Home Actueel Vijf innovatieve en duurzame samenwerkingsprojecten van start

11 mei 2017

Vijf innovatieve en duurzame samenwerkingsprojecten van start

Ruim 21 bedrijven/organisaties starten met de ontwikkeling van nieuwe processen en producten onder andere op het terrein van voedsel en gezondheid.

Met deze initiatieven versterken zij hun marktpositie maar ook de regionale economie. Inclusief de bijdrage van de bedrijven gaat het namelijk om een investering van ruim € 15 miljoen.  De Europese Unie, het Rijk en Overijsel en Gelderland stellen hiervan bijna € 7 miljoen beschikbaar.

Antibiotica resistentie

In dit project wordt de intensieve veehouderijbedrijven een oplossing geboden voor het bestrijden van ziekteverwekkers door de toepassing van fagen. Door virussen (faagthechnologie) toe te voegen aan diervoeding, hoeft er minder antibiotica te worden toegediend. Het project “Faag op Maat” levert hierdoor een bijdrage aan het terugdringen van de voedsel gerelateerde antibiotica resistentie bij mens en dier. Het Consortium dat hierbij samenwerkt bestaat uit: Trouw Nutrition Nederland (Putten), Micreos Food Safety B.V. (Wageningen, Gelderland), NYtor B.V. (Nijmegen), Agri Information Partners B.V. (Wageningen) en Wageningen Universiteit (Wageningen).  De totale investering bedraagt ruim € 6 miljoen waarvan bijna € 2, 5 miljoen subsidie.

Hier vindt u de toegekende aanvragen18-04-2017.

OP Oost 2014-2020

Productvernieuwing is de basis voor behoud en vergroting van de concurrentiekracht en daarmee voor behoud van werkgelegenheid in Oost-Nederland. Het EFRO subsidieprogramma OP Oost 2014-2020 ondersteunt innovatieve ondernemers in de sectoren Agro & Food, Health, High Tech Systemen en Materialen (HTSM) en Energie- en Milieutechnologie (EMT) inclusief biobased economy. Daarnaast wordt de samenwerking met andere ondernemers, kennisinstellingen, en overheden gestimuleerd.
Meer informatie over de openstellingen in 2017 vindt u op: www.op-oost.eu


Terug naar het overzicht

Auteur:
OP Oost
OP Oost

Publicatie over partner(s):


Tags

Health Valley Partners