Nieuwtjes en ontwikkelingen op het gebied van Life Sciences & Health en de sector

Nieuws uit LS&H sector

Internationale samenwerking, innovatie nodig tegen gezondheidsdreiging

Bill Gates en Angela Merkel roepen op tot een betere distributie van innovatie en solidariteit in de gezondheidszorg.

Bekijk nieuws

Tien miljoen voor innovatie gehandicaptenzorg

De Tweede Kamer trekt 10 miljoen euro uit voor uitvindingen om de zorg voor gehandicapten te verbeteren. Het kabinet moet met dat geld een innovatiefonds vullen, vinden regeringspartijen VVD en D66.

Bekijk nieuws

RIVM: eerder samenwerken vergroot succeskans zorginnovaties

Innovaties in de zorg kunnen beter aansluiten bij de medische en maatschappelijke behoeften als professionals in de gezondheidszorg, patiënten, zorgverzekeraars, industrie en de overheid eerder samen optrekken bij de ontwikkeling van medische technologie.

Bekijk nieuws

Kabinet zoekt nieuwe Nationale Iconen

Wat zijn Nederlandse topinnovaties die wereldwijde problemen oplossen én bijdragen aan onze economie? Hoe houden we de zorg van de toekomst betaalbaar, hoe gaan we slim met digitalisering om of hoe kunnen we duurzaam en energiezuinig produceren?

Bekijk nieuws

Stap dichter bij Europese ambities digitalisering zorg

Het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) heeft een positief advies uitgebracht over plannen van de Europese Commissie om zorg en gezondheid op Europese schaal te verbeteren.

Bekijk nieuws

BLOG: De toe­komst van e-he­alth

Voor Nictiz heb ik onderzoek gedaan naar het toekomstperspectief van experts van de expertisecentra Nictiz, Swedish eHealth agency, NHS Digital en de THL.

Bekijk nieuws

Zorginstituut komt met nieuwe subsidieregeling innovatie

Het doel is om veelbelovende behandelingen, medische technologie, hulpmiddelen en geneesmiddelen nog sneller beschikbaar te stellen aan patiënten.

Bekijk nieuws

Provincie Noord-Brabant investeert in medische innovatie

Het midden- en kleinbedrijf, kennisinstellingen en zorginstellingen kunnen door samenwerking sneller nieuwe medische producten en diensten op de markt brengen. Gedeputeerde Staten stellen aan Provinciale Staten voor om 5 miljoen euro te investeren in deze samenwerking, in 2018 en 2019.

Bekijk nieuws

NZa verruimt regels voor declaratie zorg op afstand

De verruiming van de regels moet het voor aanbieders en verzekeraars makkelijker maken om afspraken te maken over digitale consulten en telemonitoring.

Bekijk nieuws
Weergave resultaten 1-9 (van 147)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >| 

Health Valley Partners

RSS 2.0