Home Actueel Zorgrobot houdt ouderen gezelschap

09 januari 2020

Zorgrobot houdt ouderen gezelschap

Zorgrobot SARA is deze week van start gegaan bij Zorggroep Elde Maasduinen, wat betekent dat er nu drie SARA’s werkzaam zijn in verpleeghuizen in Nederland ter ondersteuning van het zorgpersoneel. Bright Cape ontwikkelt de robot in samenwerking met verpleeghuizen om met de SARA robot antwoord te bieden op de daadwerkelijke behoeften in de zorg. Op deze manier kan SARA echt als collega voor het zorgpersoneel worden ingezet.

Er wordt gewerkt aan een robot die muziek kan spelen, verhalen vertellen die aansluiten bij de interesses van de bewoners, zorg kan bieden in de vorm van gymnastiek oefeningen en hersentraining, contact kan bevorderen met familie of medebewoners, maar ook kan monitoren om te detecteren wanneer er bijvoorbeeld iemand onrustig wordt of valt.

Via eenvoudige wijze is per persoon in te stellen wat SARA het beste met die persoon kan doen. SARA is op vele manieren inzetbaar en kan alle feedback gebruiken vanuit de zorg om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de knelpunten en behoeften van de werkvloer.

Zijn er verpleeghuizen met een PG afdeling waar SARA goed van pas zou komen, schroom dan niet om te reageren of te mailen naar info@sara-robotics.com voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ook is SARA te volgen op LinkedIn, Instagram en de website www.sara-robotics.com

En kijk vooral naar SARA op het NOS journaal
 
 


Terug naar het overzicht

Auteur:
Annabella Hermans
Brightcape

Publicatie over partner(s):


Tags

Health Valley Partners