprogramma gevormd met een grote diversiteit aan leervormen om de leerervaring te verbeteren.


Terug naar het overzicht

Auteur:
Redactie
Emerce


Tags

Health Valley Partners