Home Actueel Twentse Zorgacademie nieuwe partner van Health Valley

05 december 2017

Twentse Zorgacademie nieuwe partner van Health Valley

Op donderdag 7 december verwelkomde Health Valley de Twentse Zorgacademie(TZA) als nieuwe partner binnen het innovatienetwerk. Ook treden zij toe toe als embedded fieldlab voor de ouderenzorg, een mooie kans voor partners gericht op de ouderenzorg. 

171207DSF_8327.jpg


Marc Kalf, Innovatiemanager Health Valley: ‘Wij zijn erg blij met TZA als partner. Zij beschikken over een laagdrempelig living lab, waar zorgproducten en e-health innovaties van onze partners op gebruiksvriendelijkheid, gebruikservaring en acceptatie in een realistische zorgsetting worden getest door studenten samen met zorgverleners, en eindgebruikers.’ 

Eric Wolkotte, Projectleider Twentse Zorgacademie: ‘De samenwerking met Health Valley is voor ons zeer waardevol. Zij hebben een groot en breed netwerk en positie op het gebied van innovaties op het gebied van Life Sciences & Health. Ze bieden ons daarmee de mogelijkheid om ​met dit netwerk in contact te komen, kennis uit te wisselen en de TZA als embedded fieldlab voor de ouderenzorg te positioneren.' 
 

Netwerk blijft groeien

De afgelopen jaren is het Health Valley netwerk meer dan verdubbeld: van 152 organisaties in 2014 tot 320 nu. Daarmee is Health Valley het grootste innovatienetwerk in Life Sciences & Health van Nederland. Binnen het netwerk ontmoeten en versterken bedrijven, zorgorganisaties, kennisinstellingen en overheden elkaar. Samen brengen ze technologie en de zorg bij elkaar en innovaties naar de patiënt.
 

De Twentse Zorgacademie

Twentse Zorgacademie (TZA) is hét regionale innovatieve leerwerk-, test- en oefencentrum in Twente op het gebied van zorgtechnologie en toepassingen gericht op het behoud van zelfstandigheid en zelfredzaamheid in de thuissituatie. Hogeschool Saxion en Roessingh Research and Development leveren de test-expertise. De Twentse Zorgacademie zorgt voor een passende groep gebruikers. Zoals mensen met milde cognitieve klachten of mensen met een beperking. Ook kan de organisatie mantelzorgers, professionals en studenten betrekken bij het testen.


Terug naar het overzicht

Auteur:
Kim van Baal
Health Valley Netherlands

Publicatie over partner(s):


Tags

Health Valley Partners