Home Actueel Winnaars Nationale Zorginnovatieprijs 2018 bekend

15 maart 2018

Winnaars Nationale Zorginnovatieprijs 2018 bekend

De CRDL wint vakjuryprijs en Abena Nova de publieksprijs

Tijdens de slotshow op het Health Valley Event 2018 op 15 maart 2018 in het CineMec Nijmegen, is de CRDL door de vakjury uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Zorginnovatieprijs 2018. Het publiek koos Abena Nova als winnaar van de publieksprijs. De Nationale Zorginnovatieprijs is een jaarlijks terugkerend initiatief van Stichting Zorginnovatie Nederland, om scale-ups in de zorg- en welzijnssector te steunen. De CRDL ontvangt een bedrag van €10.000 en Abena Nova een bedrag van €5.000,- dat zij kunnen investeren in verdere opschaling van hun innovatie.
ZIP18.jpg
 

De CRDL: contact door aanraking 

Dennis Schuivens en Jack Chen - ontwerpers van de CRDL voelen zich vereerd door deze erkenning: “Deze prijs toont de waardering voor de CRDL en geeft ons de mogelijkheid om de CRDL sneller beschikbaar te maken voor een grotere groep gebruikers. Wij zijn ervan overtuigd dat de CRDL een waardevol hulpmiddel kan zijn in het maken van contact en willen dat mogelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Het moedigt zorginstellingen aan om de CRDL op te nemen in hun dienstenpakket ter verbetering van het welzijn van hun bewoners.”  

De CRDL is een houten zorginstrument dat een nieuwe vorm van contact mogelijk maakt door aanraking tussen mensen te vertalen in geluid. De CRDL is ontworpen voor mensen die moeite hebben met communicatie en/of sociale interactie - zoals mensen die lijden aan dementie, autisme of een verstandelijke beperking - én hun omgeving. Door fysiek contact speels en onderzoekend te benaderen omzeilt de CRDL bestaande conventies die verbonden zijn met aanraking.
 

Abena Nova: slim incontinentiemateriaal

In totaal werden bijna 3455 stemmen uitgebracht door het publiek voor de publieksprijs. De Abena Nova kreeg 32 procent van de stemmen. De nummers twee en drie waren FluidBalance en CRDL (Cradle) met respectievelijk 15 en 12 procent van de stemmen.

Rob Basjes - Algemeen Directeur van Abena is trots op het winnen van de publieksprijs: “Abena is een Deens familiebedrijf met als missie om de kwaliteit van zorg voor mensen met incontinentie te verbeteren. Het feit dat het publiek ons slimme incontinentiemateriaal heeft gekozen als winnaar van de publieksprijs, is niet alleen een fantastische erkenning voor ons werk, maar ook een signaal dat het publiek vindt dat aandacht voor continentiezorg in Nederland nodig is. En daar zullen wij met passie aan blijven werken.”
 

Bevorderen opschaling zorginnovaties

“Met deze prijzen wil initiatiefnemer Stichting Zorginnovatie Nederland innovatieve bedrijven een steun in de rug geven’, aldus Nico van Meeteren -  Directeur Topsector Life Sciences and Health. Dit jaar meldden 136 innovaties zich aan voor de prijs en waren er 10 genomineerden. De inzendingen zijn beoordeeld op haalbaarheid, (internationale) schaalbaarheid en de mate waarin de innovatie waarde toevoegt voor de patiënt, zorgverlener en de toekomst van de zorgbranche. ‘We zijn onder de indruk van het recordaantal aanmeldingen en vooral van de kwaliteit van de inzendingen. De CRDL is een innovatie die bijdraagt aan het bevorderen van communicatie tussen patiënt en hun omgeving of zorgverleners en uniek is in zijn soort”, aldus van Meeteren.
 
Foto's: Jack Tillmanns/Foto Focus
Winnaar-vakjury-Zorginnovatieprijs-2018.jpg
Dennis Schuivens en Jack Chen, ontwerpers CRDL ontvangen de Nationale Zorginnovatieprijs uit handen van Nico van Meeteren. 

Winnaar-publieksjury-Zorginnovatieprijs-2018.jpg
Rob Basjes algemeen directeur, Arend de Heus commercieel manager en Frank van Noort marketing manager van Abena ontvangen de publieksprijs uit handen van Marc Kalf.


Terug naar het overzicht

Auteur:
Kim van Baal
Health Valley Netherlands


Tags

Health Valley Partners