Home Actueel Topfonds Gelderland: MediMapp geeft patiënten meer grip

20 september 2017

Topfonds Gelderland: MediMapp geeft patiënten meer grip

Met een investering van Topfonds Gelderland geeft Soulve Innovations uit Nijmegen patiënten beter inzicht in hun ziekteverloop en behandelingsproces.

Digital Health

Soulve Innovations heeft hiervoor de MediMapp ontwikkeld. Een app gekoppeld aan het elektronisch patiëntdossier (EPD). Zo kunnen patiënten op elk gewenst apparaat eenvoudig en interactief alle relevante actuele informatie zien over hun behandelingen, afspraken en artsen.

Altijd Up to Date

Het Nijmeegse Radboudumc past MediMapp al met succes toe. Het opzetten van een zorgplan gaat nog vaak gepaard met omslachtige administratie en handmatig werk. MediMapp daarentegen heefteen koppeling met het elektronisch patiëntendossier (EPD). Hierdoor is MediMapp altijd up to date.

Vakmensen Gezocht

De softwareontwikkelaar breidt uit met een kantoor in Nijmegen. Met de investering vanuit het Topfonds Gelderland (via Oost NL), NextGen Ventures en Schot Invest kan het bedrijf doorgroeien en haar team versterken. Directeur Vincent Schot: ‘We hebben nieuwe, goed geschoolde mensen nodig. Met de Radboud Universiteit hebben we in Nijmegen een goede voedingsbodem om die vakmensen te vinden. En met Novio Tech Campus zien we ook op andere gebieden mogelijkheden om samen te werken .’

Topfonds Gelderland

Topfonds Gelderland is het investeringsfonds van Provincie Gelderland. Het wordt beheerd door ontwikkelingsmaatschappij Oost NV. Het fonds investeert in slimme en schone innovaties voor een ‘groene’ economie. Gedeputeerde Michiel Scheffer is enthousiast: ‘Gelderland maakt werkt van e-health. Met MediMapp kunnen ziekenhuizen zorg bieden met een hogere kwaliteit tegen een lagere prijs. Dat is goed voor de zorggebruiker én de zorgverlener.’


Terug naar het overzicht

Auteur:
gelderland.nl
Provincie Gelderland

Publicatie over partner(s):


Tags

Health Valley Partners