Nieuwtjes van en over partners van ons netwerk

Nieuws uit ons netwerk

Jouw bericht delen?

Ben je partner en heb je een nieuwtje? Stuur dan een mailtje naar communicatie@healthvalley.nl om het bericht op deze website te plaatsen. Op de profielpagina van partners zijn de gepubliceerde nieuwsberichten over en van die partner terug te vinden onder de tab Publicaties

BLOG: Machine Learning op de Intensive Care; welke patiënt kan met ontslag?

Datum: 18 augustus 2018

Samen met de afdeling Intensive Care Volwassenen van het VU medisch centrum werkt Pacmed aan de ontwikkeling van machine learning algoritmes ter ondersteuning van de keuze voor ontslag naar de verpleegafdeling.

Nieuw exoskelet March III: ‘Ik kan na 17 jaar weer lopen’

Datum: 16 augustus 2018

Aan de TU Delft is een nieuw prototype van een exoskelet gepresenteerd, March III. Mensen met een dwarslaesie zijn hierdoor nog mobieler.

PinkRoccade Care en Boomerweb bundelen krachten

Datum: 8 augustus 2018

De apps van Boomerweb worden in het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) mijnCaress geïntegreerd, volgens de twee bedrijven met een doelmatigere aanpak en veel tijdwinst tot gevolg.

Drie universiteiten werken samen aan proeftuin Citizen Science voor smart sensing

Datum: 6 augustus 2018

De Radboud Universiteit werkt samen met Wageningen University & Research en de Universiteit Twente aan een proeftuin Citizen Science voor bedrijven die handheld meetapparatuur ontwikkelen.

Boomerweb in Veenendaal maakt naam binnen eHealth

Datum: 4 augustus 2018

Na het winnen van de KNMP Innovatieprijs 2017 was het duidelijk: het in Veenendaal gevestigde Boomerweb heeft naam gemaakt binnen de wereld van eHealth-toepassingen. En wel met hun efficiënte, veilige en gebruiksvriendelijke zorg-apps zoals de Medicatie Controle App.

Radboud doet proef met nieuw zorgloket dat moet leiden tot goedkopere én betere zorg

Datum: 2 augustus 2018

Radboudumc, de Universiteit van Bristol en Zorgverzekeraar CZ gaan vijf jaar experimenteren met een nieuw zorgmodel dat tot lagere zorgkosten en gezondere patiënten moet leiden. 

9 miljoen voor 5 Nederlandse innovatieve scale-ups

Datum: 1 augustus 2018

5 Nederlandse inzendingen zijn met hun innovaties geselecteerd voor het mkb-instrument (SME Instrument) fase 2 van Horizon 2020. De scale-ups krijgen daarmee gezamenlijk bijna € 9 miljoen aan Europese subsidie

Slimme e-health luier Abena Nova binnenkort praktijkgetest op de markt

Datum: 31 juli 2018

Mede door de input voor verbetering van begeleiders van de zorggroep, komt de e-health luier binnenkort op de markt onder de naam Abena Nova.

Fondsen en bedrijven steken geld in studie naar afweersysteem

Datum: 31 juli 2018

De Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF), met onder meer KWF Kankerbestrijding en ReumaNederland, trekken samen met Topsector Life Sciences & Health en het bedrijfsleven 15 miljoen euro uit voor veelbelovende immunologische onderzoeken.

Telemonitoring hartfalen, digitale keuzehulp krijgen ondersteuning Vliegwiel

Datum: 31 juli 2018

Ziekenhuizen die de komende maanden met een goed plan komen voor de invoering van telebegeleiding bij hartfalen, of digitale keuzehulpen die patiënten helpen bij beslissingen over een behandeling, kunnen rekenen op ondersteuning van de zorgverzekeraars.

Nederlandse tech-startup Bambi Medical krijgt 2,4 miljoen euro

Datum: 28 juli 2018

Met de subsidie kan het bedrijf het draadloze monitoringssysteem voor te vroeggeboren baby's sneller op de Europese markt krijgen.

​Onderzoek naar veroorzaker vele ziektes in stroomversnelling

Datum: 26 juli 2018

De Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF), waarin 20 gezondheidsfondsen waaronder KWF Kankerbestrijding en ReumaNederland de krachten hebben gebundeld, investeren samen met Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland) en het bedrijfsleven 15 miljoen euro in veelbelovende immunologische onderzoeken.

MedAngel wil Europa en VS veroveren met nieuwe investering

Datum: 26 juli 2018

MedAngel haalde honlangs een investering op bij investeringsmaatschappij Holland Venture en Oost NL om verder te groeien in het buitenland.

16 Veni-subsidies voor Radboudumc en Radboud Universiteit

Datum: 24 juli 2018

Zestien onderzoekers van het Radboudumc en de Radboud Universiteit krijgen een Veni-subsidie van NWO, de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

MDxHealth krijgt finaal positief advies van Medicare

Datum: 23 juli 2018

Schrappen van oude Medicare-voorwaarden maakt toegang tot test voor alle Medicare-patiënten eenvoudiger

LongWacht opvolger van succesvolle e-healthdienst HartWacht

Datum: 23 juli 2018

LongWacht is een programma voor patiënten met COPD en astma. Met dit programma worden vijfentwintig patiënten vanaf september het eerste halfjaar op afstand begeleid en gevolgd.

Nieuwe onderzoeken naar beroerte en hartziekten van start gegaan

Datum: 19 juli 2018

In alle projecten werken wetenschappers van universitair medische centra (UMC’s) samen met bedrijven.

Standpunt Minister over winstuitkering door zorgaanbieders

Datum: 19 juli 2018

De Ministers van VWS en MZS hebben hun langverwachte visie op de (on)mogelijkheden voor winstuitkering door zorginstellingen gepubliceerd. Alhoewel de eindconclusie is dat nader onderzoek nodig is en er dus nog geen concreet voorstel ligt, verheugt de pragmatische en van realiteitszin getuigende toon van het standpunt.

BLOG: Big Data in de spreekkamer van de huisarts

Datum: 18 juli 2018

Big Data in de spreekkamer van de huisarts: Effectievere behandeling van urineweginfecties door te leren van iedere patiënt.

Bijna miljoen euro subsidie voor plastisch-chirurgische onderzoeken naar innovatieve ingrepen

Datum: 17 juli 2018

Onderzoek moet leiden tot effectievere behandeling lymfoedeem en zenuwbeknelling bij diabetespatiënten.

Carduso Capital investeert in “CC Diagnostics”

Datum: 17 juli 2018

Carduso Capital investeert in de Groningse onderneming CC Diagnostics B.V. die met haar technologie een verhoogd risico op het ontwikkelen van baarmoederhalskanker nauwkeurig aan kan tonen.

Dutch Heart Foundation, UMC Groningen and Pivot Park Screening Centre collaborate on heart failure

Datum: 17 juli 2018

Scientists from UMC Groningen and Pivot Park Screening Centre have started a study with the objective to prevent one of the causes of heart failure. It is the first time that a protein related to protection of the heart muscle from stiffening, will be screened to discover a starting point for development of a new medicine.

ProPharma Group Announces the Acquisition of Xendo

Datum: 16 juli 2018

Xendo Holding B.V. (“Xendo”) and its affiliate, Sofus Regulatory Affairs AB have been acquired by ProPharma Group, headquartered in Overland Park, Kansas, USA.

Siza genomineerd voor innovatieprijs gehandicaptenzorg

Datum: 14 juli 2018

Met het project ‘Power Tools’ is Siza genomineerd voor de de gehandicaptenzorgprijs 2018, die de VGN jaarlijks uitreikt aan innovatieve projecten binnen de zorg.

UT-robot voor borstkankeronderzoek is nauwkeuriger en sneller

Datum: 12 juli 2018

Tijdens de Surgical Robot Challenge op het internationale Hamlyn Symposium in London onthulden de onderzoekers van de Universiteit Twente de nieuwste versie van de robot Sunram 5.

Radboudumc breit pilot met continue monitoring vitale functies uit

Datum: 9 juli 2018

Door continue monitoring van vijf vitale functies te koppelen aan voorspellende software, krijgen zorgverleners een risicoscore te zien.

Top priorities in summertime for Life Sciences & Health

Datum: 9 juli 2018

This summer edition shows that remarkable progress is taking place in the Life Sciences & Health sector.

Voorbeelden van de kracht van ons innovatienetwerk

Datum: 8 juli 2018

OP Oost publiceert gesprekken met onder meer organisaties verbonden aan Health Valley die een mooi voorbeeld geven van de kracht van ons innovatienetwerk.

Winq scoort met digitale keuzehulp in de zorg

Datum: 7 juli 2018

Winq is een genomineerde startup voor Computable Awards 2018. Stem!

Prestigieuze award voor Gelderland: meest ondernemend van Europa

Datum: 5 juli 2018

Gelderland is in Brussel uitgeroepen tot één van de meest ondernemende regio's van Europa. In 2019 mag de provincie zich European Entrepreneurial Region van het jaar noemen.

Evert Jan Slootweg bezoekt Academy Het Dorp (AHD)

Datum: 5 juli 2018

CDA tweede kamerlid Evert Jan Slootweg was op maandag 2 juli op werk bezoek bij Academy Het Dorp (AHD).

GROZ: Handen ineen voor een vitaal functionerende samenleving

Datum: 3 juli 2018

Op 4 juli 2018 start de Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland) het nieuwe initiatief GROZ. GROZ staat voor de kanteling van onze gezondheidszorg en is een nationale samenwerking op het gebied van de maatschappelijke uitdaging Gezondheid en Zorg.

Hybridize: Winner of the Venture Challenge Spring 2018

Datum: 2 juli 2018

The LUMC-based start up Hybridize has developed a cost-effective proprietary therapeutic compound that can be intravenously administered to protect the kidney from BK virus-mediated damage while maintaining full immunosuppression.

Usono wint Gerard & Anton Award als veelbelovende startup

Datum: 29 juni 2018

De 10 meest veelbelovende startups uit Eindhoven zijn woensdag 27 juni tijdens een feestelijke uitreiking in het Microlab op Strijp-S beloond met de Gerard en Anton Award.

Onderzoek: E-health-programma zorgt voor sneller herstel

Datum: 28 juni 2018

De e-health toepassing ‘Ikherstel’ zorgt ervoor dat patiënten sneller herstellen van hun operatie. Dit blijkt uit onderzoek onder 344 patiënten in diverse Nederlandse ziekenhuizen onder leiding van Amsterdam UMC, locatie VUmc.

MDxHealth test SelectMDx goede richtlijn voor uitvoeren MRI bij prostaatkanker

Datum: 27 juni 2018

De SelectMDx-test van MDxHealth categoriseert succesvol mannen die kunnen profiteren van mp-MRI bij prostaatkankerdiagnose. Meerdere SelectMDx Clinical Study Abstracts gepresenteerd op 2018 Global Prostate Congress in Frankfurt 28-30 juni

Nieuwbouw Sint Maartenskliniek: Elk ziekenhuis krijgt het ziekenhuis dat het verdient

Datum: 26 juni 2018

FMT interviewde prof. Mark van Houdenhoven (voorzitter RvB), Ben Elsenaar (bouwdirecteur) enKoen Defoort (orthopedisch chirurg) over de nieuwbouw van de Sint Maartenskliniek.

SanSepsis brengt doorbraak in behandeling van bloedvergiftiging

Datum: 25 juni 2018

Sanquin en healthtech venture builder NLC hebben gezamenlijk SanSepsis opgericht, het bedrijf rondom de revolutionaire technologie om bloedvergiftiging te behandelen en mogelijk zelfs te voorkomen.

Noord-Brabant investeert in samenwerking voor medische innovaties

Datum: 23 juni 2018

De provincie Noord-Brabant wil 5 miljoen euro investeren in het versnellen van samenwerking om tot medische innovaties te komen.

Topsector LSH en de SGF steunen het project MijnEigenOnderzoek met 2,6 miljoen

Datum: 21 juni 2018

Een samenwerkingsproject waarin patiënten, onderzoekers en bedrijven helpen meerwaarde te halen uit het zelfonderzoek van patiënten naar de beste behandeling van hun chronische ziekte.

T E C H M E D magazine 2018-1

Datum: 21 juni 2018

University of Twente is proud to present the first edition of the TechMed Magazine to you!

Health~Holland adopteert Zorginnovatie.nl

Datum: 19 juni 2018

Vanaf 1 juli 2018 zal Zorginnovatie.nl onder de paraplu van Health~Holland verder gaan. Health~Holland is het uitvoerend bureau van de Topsector Life Sciences & Health (LSH).

Health Challenge: meet the main partners and learn more about the project

Datum: 18 juni 2018

Startups and healthcare and welfare organizations are challenged to work together on innovative healthcare solutions that can help elderly people to live independently at home for longer.

Health Deal moet gebruik eHealth-technologie onder kwetsbare jongeren stimuleren

Datum: 15 juni 2018

Om het gebruik van innovatieve middelen onder kwetsbare jongeren in de regio Nijmegen te stimuleren, sluiten rijksoverheid, zorgaanbieder Pluryn en diverse ketenpartners de Health Deal eHealth tools voor kwetsbare jongeren.

Medicatieplatform wordt onderdeel van Jouw Omgeving

Datum: 9 juni 2018

Medicatieplatform MedApp wordt onderdeel van e-health-platform Jouw Omgeving. Dit gebeurt in opdracht van het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie (E-KJP).

VWS ziet Vliegwielcoalitie als manier voor opschalen e-health

Datum: 9 juni 2018

Betere, toegankelijke en betaalbare zorg. Dat is wat het Vliegwiel voor digitale innovatie in de zorg (de Vliegwielcoalitie) voor ogen staat. Door succesvolle zorginnovaties op grotere schaal in te zetten, is het mogelijk dat meer mensen kunnen profiteren van e-health en digitale ondersteuning.

MDxHealth overeenkomst met Philips N.V. brengt lancering van InformMDx™ dichterbij

Datum: 6 juni 2018

MDxHealth sluit wereldwijde licentieovereenkomst met Philips voor gebruik prostaatkanker-biomarker in nieuwe prostaatkankertest en brengt lancering van InformMDx™ dichterbij.

Pivot Park behoort tot sterkst groeiende campussen in Nederland

Datum: 6 juni 2018

Met een groei van 57% aan werkgelegenheid tussen 2014 en 2018 behoort het Pivot Park tot de sterkst groeiende campussen in Nederland. Dit blijkt uit het onlangs gepubliceerde rapport van Buck Consultants International.

Usono vergroot internationaal bereik met eerste Usono Ambassadeur en distributeur in Polen

Datum: 6 juni 2018

Usono heeft deze week de eerste officiële internationale Usono Ambassadeur aangewezen, professor Jaroslaw Kasprzak in Lodz, Polen. Een dag later tekende Usono’s CEO Benjamin Tchang ook een overeenkomst met lokale distributeur MDS Cardio voor sales van ProbeFix in Polen.

Nieuwsbrief Zorg & Life Sciences Van Doorne

Datum: 5 juni 2018

In de meest recente Zorg & Life Sciences nieuwsbrief van onze partner Van Doorne lees je onder meer over gunstbetoon en medische hulpmiddelen, tarieven in de zorg en de sluisprocedure voor nieuwe geneesmiddelen.

Albert Schweitzer zet MijnIBDCoach in voor betere behandeling

Datum: 4 juni 2018

Het Albert Schweitzer ziekenhuis begeleidt patiënten met chronische ontstekingen aan de darm voortaan online. Het doel is te bereiken dat mensen met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa (verzamelnaam: IBD) hierdoor minder vaak worden opgenomen of naar de polikliniek hoeven te komen.

ScreenPoint Medical haalt 4,3 miljoen op voor marktintroductie AI-programma dat mammogrammen leest

Datum: 4 juni 2018

ScreenPoint Medical, een spin-off van het Radboudumc, heeft 4,3 miljoen euro opgehaald bij Siemens Healthineers en private investeerders.

UT-onderzoekers strijden om Europese miljarden

Datum: 4 juni 2018

De Universiteit Twente probeert samen met andere partijen miljarden aan Europese gelden binnen te halen. Het geld is bestemd voor een samenwerkingsverband rondom een nieuwe generatie robots en een onderzoek naar meer persoonlijke gezondheidszorg.

Succesvolle samenwerking Philips en Siza krijgt vervolg

Datum: 31 mei 2018

Philips en Siza hebben recent een project afgerond waarbij met inzet van technologie het valgedrag van cliënten van Siza is onderzocht. Met behulp van een smartwatch zijn bewegingen en valincidenten geanalyseerd.

Vijf MKB-bedrijven en Radboudumc ontwikkelen helende omgeving voor patiënt

Datum: 30 mei 2018

Het Radboudumc en vijf Gelderse MKB-bedrijven ontvangen twee miljoen subsidie van de provincie Gelderland (EFRO) om ziekenhuiskamers te ontwikkelen die een helende effect hebben op elke individuele patiënt.

Belangrijke stap voor 2 projecten UT op weg naar fet flagship status

Datum: 30 mei 2018

Twee programma’s die mede gecoördineerd worden door UT-wetenschappers zijn geselecteerd voor de tweede ronde van het selectieproces voor nieuwe EU Flagships for Future and Emerging Technologies (FET).

Lancering Mercator Launch

Datum: 30 mei 2018

Mercator Launch is een uitbreiding op het Mercator Science Park, een uitgebreid voorzieningenpark met state-of-the-art apparatuur, en de Mercator Incubator, waar start-ups werkruimte en ondersteuning krijgen. 

MS Sherpa Winnaar Dutch Digital Health Challenge

Datum: 22 mei 2018

MS sherpa, een applicatie om Multiple Sclerosis van dag tot dag te monitoren en te managen, is afgelopen vrijdag uitgeroepen tot een van de winnaars van de Dutch Digital Health Challenge.

Novio Tech Campus - High Tech Film

Datum: 21 mei 2018

Check out this film to learn all about the High Tech story of Novio Tech Campus, where Health Valley Netherlands is also based.

Winq genomineerd in de top 12 Dutch Digital Health Challenge

Datum: 18 mei 2018

The first winners of the Dutch Digital Health Challenge have been selected!

BeterDichtbij breidt service uit met koppeling Thuisarts.nl

Datum: 17 mei 2018

De app BeterDichtbij maakt gemakkelijk en veilig contact tussen arts en patiënt mogelijk.

Update Health~Holland April 2018

Datum: 17 mei 2018

Read this spring edition of the Update to get insight in the blossoming LSH initiatives and activities! This edition includes the article "Health Valley Event 2018: Reviewing the largest healthcare innovation conference". 

VR4REHAB team wint landelijke hackathon finale

Datum: 16 mei 2018

Maandag 14 mei won het team Movin(g) Reality de landelijke finale van Dutch Hacking Health. Eind april vonden in het hele land hackathons plaats, waarbij professionals, onderzoekers, patiënten en vele anderen.bijeen kwamen om nieuwe innovatieve ideeën voor de zorg te ontwikkelen

Rijnstate en Philips bouwen digitaal ziekenhuis

Datum: 16 mei 2018

Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem bouwt met Philips een virtueel zorgcentrum van waaruit zorgverleners de gezondheid van patiënten zowel binnen als buiten het ziekenhuis kunnen bewaken.

Onderzoeksprogramma Digitale samenleving gelanceerd

Datum: 16 mei 2018

De nieuwe website van het onderzoeksprogramma Digitale Samenleving is actief. In dit programma werken 30 hoogleraren van de 14 Nederlandse universiteiten samen om op het gebied van mensgerichte IT.

Investering voor ALS-uitvinding MindAffect

Datum: 15 mei 2018

​MindAffect, de Nederlandse startup die een unieke 'brain computer interface' heeft uitgevonden waarmee onder meer ALS-patiënten weer kunnen communiceren, haalt één miljoen euro durfkapitaal op bij diverse Nederlandse investeerders.

Jeroen Bosch Ziekenhuis lanceert magazine 'Zorg voor jou'

Datum: 15 mei 2018

Bekijk het eerste digitale magazine Zorg voor jou, met verhalen over mensen uit Den Bosch en omgeving.

GGzE en Brabantse universiteiten samen in innovatie

Datum: 11 mei 2018

De universiteiten van Tilburg en Eindhoven en GGzE gaan gezamenlijk onderzoek doen in een zogeheten Academische Werkplaats om zo het innovatief vermogen van de ggz te versterken. Speerpunten zijn innovatie & technologie, online zorg en een helende omgeving.

Lucien Engelen pakt met Deloitte uitdagingen in gezondheidszorg op

Datum: 9 mei 2018

Consultancybureau Deloitte verwacht door de samenwerking met Engelen zijn positie op het gebied van digitale gezondheid te versterken.

VBHC Primary Care award naar COPD InBeeld

Datum: 9 mei 2018

COPD InBeeld is een initiatief van zorgorganisatie Sensire, het Slingeland Ziekenhuis, Medisch Service Centrum NAAST (voorheen onderdeel van Sensire), zorgverzekeraar Menzis en zorginnovator Focuscura.

Europese bijdrage voor project aantonen antibiotica resistentie

Datum: 9 mei 2018

Europese bijdrage voor innovatieve mkb-ers in Gelderland en Overijssel, waaronder voor Health Valley partner Nytor.

Rijnstate zet robot in bij operatie littekenbreuk

Datum: 1 mei 2018

Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem heeft naar eigen zeggen voor het eerst in Nederland patiënten met een littekenbreuk geopereerd met behulp van de operatierobot.

HIMSS Europe & Health 2.0 Conferentie

Datum: 30 april 2018

Het grootste digitale zorgcongres van Europa: HIMSS Europe 18 & Health 2.0 Conferentie, vindt plaats van 27 tot en met 29 mei in Sitges, Barcelona.

Samenwerking in de grensregio bekrachtigd

Datum: 26 april 2018

Provincie Gelderland en Nordrhein-Westfalen gaan de samenwerking van startups aan weerszijden van de grens versterken. Hiervoor is de intentieverklaring "hubs connected, crossing borders" getekend.

ASZ zet zelfsturende robot in op dialyseafdeling

Datum: 25 april 2018

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASZ) zet een transportrobot in op de derde verdieping van het ziekenhuis in Dordrecht. Die brengt buisjes met bloed van patiënten vanaf de dialyseafdeling naar het klinisch-chemisch laboratorium.

Behandeling Begrepen en WINQ ontvangen subsidie om Samen Beslissen te ondersteunen

Datum: 24 april 2018

mProve wil partnerschap met Mayo Clinic

Datum: 23 april 2018

Het netwerk mProve van vijf samenwerkende ziekenhuizen streeft naar een partnership met de Mayo Clinic uit Amerika.

Snel het juiste medicijn selecteren met gekweekte hersencellen van patiënten

Datum: 23 april 2018

ZonMW-subsidie voor innovatief onderzoek minibreintjes bij Dravetsyndroom.

Stichting Ikone wint wildcard Social Challenge StartupDelta

Datum: 20 april 2018

Tijdens Startup Delta, een event dat mede gehost werd door Prins Constantijn, won stichting IKONE de wildcard. 

Onderzoek naar patiëntparticipatie bij innovatie

Datum: 20 april 2018

Stichting IKONE doet onderzoek naar patiëntparticipatie bij innovatie en is op zoek naar innovatieve zorgorganisaties / ziekenhuizen die patientparticipatie samen met hen naar een hoger plan willen tillen.

eHealth-oplossingen op grote schaal getest

Datum: 19 april 2018

AAL (Active & Assisted Living) is een gezamenlijk financieringsprogramma voor internationale, grote onderzoeksprojecten die de kwaliteit van leven van ouderen als focus hebben. Nederland doet hier samen met 12 andere landen aan mee om projecten te ontwikkelen met innovatieve oplossingen.

Menzis en Philadelphia sluiten eerste uitkomstcontract gehandicaptenzorg

Datum: 18 april 2018

Gehandicaptenzorginstelling Philadelphia en Menzis hebben het eerste meerjarige contract gesloten in de Wlz dat is gebaseerd op kwaliteit zoals die door cliënten wordt ervaren.

Academy Het Dorp (AHD) blikt terug op een heel geslaagd Health Valley Event

Datum: 18 april 2018

Academy Het Dorp (AHD) blikt terug op een heel geslaagd Health Valley Event

Nieuwe robot voor schedelbasischirurgie is zeer nauwkeurig en ontlast chirurgen

Datum: 17 april 2018

De RoBoSculpt kan met sub-millimeterprecisie automatisch en veilig een holte frezen van de gewenste vorm en afmetingen.

Zeventien miljoen voor Nederlands X-omics Initiatief

Datum: 13 april 2018

​Het Nederlandse X-omics Initiatief onder leiding van het Radboudumc heeft zeventien miljoen euro ontvangen van NWO in het kader van de Nationale Roadmap Grootschalige Infrastructuur.

Sleepscore Labs acquires Sleep.ai

Datum: 11 april 2018

SleepScore Labs, the company behind the non-contact sleep improvement system for consumers, SleepScore Max, today announced it has acquired Netherlands-based digital health company Sleep.ai to help consumers know if they snore or grind their teeth during sleep.

Innovatiefestival Fysio-Xperience verbindt zorg en technologie

Datum: 11 april 2018

Vrijdag 13 april a.s. ontmoeten meer dan 250 fysiotherapeuten elkaar op de allereerste Fysio-Xperience: een festival vol innovaties en technologische vernieuwingen die het vakgebied van de de fysiotherapie nu, maar ook in de toekomst gaan ondersteunen

Van Breda is gecertificeerd!

Datum: 9 april 2018

Van Breda is de enige leverancier die brandalarmering gecertificeerd, conform de NEN2575-4:2013, kan ontvangen op een Smartphone op basis van Wifi en als Fallback 3G/4G.

TiU en TU/e bundelen de krachten in de zorg

Datum: 7 april 2018

Tilburg University, de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en GGzE (Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen) richten een Academische Werkplaats op om gezamenlijk onderzoek te doen naar de zorgsector.

COILED announces discovery of promising starting points to modulate trained immunity

Datum: 6 april 2018

COILED (Center for Open Innovation in LEad Discovery) announced the first results of an ultra High Throughput Screening (uHTS) campaign on a prime epigenetic enzyme target that plays a key role in controlling trained immunity.

Oproep tot deelname enquête INTERREG Deutschland-Nederland

Datum: 6 april 2018

Als u of uw organisatie zich bevindt in het programmagebied van INTERREG Deutschland-Nederland, vragen wij u om deel te nemen aan de enquête, als vertegenwoordiger van uw organisatie en/of als burger. 

Meer startups in de grensregio

Datum: 5 april 2018

Provincie Gelderland en Nordrhein-Westfalen willen de samenwerking van startups aan weerszijden van de grens versterken. Hiervoor tekenen deze partijen op 19 april een intentieverklaring op de StartupDelta Summit.

Bambi Medical: eHealth-toepassing voor de allerkleinsten

Datum: 5 april 2018

Kinderarts Sidarto Bambang Oetomo bedacht een draadloos systeem voor het monitoren van vitale functies van premature baby’s, de Bambi Belt Solution.

Aftermovie inspiratiebezoek leden Tweede Kamer aan Novio Tech Campus

Datum: 5 april 2018

Inspirerende mensen, waaronder leden van de regering Lisa Westerveld (Groenlinks) en Rob Jetten (D66) brachten op 20 maart een bezoek aan de Nijmeegse Novio Tech Campus. The Economic Board maakte er een aftermovie van!

Value Agenda Nederland 2018

Datum: 3 april 2018

Value Based Health Care experts Dr. Richard Bohmer en Prof. Matthew Cripps in gesprek met beslissers Nederlandse zorg .

Eerste wetenschappelijke artikel over Usono gepubliceerd

Datum: 3 april 2018

Het eerste wetenschappelijke artikel over Usono is gepubliceerd met de titel "How I do it: feasibility of a new ultrasound probe fixator to facilitate high quality stress echocardiography". 

Tien startups met impact pitchen tijdens de Demo Day van World Startup Factory

Datum: 3 april 2018

De startups pitchten hun innovatieve oplossingen met sociale impact voor potentiële partners, investeerders, klanten en voor experts op de campus van KPN, een van World Startup Factory’s partners.

Netherlands to collaborate with UAE on obesity healthcare solutions

Datum: 3 april 2018

From obesity and cancer treatment to genetics, the Dutch have been tackling health from a number of different digital angles.

Europese steun voor samenwerkende ondernemers

Datum: 29 maart 2018

Acht projecten in Overijssel en Gelderland ontvangen een bijdrage uit het Europees subsidieprogramma OP Oost 2014-2020, waaronder de MITeC operatiekamers in Nijmegen.

App geeft MS-patiënten meer grip op hun ziekte

Datum: 29 maart 2018

Stand van zaken DiaPro MS: het project waarvoor de Gelderse bedrijven Drug Target ID (DTID) en Orikami via OP Oost een R&D-samenwerkingssubsidie kregen.

Therapietrouw verbeteren?

Datum: 28 maart 2018

Afgelopen december introduceerden MedApp en Sentiance nieuwe, slimme medicatiewekkers. Om de perceptie van deze wekkers te onderzoeken, ondervroeg MedApp een aantal geselecteerde gebruikers. De resultaten van dit onderzoek waren meer dan positief. 

Het nieuwe wonen: ‘Op weg naar een slimme woonzorgomgeving’

Datum: 26 maart 2018

De leerstoel Smart Architectural Technologies van de Technische Universiteit Eindhoven verricht onder leiding van prof. dr. ir. Masi Mohammadi onderzoek naar ruimtelijke en technologische middelen voor het bevorderen van het toekomstgericht en mensgericht bouwen.

Met robot Tessa kan opa langer thuis blijven wonen

Datum: 26 maart 2018

Zorgrobots wordt een grote toekomst voorspeld, maar tot dusver stranden ze vaak in de pilotfase. Nu krijgen 500 mensen robot Tessa.

AfterMovie en Foto's Health Valley Event 2018

Datum: 19 maart 2018

Bekijk de AfterMovie en Foto's van Health Valley Event 2018, de tiende jubileumeditie die op 15 maart 2018 plaatsvond in Pathé CineMec Nijmegen. 

Health Deal moet burger verleiden tot digitale zorg

Datum: 16 maart 2018

Veertien publieke en private partijen hebben een Health Deal gesloten.

Winnaars Nationale Zorginnovatieprijs 2018 bekend

Datum: 15 maart 2018

De CRDL wint vakjuryprijs en Abena Nova de publieksprijs.

Operatiekamers Radboudumc optimaal ingericht voor samenwerking bedrijfsleven

Datum: 15 maart 2018

EFRO proeftuinsubsidie voor Radboudumc, Demcon, Encapson en NewCompliance

Nieuw fonds voor Life Sciences & Health startups in Gelderland

Datum: 15 maart 2018

Kleine ondernemingen en startups kunnen binnenkort een beroep doen op het RedMedTech Discovery Fund II dat leningen gaat verstrekken aan Gelderse bedrijven die actief zijn in Life Sciences & Health

Gelderland en Radboudumc bundelen innovatiekracht

Datum: 14 maart 2018

In 2030 moet Gelderland dé internationale proeftuin voor medische innovatie zijn. Provincie Gelderland en Radboudumc hebben hiervoor een nieuwe samenwerkingsagenda opgesteld.

Health Investment Partners investeert in zorgonderneming Familysupporters

Datum: 14 maart 2018

Health Investment Partners B.V. (‘HIP’), investeringsfonds voor impactvolle zorgondernemingen faciliteert samen met een groep informal investors de groei van Familysupporters Nederland BV met een minderheidsbelang. 

DHL breidt Life Sciences & Health Care Campus in Wijchen verder uit

Datum: 6 maart 2018

Logistiek dienstverlener DHL Supply Chain breidt zijn activiteiten voor de life sciences & heathcare-sector verder uit door de bouw van een nieuw magazijn naast het magazijn voor Beckman Coulter dat op korte termijn officieel geopend wordt.

Zorgrobot Tessa ontlast vooral mantelzorger

Datum: 5 maart 2018

De zorgrobot voor vergeetachtige ouderen, waarmee een jaar is geëxperimenteerd in de regio Arnhem en Nijmegen, blijkt vooral een grote steun te zijn voor de mantelzorger, dochters, zonen en andere familieleden die de zorg voor een ouder hebben.

Robotpak laat dwarslaesiepatiënten weer lopen

Datum: 4 maart 2018

Een robotpak zorgt ervoor dat mensen met bijvoorbeeld een dwarslaesie weer kunnen bewegen. Er wordt in Enschede hard gewerkt aan een vervolmaking van dit exoskelet.

BCI helpt Nijmegen met investeringsplan voor Health en Hightech

Datum: 2 maart 2018

De gezondheidssector is voor Nijmegen een belangrijk onderdeel van de regionale economie.

Brigitte Drees nieuwe directeur Pivot Park

Datum: 1 maart 2018

Met haar jarenlange ervaring in de farmaceutische industrie en de gezondheidszorg en haar kwaliteiten als bruggenbouwer zal Drees samen met haar team het Osse Pivot Park de komende jaren verder uitbouwen en bestendigen als ‘hotspot’ voor farmaceutische innovatie.

Radboudumc gaat zeldzame ziektes te lijf door Europese kennisdeling

Datum: 1 maart 2018

European Reference Networks faciliteren samenwerking tussen specialisten in Europa

Koraal Groep en Pluryn starten e-health-netwerk

Datum: 28 februari 2018

Meer weten over Digital Health Center? Kom op 15 maart tijdens Health Valley Event naar de sessie "Digital Health Center: startpunt & accelerator voor innovatie in de zorg" verzorgd door Pluryn.

MDxHealth publiceert resultaten over 2017

Datum: 22 februari 2018

Productomzet $28 miljoen, een stijging met 13%; totale omzet $40 miljoen, een toename van 35%;  met een voortgaande sterke groei in volume.

Grote Europese subsidie voor onderzoek naar ‘hypo’

Datum: 21 februari 2018

Samenwerking kennisinstellingen, patiëntenorganisaties en bedrijfsleven

Rockstart verandert de gezondheidszorg op Novio Tech Campus in Nijmegen

Datum: 20 februari 2018

Tien internationale startups zijn in Nijmegen aangekomen en starten het Rockstart Digital Health-programma van 2018.

Interactief spel Bactemon leert kinderen belang van goed handen wassen

Datum: 19 februari 2018

Hoe kunnen wij onze kinderen beter leren om goed hun handen te wassen? Met die vraag spelen ouders dagelijks. De verspreiding van virussen en bacteriën is immers te voorkomen door goed handen te wassen.

Nationale zorginnovatieprijs 2018: nominaties bekend!

Datum: 14 februari 2018

Wat vind jij de meest kansrijke innovatie? Stem nu!

Betere houding door robotvest

Datum: 12 februari 2018

Wat nou als kleding je kan helpen een betere houding te krijgen? Dat dachten onderzoekers aan de Universiteit Twente in Enschede. Samen met een kledingontwerpster presenteerden ze het eindresultaat: een robotvest.

René Penning de Vries boegbeeld van fotonicasector

Datum: 11 februari 2018

Momenteel is René bestuursvoorzitter van Health Valley, president-commissaris van de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (Bom) en lid van de raad van toezicht van de Sint van quantuminstituut Qutech in Delft.

Siza krijgt subsidie voor testen zorgrobots

Datum: 8 februari 2018

Operationeel Programma Oost (OP Oost) keert bijna 3 ton subsidie uit aan Siza om samen met andere partijen robotica in de langdurige zorg uit te testen.

MS Sherpa winnaar voorronde Gelderland Zorginnovatieprijs

Datum: 8 februari 2018

Op woensdag 7 februari streden zeven opvallende zorginnovators uit Gelderland op de Novio Tech Campus in Nijmegen voor een plek in de finale van de Nationale Zorginnovatieprijs.

'Robots voorkomen dat je overbelast raakt’

Datum: 6 februari 2018

Van den Bedem deelt in het online magazine ‘Schijf van 5’ van AFAS haar visie op robotisering.

Kleurstof doodt ongekend snel malariaparasieten

Datum: 6 februari 2018

Binnen twee dagen zijn patiënten genezen en kunnen ze de parasiet niet meer doorgeven als ze opnieuw door een mug gestoken worden.

Stimulering cross-over innovaties sport, voeding en gezondheid

Datum: 3 februari 2018

Gedeputeerde Jan Markink gaf 1 februari 2018 de aftrap voor de nieuwe subsidieregeling Sport en Innovatie tijdens de Kick-off bijeenkomst in Ede.

Health~Holland Year in Review 2017

Datum: 1 februari 2018

Health~Holland  is pleased to share the Health~Holland Year in Review 2017, the yearly magazine that reflects on the developments from Top Sector Life Sciences & Health. 

Journalisten uit Verenigde Arabische Emiraten op bezoek bij Health Valley

Datum: 30 januari 2018

De journalisten, werkzaam voor diverse vak- en dagbladen in print en online en afkomstig uit de Verenigde Arabische Emiraten, waren vooral geïnteresseerd in innovaties op het gebied van obesitas, diabetes en eHealth. 

Europa stimuleert slimme innovaties in Oost-Nederland

Datum: 30 januari 2018

Enkele projecten in Overijssel en Gelderland ontvangen een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Nieuwe bedrijven in Gelderland goed voor 1000 extra banen

Datum: 28 januari 2018

Gelderland krijgt er de komende jaren duizend extra banen bij, dankzij bedrijven die zich vorig jaar in deze provincie gevestigd hebben, of zijn uitgebreid. Dat blijkt uit gegevens van Oost NL, dat in opdracht van de provincie werkt aan de internationalisering van de regio.

Agfa HealthCare levert beeldmanagement aan OLVG

Datum: 28 januari 2018

Agfa HealthCare gaat een beeldmanagement-systeem implementeren bij alle locaties van het OLVG.

Verdubbeling zorgvraag vraagt om meer eHealth

Datum: 28 januari 2018

Lucien Engelen schrijft als gastcolumnist voor E52 over oplossingen voor de problemen van onze tijd.

Derde Health Innovation Fund gestart

Datum: 26 januari 2018

KPN Ventures, Menzis, Monuta, Topfonds Gelderland en Oost NL starten Health Innovation Fund III.

Winnaars eHealthweek 2018 app bekend

Datum: 26 januari 2018

Tijdens de eHealth week 2018 hebben deelnemers in een speciaal gemaakte app door Games Solutions Lab kunnen bijhouden waar zij geweest zijn.

COPD-patiënt Joop (65) minder vaak naar het ziekenhuis door nieuwe thuistest

Datum: 26 januari 2018

Goed nieuws voor duizenden COPD-patiënten: doordat ze thuis zelf metingen kunnen doen, hoeven ze minder vaak naar het ziekenhuis voor controle.

ZonMw financiert vier palliatieve onderzoeksprojecten Radboudumc

Datum: 26 januari 2018

De onderzoeksprojecten moeten bijdragen aan een verbetering van de palliatieve zorg voor patiënten en hun naasten.

Radboudumc en GeneDx slaan handen ineen

Datum: 26 januari 2018

Radboudumc gaat samenwerking aan met GeneDx: Nieuwe mogelijkheden voor behandeling van genetische aandoeningen bij mensen.

De Groeiversneller voor LSH innovaties

Datum: 24 januari 2018

Orikami ontwikkelt een app voor MS patiënten en zij ontvingen onlangs een voucher vanuit het programma De Groeiversneller. Ook interesse? Vul de quick scan in!

Health~Holland Update BIO-Europe Spring 2018

Datum: 24 januari 2018

Health~Holland published a special edition of the ​Health~Holland Update; this magazine features the latest developments of the upcoming BIO-Europe Spring 2018. 

Hightechrobotvest als steun in de rug

Datum: 24 januari 2018

Onderzoekers van Universiteit Twente en ontwerper Hellen van Rees presenteren hun prototype hightechrobotvest van gerecycled materiaal tijdens Fair FashionTech op 8 februari in DesignLab Universiteit Twente.

2,4 miljoen subsidie voor ontwikkeling Virtual Reality in revalidatie

Datum: 24 januari 2018

Een nieuw Europees consortium, onder leiding van de Sint Maartenskliniek, ontvangt € 2,4 miljoen van het Interreg North-West Europe programma voor de ontwikkeling van Virtual Reality (VR) toepassingen in revalidatietrajecten.

Maak kans op een eigen eHealth app!

Datum: 23 januari 2018

Promoot de eHealth week app en maak kans op een eigen eHealth app!

Nico van Meeteren: ‘Bundel kennis, innovatie en bedrijfsleven’

Datum: 23 januari 2018

‘Samenwerken aan één ecosysteem van innovatie. Dat is nodig om Nederland van toekomstbestendig, toekomstbehendig te maken,' zegt Nico van Meeteren, directeur van het bureau van Topsector Life Sciences & Health (LSH).

Albert Schweitzer ziekenhuis nieuwe partner van innovatienetwerk Health Valley

Datum: 22 januari 2018

Het Albert Schweitzer ziekenhuis en het grootste netwerk van zorginnovaties in Nederland, Health Valley, slaan de handen ineen.

15 miljoen euro subsidie voor bundeling data zeldzame ziekten

Datum: 22 januari 2018

Het Europese onderzoeksprogramma SOLVE-RD krijgt een subsidie van 15 miljoen euro om de diagnostiek en behandeling van zeldzame ziekten te verbeteren

Volop activiteiten in e-healthweek 2018

Datum: 19 januari 2018

Op zaterdag 20 januari gaat de tweede Nederlandse e-healthweek van start. Ook de Universitair Medisch Centra laten zich niet onbetuigd.

Pro Persona Research Magazine

Datum: 19 januari 2018

Bekijk het digitale Pro Persona Research Magazine dat onlangs is gepubliceerd over onder meer de betekenis van onderzoek en 11 jonge onderzoekers aan het woord in korte films. 

Platform Gezonde Mening gelanceerd: denk mee over de zorg van morgen

Datum: 19 januari 2018

‘Gezonde Mening’ is het eerste platform waar bedrijven en andere organisaties rechtstreeks hun vragen kunnen stellen aan een groot, divers en landelijk panel. Daardoor krijgen ze snel, onafhankelijk, betrouwbaar en relevant inzicht.

Bloedtest voor begeleiding bij precisietherapie van castratie-resistente prostaatkankerpatiënten

Datum: 18 januari 2018

MDxHealth ontwikkelt bloedtest voor begeleiding bij precisietherapie van castratie-resistente prostaatkankerpatiënten

Grote Europese subsidie voor onderzoek zeldzame ziektes

Datum: 16 januari 2018

Een groot consortium onder leiding van de universiteit Tübingen, het Radboudumc en de universiteit Leicester heeft 15 miljoen subsidie ontvangen voor het onderzoeksprogramma SOLVE-RD.

Selectie voorrondes Nationale Zorginnovatieprijs 2018 bekend

Datum: 16 januari 2018

De regionale winnaars gaan door naar de finale op 15 maart en maken kans op de publieksprijs van €5.000,- of de vakjuryprijs van €10.000,-. De Nationale Zorginnovatieprijs wordt tijdens Health Valley Event uitgereikt.

Orikami Personalized Health in de Global Digital Top 100 2017

Datum: 15 januari 2018

Opname in de Global Digital Health 100 is één van de belangrijkste onderscheidingen voor innovatieve ondernemingen binnen de internationale Health Tech Industrie.

Open HealthHub krijgt substantiële investering om de patiënt samen met de arts centraal te zetten

Datum: 9 januari 2018

Na een succesvolle startfase met meerdere ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland vormt de toetreding van een sterke groep aandeelhouders de basis voor verdere uitrol van het Improve platform in de zorgmarkt.

Biocartis en Amgen tekenen 2e Companion Diagnostic overeenkomst voor nieuwe oncologische compound

Datum: 9 januari 2018

Biocartis Group NV, een innovatief bedrijf in de moleculaire diagnostiek (Euronext Brussels: BCART), kondigt vandaag de ondertekening aan van een nieuwe companion diagnostic[1] (CDx) ontwikkelingsovereenkomst met Amgen.

265 Gelderse bedrijven dienen groeiplan in bij De Groeiversneller

Datum: 8 januari 2018

De Groeiversneller is een programma van de Provincie Gelderland dat ambitieuze ondernemers ondersteunt bij hun groeiplannen.

Versnellingsmakelaars slaan brug tussen scale-ups en Den Haag

Datum: 2 januari 2018

Marc Kalf, Martijn van Steennis en Remco Lassche zijn sinds twee maanden benoemd tot zogenaamde ‘Versnellingsmakelaars’ in hun regio. In nummer 06 van ICT&health 2017 is aan artikel gepubliceerd over deze "versnellingsmakelaars".

Een robot om oma in de gaten te houden

Datum: 2 januari 2018

Robots als Tessa zullen we hard nodig hebben, voorspelt KPMG. De accountants- en adviesorganisatie deed onderzoek naar de opkomst van de zorgrobot en concludeerde zelfs dat we niet meer zonder zullen kunnen als het gaat om onze ouderenzorg.

Hemelbestormers: Winq, handvatten om samen te beslissen

Datum: 2 januari 2018

e-Health: ‘Snelle ontwikkeling van robottechnologie en exoskelet’

Datum: 26 december 2017

Mensen met een dwarslaesie kunnen enorm geholpen zijn met een exoskelet en robottechnologie. Dat vertelde Remco Hoogendijk van de Sint Maartenskliniek op de e-Health Convention.

Laserschoen voorkomt blokkade bij Parkinson

Datum: 21 december 2017

Mensen met Parkinson hebben baat bij een schoen met daarop een laser die een lijn op de vloer projecteert in het ritme van de voetstappen.

Radboudumc en CZ gaan samenwerken aan innovatieprogramma's

Datum: 21 december 2017

Het Radboudumc en zorgverzekeraar CZ gaan een strategische innovatie-alliantie aan om technologische innovaties te ontwikkelen en deze sneller toegankelijk te maken voor de patiënt.

Maasziekenhuis en VGZ sluiten meerjarencontract

Datum: 21 december 2017

Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer en zorgverzekeraar VGZ hebben overeenstemming bereikt over een contract voor drie jaar.

Gelderse start-up TicTag haalt 300.000 euro op bij investeerders

Datum: 21 december 2017

Gelderse start-up TicTag haalt 300.000 euro op bij investeerders om haar nieuwe en innovatieve connectiviteits-technologie op de markt te brengen

Maarten Steinbuch wint High Tech Piek Award

Datum: 21 december 2017

Eindhovens bekendste voorvechter van elektrische auto’s en hoogleraar robotica, Maarten Steinbuch, heeft de High Tech Piek Award gewonnen.

Briskr ondersteunt ondernemingen in Health en High Tech

Datum: 21 december 2017

Briskr heet het nieuwe consortium dat ondernemingen in Health en High Tech ondersteunt. Briskr is afgeleid van het Engelse brisk dat staat voor energiek, ferm en voorwaarts. Dat is ook precies wat het consortium uit wil stralen.

Sint Maartenskliniek verbetert zorg met nieuw innovatiecentrum

Datum: 19 december 2017

De Sint Maartenskliniek heeft op de locatie in Nijmegen een innovatiecentrum geopend om patiënten en bezoekers te tonen wat er allemaal aan (digitale) vernieuwing ingezet wordt voor onder meer zorgverbetering.

Inspirerende startups Yes!Delft op bezoek in Nijmegen

Datum: 19 december 2017

Pitches over speciale handschoenen die letsel voorkomen, een hoofdbrace die je emoties meet en 3D geprinte protheses en sensoren om hydratie te meten.

Match2Medica Tour 2017 ervaringen

Datum: 18 december 2017

Van 13 tot 15 november vond in Düsseldorf de Match2Medica Tour 2017 plaats. De focus van deze ondernemersreis was Europese samenwerking bij de ontwikkeling van uw technologie, product of dienst.

World Startup Factory verwelkomt 10 startups in Den Haag

Datum: 15 december 2017

De World Startup Factory, een startup accelerator gevestigd in Den Haag, heeft de 10 geselecteerde startups van Impact Accelerator #3 aan het publiek gepresenteerd.

Subsidie voor het afluisteren van ongeboren longen

Datum: 15 december 2017

Onderzoekers van het Radboudumc hebben een Open Mind subsidie ontvangen voor de ontwikkeling van een akoestische test die de rijpheid van longen van ongeboren kinderen kan vaststellen.

Parkinsonpatiënt beter geholpen met gespecialiseerde fysiotherapie

Datum: 13 december 2017

Aanpak ParkinsonNet: minder complicaties en kostenbesparend

EFRO geeft aan Het Dorp een subsidie van 500.000 euro

Datum: 9 december 2017

Siza en Academy Het Dorp daarmee door vernieuwing in de langdurige zorg vraagstukken van mensen met een beperking aanpakken

Philips koopt Nederlandse platformaanbieder VitalHealth

Datum: 8 december 2017

Philips breidt zijn e-health aanbod voor mensen met chronische aandoeningen uit met de overname van VitalHealth.

Philips neemt Forcare over

Datum: 7 december 2017

Philips, dat zich al enkele jaren toelegt op gezondheidstechnologie, haalt opnieuw een ehealth-bedrijf aan boord.

AOMB Intellectual Property breidt Life Science expertise uit met twee octrooi-experts

Datum: 7 december 2017

AOMB Intellectual Property is verheugd twee nieuwe IE experts te hebben mogen verwelkomen in de Life Science sector. Maar kennis met onze nieuwe talenten!

Hoe Nederlandse medtech bedrijven beter hun internationale partners kunnen vinden

Datum: 7 december 2017

Op de medische beurs Medica in Düsseldorf deden NLe deelnemers via het Boost4Health-programma veel internationale contacten op. Hoe staat het er nu mee?

UT ontwikkelt samen met 3 MKB’s platform voor eiwit- en virusdetectie

Datum: 6 december 2017

The SME companies Lead Pharma, LioniX and Surfix and the University of Twente have jointly developed a biological detection platform, BioMEANDER, that is up to a hundred times more sensitive than existing techniques.

Brabant Robot Challenge krijgt een vervolg

Datum: 6 december 2017

De Brabant Robot Challenge is een initiatief van vier instellingen voor hoger onderwijs in deze provincie.

Deze nieuwe samenwerking breekt de zorg open

Datum: 5 december 2017

tBureau, gespecialiseerd in innovatieversnelling in de zorg, en Time IT, unieke stappenplan generator voor directe kostenbesparing, gaan samen de zorgsector accelereren.

Heb jij je al ingeschreven voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2018?

Datum: 5 december 2017

Pieter-Joep Huige, founder en CEO van Umenz (winnaar Nationale Zorginnovatieprijs 2017) vertelt waarom deelname zeker de moeite waard is en wat het hen heeft gebracht.

Twentse Zorgacademie nieuwe partner van Health Valley

Datum: 5 december 2017

Op donderdag 7 december verwelkomde Health Valley de Twentse Zorgacademie (TZA) als nieuwe partner binnen het innovatienetwerk.

Ziekenhuis Rivierenland en Menzis sluiten vergaand meerjarencontract

Datum: 1 december 2017

Het ziekenhuis en de zorgverzekeraar nemen gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor de toegankelijkheid, kwaliteit en betaalbaarheid van zorg in de regio.

WZW Magazine 2017: Samen sterk voor gezonde Gelderse arbeidsmarkt

Datum: 1 december 2017

De tweede editie van het WZW Magazine is van de pers gerold en nu gedrukt en online te lezen! In het magazine komen leden en partners aan het woord, over samen werken aan een gezonde Gelderse arbeidsmarkt voor Zorg en Welzijn.

MKB maakt werk van medische innovaties

Datum: 30 november 2017

Zes samenwerkende MKB-bedrijven in Oost-Nederland kunnen van start met hun innovatieplannen voor de gezondheidszorg.

Gelderland nodigt je uit!

Datum: 29 november 2017

De provincie Gelderland nodigt alle Gelderse bedrijven, kennisinstellingen, innovatiehubs, overheden etc. uit actief deel te nemen aan de Startup Delta Summit.

Health~Holland Update November 2017

Datum: 29 november 2017

The magazine that brings you the latest developments in the Top Sector Life Sciences & Health.

Centre of Expertise Sneller Herstel E-journal

Datum: 29 november 2017

Het nieuwe e-journal van het Centre of Expertise Sneller Herstel van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen is online gepubliceerd. 

Veel inspirerende matches op het For Partners Only event

Datum: 29 november 2017

Meer dan 50 Health Valley partners (zie tab Deelnemerslijst) verlieten de bijeenkomst in Oosterbeek met een hoofd vol inspiratie en een tas gevuld met visitekaartjes. 

Dutch Life Sciences & Health regions in the spotlight

Datum: 29 november 2017

Video Dutch Life Sciences & Health regions in the spotlight met daarin onder meer Jan Groen, directeur van MDxHealth Research.

Regio blij met komst European Medicines Agency (EMA) naar Nederland

Datum: 28 november 2017

De komst van dit belangrijke medisch instituut versterkt de Health-sector. Nederland wil 10 miljoen euro investeren in uitbreiding van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

Eerste online community rondom eHealth gelanceerd

Datum: 28 november 2017

Nederlands malariavaccin stap dichterbij

Datum: 26 november 2017

Wetenschappers uit Nijmegen en Leiden denken een doorbraak te hebben bereikt in de strijd tegen de gevaarlijke ziekte malaria.

KPN breidt cardiozorg-op-afstand uit via samenwerking met Vital10

Datum: 25 november 2017

De combinatie van beveiligde zorgverbindingen van KPN en de expertise van Vital10 moet het mogelijk maken voor hartpatiënten om vanaf januari 2018 op afstand begeleiding te krijgen van een cardioloog voor beter en snellere hulp.

RTL7 schenkt aandacht aan samenwerking Windesheim en Fieldlab Robotica

Datum: 24 november 2017

In het programma Ondernemen doen we Zo van RTL7 is aanstaande zondag aandacht voor Windesheim en het Fieldlab Robotica. 

Tien Nederlandse bedrijven ontvangen support ACTTiVAte

Datum: 24 november 2017

Met ACTTiVAte ontvangen in totaal 50 Europese bedrijven subsidie voor een cross-sectoraal innovatieproject. 

Elf onderzoekers ontvangen Pioneers in Health Care vouchers 2017

Datum: 23 november 2017

Op 21 november reikte het ‘Pioneers in Health Care’ (PIHC) Innovatiefonds 11 vouchers uit van elk 50.000 of 75.000 euro.

32 miljoen euro voor technologisch toponderzoek

Datum: 23 november 2017

Een kleine honderd onderzoekers gaan de komende jaren samen met het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties innovatieve technologieën ontwikkelen.

Cyclomics: Winner of the Venture Challenge Fall 2017

Datum: 23 november 2017

The start-up Cyclomics has developed a technology to measure cancer recurrence in liquid biopsies, by detection of cancer mutations in blood at single-molecule sensitivity.

Digitale innovaties die zorg kunnen verbeteren, worden nog weinig gebruikt: is daar iets aan te doen

Datum: 23 november 2017

Digitale innovaties kunnen de zorg beter, persoonlijker en goedkoper maken. Toch worden ze in de praktijk nog weinig gebruikt door patiënten en zorgaanbieders. Is daar iets aan te doen?

Ondernemingen Bereslim en Biovolt winnen Coach-traject

Datum: 20 november 2017

Op 2 november 2017 organiseerden de CIALE partners een dag om de ingediende ideeën te versnellen door middel van verschillende workshops.

Innovatie campus: Nijmegen ontwikkelt zich in hoog tempo

Datum: 17 november 2017

Nijmegen ontwikkelt zich in hoog tempo tot een centrum van innovatieve bedrijvigheid. De NovioTechCampus speelt daarbij een voortrekkersrol. Toch is niet elk bedrijf welkom.

Khondrion will present first results of KHENERGY study

Datum: 16 november 2017

Results of Phase 2 clinical trial with KH176 in adult mitochondrial disease patients will be presented at Dutch Life Sciences conference.

Inschrijving Nationale Zorginnovatieprijs 2018 geopend

Datum: 15 november 2017

Ondernemers kunnen vanaf vandaag hun meest kansrijke zorginnovatie(s) aanmelden via zorginnovatie.nl om kans te maken op de Nationale Zorginnovatieprijs 2018.

Nieuwe innovatiemanager voor het ‘Overijsselse’ aan boord bij Health Valley!

Datum: 14 november 2017

Op 1 november is Dorine Pluimers, een echte enthousiaste ervaren collega met Overijsselse ‘roots’,  gestart als nieuwe Innovatiemanager bij Health Valley.

Xendo awarded for the third year in a row as FD Gazelle

Datum: 14 november 2017

Xendo belongs to the fastest growing companies in the Netherlands for the third time in a row.

Prins Constantijn bezoekt Startup24 event in Nijmegen

Datum: 13 november 2017

ZKH Prins Constantijn der Nederlanden bezocht op vrijdag 10 november het Startup24 evenement in Nijmegen om zich te informeren over het opzetten van een onderneming door Nijmeegse studenten.

Oost NL investeert in betere toediening medicatie

Datum: 11 november 2017

​Stimulering ontwikkeling wereldwijde doorbraak nanogel van Enschedese 20Med Therapeutics

DHL zet digitale technologie in betrouwbaarder, sneller leveren medicatie

Datum: 11 november 2017

Met drones zoals de Parcelcopter – een proef in Duitsland – levert DHL zeer snel producten af waar haast bij is, zoals medicatie.

Katalysator Educatie en Innovatie Consortium van start

Datum: 10 november 2017

Er is nu één loket voor ondernemers in life sciences en chemie, die op zoek zijn naar samenwerking met kennisinstellingen: Katalysator

Universiteit Twente ontwikkelt virtuele gezondheidscoaches

Datum: 6 november 2017

Het systeem van de virtuele gezondheidscoaches wordt ontwikkeld met Europees geld uit het Horizon2020-programma

Benoeming Kim Peters, nieuwe directeur HIP

Datum: 6 november 2017

Kim Peters vervangt Wilma Koch als directeur Health Innovation Park 

TNO en NCJ bundelen krachten voor digitale innovatie binnen de JGZ

Datum: 3 november 2017

Beide partijen gaan samen met relevante stakeholders een roadmap ontwikkelen voor digitalisering van de Jeugdgezondheidszorg.

Henk Kamp wordt toezichthouder bij Ziekenhuis Groep Twente (ZGT)

Datum: 1 november 2017

Henk Kamp wordt voorzitter van de raad van toezicht van de Ziekenhuis Groep Twente (ZGT). Gisteren werd al bekend dat Kamp de nieuwe voorzitter van brancheorganisatie ActiZ wordt.

Pitchen tot je erbij neervalt, en hopen op die ene Amerikaanse investeerder

Datum: 1 november 2017

Vijftien jonge bedrijven uit de regio Arnhem-Nijmegen presenteren zichzelf deze dagen voor een panel van Amerikaanse adviseurs, waaronder BabyMoon.

Sint Maartenskliniek benoemt René Penning de Vries tot nieuwe voorzitter rvt

Datum: 1 november 2017

René Penning de Vries neemt de voorzittersrol over van Mike Leers, die afscheid neemt vanwege het verstrijken van zijn tweede zittingstermijn.

100 minuten meer tijd voor begeleiders

Datum: 31 oktober 2017

Dat blijkt uit de test met MijnEigenPlan in het Fieldlab Gehandicaptenzorg

Lymfeklierkankercellen ontsnappen aan medicatie

Datum: 24 oktober 2017

Reumamiddel biedt mogelijk uitkomst.

Dutch Digital Health: Pioneering Innovation in Healthcare

Datum: 24 oktober 2017

Dat staat in The Journal of mHealth Volume 1 Issue 2 waarin veel aandacht wordt besteed aan de regio Oost Nederland...

Med Angel wint Deloitte Innovation Challenge voor Digital Health Startups

Datum: 23 oktober 2017

Met het winnen van deze prijs kan Med Angel deelnemen aan Exponential Medicine in San Diego!

VGZ en St Jansdal hand in hand voor zinnige zorg

Datum: 21 oktober 2017

Onder de noemer zinnige zorg gaan de partijen voor betere zorg voor patiënten, tegen lagere kosten.

Mirjam Mol neemt afscheid van Pivot Park

Datum: 19 oktober 2017

Per 1 januari 2018 wordt zij verantwoordelijk voor de wereldwijde klinische- en preklinische ontwikkeling bij de Deense farmaceut Ferring.

MSB's Rijnstate en Meander MC werken samen met NLC

Datum: 16 oktober 2017

Samen zullen zij de komende jaren investeren in innovatieve bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan het verbeteren van de zorg.

PHIX: impuls voor fotonica in Twente

Datum: 16 oktober 2017

Twente zet in op een wereldwijde doorbraak door de oprichting van de PHIX microchips-assemblagelijn die op korte termijn tientallen banen voor de regio zal opleveren.

In Memoriam: Jan Raaijmakers

Datum: 16 oktober 2017

Met groot verdriet hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Jan Raaijmakers, boegbeeld van de topsector Life Sciences & Health.

Implementation IQ maakt grote verandertrajecten tot een succes

Datum: 14 oktober 2017

​Investering draagt bij aan doorontwikkeling softwareplatform, uitbreiding van marktsegmenten en creëren van werkgelegenheid.

Toedienapp BENU Apotheek in Eibergen wint KNMP-zorginnovatieprijs 2017

Datum: 13 oktober 2017

De app maakt papieren toedieningslijsten overbodig, biedt apothekers en patiënten meer gemak, verbetert de medicatieveiligheid en maakt tijd vrij voor zorg.

Nieuw consortium Briskr ondersteunt bedrijven met impact maken op Health & High Tech

Datum: 12 oktober 2017

Kennisintensieve samenwerking Nijmegen neemt een vlucht met regionaal economisch stimuleringsprogramma Briskr

StartupDelta Summit 2018 naar Gelderland

Datum: 10 oktober 2017

Op 19 april 2018 is Gelderland het epicentrum voor startups en scaleups. Deze bedrijven maken Nederland tot hét innovatieland van Europa.

Jolanda de Vries wint Huibregtsenprijs

Datum: 10 oktober 2017

Hoogleraar Translationele tumorimmunologie, Jolanda de Vries, doet onderzoek naar de rol van dendritische cellen in de afweer tegen verschillende vormen van kanker en de effectiviteit van dendritische celtherapie.

The Economic Board-event 2017: een etalage vol cross-overs en groeipotentieel

Datum: 10 oktober 2017

Chris Doomernik, directeur Health Valley Netherlands, zet Novio Tech Campus in de etalage.

Topsectoren nemen kwart bruto binnenlands product voor hun rekening

Datum: 9 oktober 2017

Van de afzonderlijke topsectoren is de toegevoegde waarde het sterkst gegroeid bij 'Life sciences & health' en 'Agri & food', beide met ruim 20 procent.

UT en Utrecht gaan nauwer samenwerken in medisch onderzoek

Datum: 6 oktober 2017

Technologie ontwikkelen die leidt tot innovatieve, sterk gepersonaliseerde patiëntenzorg is het doel van een intensievere samenwerking van de Universiteit Twente, het Universitair Medisch Centrum Utrecht en de Universiteit Utrecht.

Bezoek Maarten Camps aan Nijmegen en regio

Datum: 5 oktober 2017

Op 29 september jl. heeft Maarten Camps, secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken (EZ), een bezoek gebracht aan een aantal bedrijven in Nijmegen en de regio.

Menzis vergoedt e-health voor hartpatiënten

Datum: 4 oktober 2017

Thuisbegeleiding voor hartpatiënten in de Achterhoek zorgt voor minder ziekenhuisbezoeken.

3D geprint vaatstelsel voedt gekweektweefsel

Datum: 28 september 2017

Weefsel dat in het lab is gekweekt met cellen van de patiënt biedt veel kansen om op ‘natuurlijke’ wijze organen te repareren.

'Start-ups leren tech-gigant wat disruptie in de zorg betekent'

Datum: 27 september 2017

Met hun lef, lenigheid, doorzettingsvermogen en vindingrijkheid vertegenwoordigen start-ups eigenschappen die veel corporates niet of niet meer hebben.

MKB Innovatie Top 100 2017

Datum: 25 september 2017

Bekijk de ranglijst met 100 concrete innovaties die het Nederlandse midden- en kleinbedrijf heeft gerealiseerd in 2017.

Veel belangstelling voor De Groeiversneller

Datum: 22 september 2017

Sinds de lancering van het stimuleringsprogramma De Groeiversneller van provincie Gelderland zes maanden geleden zijn er al meer dan 150 aanvragen van ondernemers binnengekomen.

Startups ontvangen Europese subsidie voor zorginnovatie

Datum: 21 september 2017

Zes zorg-startups uit Nederland en België hebben een innovatiesubsidie ontvangen van het Europese samenwerkingsverband EIT Health, waaronder Health Valley partner Surge-on Medical.

Topfonds Gelderland: MediMapp geeft patiënten meer grip

Datum: 20 september 2017

Met een investering van Topfonds Gelderland geeft Soulve Innovations uit Nijmegen patiënten beter inzicht in hun ziekteverloop en behandelingsproces.

Subsidie voor proeftuin Nanomedicine en cluster & netwerkproject Mineral Valley

Datum: 19 september 2017

Op 29 augustus hebben GS van Gelderland ingestemd met het projectvoorstel voor de proeftuin Nanomedicine en het cluster- en netwerkproject Mineral Valley.

KplusV betrokken bij oprichting van MKB-programma Ready to Scale

Datum: 18 september 2017

Het programma is gericht op het ondersteunen van de groeiambities van innovatieve startups en scale-ups.

Start-up Talent Transmitter opent  zijn deuren op het Pivot Park in Oss

Datum: 14 september 2017

De locatie is een bewuste keuze vanwege de eigen technologische achtergrond van de oprichters en de aanwezige combinatie van deze technologieën bij de bedrijven op het Pivot Park.

Health~Holland Update September 2017

Datum: 14 september 2017

A magazine that brings you the latest developments in the Top Sector Life Sciences & Health. 

Startup Envoy Constantijn van Oranje zet werk voort

Datum: 13 september 2017

De minister van Economische Zaken Henk Kamp heeft Constantijn van Oranje uitgenodigd nogmaals voor anderhalf jaar het mandaat van StartupDelta Special Envoy te aanvaarden.  

Congresstival voor Nederlandse Life Sciences & Health sector met mondiale ambities

Datum: 11 september 2017

WoHC vindt plaats op donderdag 28 september in de Fokker Terminal te Den Haag,

Medicatie Controle App genomineerd voor KNMP Zorginnovatieprijs

Datum: 10 september 2017

Het resultaat van een samenwerking van Brocacef, Boomerweb, BENU Apotheek en Sensire.

Jouw Omgeving lanceert app én de eerste twee behandelapps

Datum: 10 september 2017

De eerste twee behandelapps, eetdagboek- en g-schema-app, zijn nog maar het begin!

Startup envoy Constantijn van Oranje lanceert crash course ondernemen voor studenten

Datum: 9 september 2017

Een 24-uurs event om 1e en 2e jaars-studenten voor het ondernemerschap te enthousiasmeren.

Meer samenwerking mkb en meer geld R&D door innovatiebeleid'

Datum: 1 september 2017

Bijna de helft van alle R&D-uitgaven van grote bedrijven wordt gedaan in samenwerking met gespecialiseerde mkb-bedrijven, innovatieve startups en/of kennisinstellingen.

Verhuisbericht: bureau Health Valley gebouw A, Novio Tech Campus

Datum: 31 augustus 2017

Ons nieuwe post- en bezoekadres is Novio Tech Campus, gebouw A, Transistorweg 7R in Nijmegen.

Karin van Willigen 1957 – 2017

Datum: 25 augustus 2017

Met groot verdriet hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Karin van Willigen, de algemeen directeur Oost NL. 

Vliegwiel coalitie van start

Datum: 24 augustus 2017

Patiëntenfederatie Nederland heeft het startsein gegeven voor de Vliegwiel coalitie.

Meer zekerheid voor Europese Lymepatiënten dankzij nanotechnologie

Datum: 21 augustus 2017

Het Nederlandse bedrijf Innatoss Laboratories gaat als eerste in Europa de Nanotrap Lyme Antigen test uitvoeren.

JBZ omarmt als eerste ziekenhuis positieve gezondheid

Datum: 21 augustus 2017

JBZ wil het zwaartepunt in de zorg veel meer leggen bij de patiënt en zet hiertoe de inzichten met betrekking tot positieve gezondheid in.

Overweldigend succes voor epidemie-onderzoek op Lowlands Science

Datum: 21 augustus 2017

Bijna 8.000 deden festivalgangers mee met de speciale app om elkaar virtueel te besmetten.

Projecten van Health Valley partners genomineerd voor het beste ICT-project van het jaar in de zorg!

Datum: 18 augustus 2017

Projecten van Health Valley partners zijn genomineerd voor het beste ‘ICT-project van het jaar in de zorg’ voor de Computable Awards

KPN versterkt positie in zorgsector met overname Cam IT Solutions

Datum: 16 augustus 2017

KPN heeft Cam IT Solutions (CAM) overgenomen, een toonaangevende IT-dienstverlener voor de Zorg en Publieke sector in Nederland.

Gezondheidsonderzoekers verwachten zombie-epidemie tijdens Lowlands

Datum: 16 augustus 2017

Onderzoekers van GGD Flevoland & Amsterdam, RIVM en Vrije Universiteit Amsterdam doen mee aan Lowlands Science. Zij onderzoeken op Lowlands hoe een virtuele epidemie zich verspreidt.

Ergonomische draagzakken van BabyMoon nu beschikbaar!

Datum: 15 augustus 2017

Met de lancering van een webwinkel maakt BabyMoon de eerste twee van haar ergonomische draagzakken beschikbaar.

Qualizorg neemt zorgactiviteiten van Tevreden.nl over

Datum: 12 augustus 2017

Qualizorg heeft de zorgactiviteiten van Tevreden.nl overgenomen. Het gaat onder andere om klantervarings- en medewerkerstevredenheidsonderzoek in de farmacie en zorg, zo meldt de organisatie.

ProbeFix Eindhoven kan de markt op

Datum: 11 augustus 2017

In een jaar tijd een medisch product ontwikkelen en op de markt zetten is al uitzonderlijk. Toch lukte het Usono met ProbeFix.

Daan Dohmen: "'E-health succesvol toepassen is een kwestie van discipline"

Datum: 11 augustus 2017

Klein beginnen, een lange adem hebben en ontwikkelen met de uiteindelijke gebruiker in gedachten.

Kees Donkervoort: 'Het wordt druk in de markt voor zorginnovaties'

Datum: 7 augustus 2017

Na 15 jaar in de zorg keert Kees Donkervoort, directievoorzitter van Medisch Centrum Leeuwarden, terug naar het bedrijfsleven als directeur KPN Health.

Ruim half miljoen voor slimmer botherstel

Datum: 3 augustus 2017

ZonMw subsidieert GameChanger-project Radboudumc

iThrive: ga contraproductiviteit te lijf met slimme app en VR

Datum: 3 augustus 2017

Thrive zet contraproductief gedrag om en verandert gewoontes. Met een slimme app en virtual reality verhogen we de productiviteit op de werkvloer met 400 procent.

Jouw Omgeving innoveert met blended hulpverlening

Datum: 2 augustus 2017

Jouw Omgeving is genomineerd als digitale innovatie door de algemene jury van de Computable Awards 2017.

Topsector Life Sciences & Health presenteert nieuwe Kennis- en Innovatieagenda: Grow~Motion

Datum: 1 augustus 2017

Op 1 augustus publiceerde Health~Holland, Topsector Life Sciences & Health (LSH), de Kennis- en Innovatieagenda 2018-2021, getiteld Grow~Motion

SingularityU Chapter Nijmegen gelanceerd bij Health Valley

Datum: 26 juli 2017

Op 6 juli werd een nieuw Chapter van SingularityU gelanceerd met een focus op gezondheidszorg. Naast eerdere initiatieven in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven gebeurde dat niet geheel toevallig in Nijmegen

Regionale investeringsfondsen willen einde maken aan wirwar van financieringspotjes

Datum: 23 juli 2017

Vijf regionale ontwikkelingsmaatschappijen beheren in totaal 35 fondsen die bijna allemaal gericht zijn op 'innovatieve ondernemers'. Kan dat niet slimmer?

Ziekenhuizen bundelen krachten in oncologische zorg

Datum: 20 juli 2017

Het Deventer Ziekenhuis, Medisch Spectrum Twente en Ziekenhuisgroep Twente gaan samenwerken in een nieuw netwerk voor oncologische zorg in en om de regio Twente en Salland.

Nationale trendradar zorgvastgoed

Datum: 18 juli 2017

De trendradar tracht antwoord te geven op de vragen: Welke aspecten - in de breedste zin van het woord - gaan veranderen? Welke invloed heeft dat op de keuzes van zorgvastgoed? En wat betekent dit voor het besluitvormingsproces?

ATRO Medical rondt eerste financieringsronde af voor verdere ontwikkeling eigen meniscusimplantaat

Datum: 18 juli 2017

ATRO Medical BV, een spin-off van Radboudumc en DSM, heeft financiering opgehaald bij een syndicaat onder leiding van Thuja Capital Healthcare (Seed) Fund II

EFRO-injectie stimuleert Nijmeegs onderzoek naar malaria en dengue

Datum: 14 juli 2017

Het Tropinhi-consortium heeft anderhalf miljoen euro ontvangen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Binnen twee weken diagnose prostaatkanker

Datum: 13 juli 2017

Sneltraject prostaatdiagnostiek Radboudumc biedt patiënten sneller duidelijkheid en minder onnodige behandelingen

Europa investeert in slimme samenwerking Oost Nederland

Datum: 13 juli 2017

Het project ‘Specialistische zorg thuis’ onderzoekt hoe mkb-bedrijven en zorgpartijen samen technische oplossingen kunnen realiseren voor zorg aan huis (los van muren en gebouwen).

Vier onderzoekers Radboudumc gaan grensverleggende ideeën testen

Datum: 11 juli 2017

Met vier van de twaalf door ZonMW toegekende projecten kan het Radboudumc weer enkele intrigerende projecten gaan uitvoeren.

VIR e-Care Solutions kiest Gilde als platform voor duurzame groei

Datum: 9 juli 2017

VIR e-care Solutions (VIR), ontwikkelaar van softwareapplicaties voor de Nederlandse revalidatiezorg, heeft private equityhuis Gilde Equity Management Benelux (Gilde) gekozen als partner om verdere duurzame groei te realiseren.

Singularity University Chapter Nijmegen van start

Datum: 7 juli 2017

Op 6 juli was de launch van het Nijmeegse Chapter van deze wereldwijde organisatie in de Sint Maartenskliniek.

Samenwerking Nijmegen en Enschede in de versnelling TURBO-programma voor innovatief onderzoek

Datum: 6 juli 2017

Het Radboudumc en de Universiteit Twente verstevigen de samenwerking in het wetenschappelijk onderzoek. Binnen het nieuwe TURBO-programma kunnen onderzoeksgroepen van beide instellingen samen een innovatief idee uitwerken tot een groot onderzoeksproject. Op 5 juli zijn de eerste vier TURBO-subsidies van elk 80.000 euro toegekend.

Veertien Opiness klant awards 2017 aan zorgverleners uitgereikt voor beste klantwaardering

Datum: 6 juli 2017

Patiënt waardeert oprechte belangstelling, luisterend oor en opbouwend advies van therapeut

Oost NV en PPM Oost gaan verder als Oost NL

Datum: 3 juli 2017

Oost NV en PPM Oost opereren voortaan vanuit één merk: Oost NL.

Innovation Industries: impuls voor innovatie, groei en werkgelegenheid in Oost-Nederland

Datum: 3 juli 2017

Topfonds Gelderland, Innovatiefonds Overijssel en Oost NL investeren in het nieuwe landelijke investeringsfonds Innovation Industries .

App Bedweter wint Aanmoedigingsprijs Accountability Hack 2017

Datum: 29 juni 2017

De App Bedweter van Health Valley partner I Logos won de Aanmoedigingsprijs van de Accountability Hack 2017.  

Supersnelle diagnose longinfectie bij COPD-patiënten wint Venture Challenge

Datum: 28 juni 2017

Met een technologie die op een snelle en slimme manier bacteriën uit de adem van COPD-patiënten haalt, heeft X-Heal Diagnostics de Venture Challenge Spring 2017 gewonnen

Beter uit bed: Haal het bed uit het dna van het ziekenhuis

Datum: 26 juni 2017

Patiënten herstellen sneller dankzij zorginnovatie Beter uit bed, gericht op het beweeggedrag van patiënten in het Radboudumc.

NWO-subsidie voor verdere ontwikkeling van Anatomieprojector

Datum: 23 juni 2017

ZGT maakt werk van zinnige zorg en e-health om te bezuinigen

Datum: 20 juni 2017

Het is maar een voorbeeld natuurlijk, maar het maakt de richting waarheen ZGT wil, wel duidelijk. Moet je een zere schouder gelijk opereren of kan het ook met fysiotherapie. 

Health~Holland Update June 2017

Datum: 19 juni 2017

We are pleased to send you the Health~Holland Update of June 2017, our magazine that brings you the latest developments in the Top Sector Life Sciences & Health. 

BOM maakt zich na succesvol 2016 op voor nieuwe meerjarenperiode

Datum: 8 juni 2017

President-commissaris Hommen treedt af na vierjarige termijn

Breast Clinic ASZ wint Gouden Zinnige Zorg Award

Datum: 7 juni 2017

De Breast Clinic zorgt ervoor dat vrouwen binnen een uur al de uitslag van een borstfoto krijgen bij het vermoeden van borstkanker.

PimBio vestigt zich op Pivot Park

Datum: 6 juni 2017

PimBio richt zich voornamelijk op ondersteuning van Life Science partners van over de gehele wereld in het creëren van innovatieve microfluïdische producten en technologieën op de ‘organ-on-a-chip’ markt

Rockstart is looking for a Startup Program Director Digital Health Accelerator

Datum: 2 juni 2017

Looking for someone who has at least 5 years of entrepreneurial experience either as a founder or on the management team of a startup

10 slimme zorgideeën genomineerd voor Zinnige Zorg Award

Datum: 1 juni 2017

Tien zorgaanbieders zijn door zorgverzekeraar VGZ genomineerd voor de Zinnige Zorg Award 2017. TvZ zet ze alle tien op een rij.

Exposeren op de grootste medische vakbeurs ter wereld? Meld je aan voor het Holland Paviljoen!

Datum: 1 juni 2017

Met meer dan 128.000 bezoekers en ruim 5.000 exposanten is de Medica wereldwijd dé vakbeurs voor de Life Sciences & Health én medisch-technologische industrie.

mProve: nieuw netwerk topklinische ziekenhuizen

Datum: 31 mei 2017

5 ziekenhuizen bundelen krachten in innovatief samenwerkingsverband

PostNL opent GDP healthcare hub in Nederland

Datum: 30 mei 2017

In Nieuwegein wordt een GDP hub met crossdock gebouwd die in september zal worden geopend.

Eerste vouchers van De Groeiversneller uitgereikt

Datum: 24 mei 2017

Gedeputeerde Michiel Scheffer heeft op 19 mei 2017 de eerste groeiversnellers uitgereikt aan starters in Arnhem, Nijmegen en Wageningen.

Gepersonaliseerde zorg: Innoveren door samenwerking

Datum: 22 mei 2017

Om innovatie in de gezondheidszorg van de grond te krijgen, is het van belang dat grote en kleine partijen met elkaar samenwerken.

Rockstart Digital Health Accelerator Program Updates

Datum: 22 mei 2017

Rockstart's 2nd Digital Health class of 2017 can proudly call themselves Rockstart alumni. Most of them decided to stay and scale their businesses in Health Valley, The Netherlands.

Daan Dohmen: ‘Nederland is koploper in praktische innovatie’

Datum: 20 mei 2017

Dat zegt oprichter en directeur Daan Dohmen van FocusCura in een interview met Zorgvisie ICT.

Jan Kimpen: Helft artsen wil meer aandacht voor preventie

Datum: 18 mei 2017

Ruim de helft van de Nederlandse artsen wil dat er meer geld en tijd wordt vrijgemaakt om in te zetten op preventie.

Top 3 Nationale Zorginnovatieprijs pitch scale-up uitdagingen

Datum: 18 mei 2017

Op het kantoor van de Economic Board Utrecht werden de ondernemers achter de top drie genomineerden Umenz App, A-View en Qbi ontvangen.

Tien zorginnovaties genomineerd voor VGZ Zinnige Zorg Award

Datum: 16 mei 2017

Zorgverzekeraar VGZ heeft de nominaties bekendgemaakt voor de tweede editie van de Zinnige Zorg Award.

Eerste exemplaar ‘Europa werkt in Oost-Nederland’ uitgereikt

Datum: 16 mei 2017

Groen licht voor acht 'Grote R&D samenwerkingsprojecten'

Datum: 11 mei 2017

Van een robot die patiënten ondersteunt bij het opnieuw leren lopen, de bestrijding van tropische ziekten tot duurzaam tuinmeubilair.

Vijf innovatieve en duurzame samenwerkingsprojecten van start

Datum: 11 mei 2017

Ruim 21 bedrijven/organisaties starten met de ontwikkeling van nieuwe processen en producten onder andere op het terrein van voedsel en gezondheid.

Bambi Medical among Innovation Dutch startups visiting Taiwan to join the INNOVEX

Datum: 5 mei 2017

Health Valley partner Bambi Medical is among the Innovation Dutch startups to visi Taiwan to join the INNOVEX.

Eerste Pitstopvoucher voor onderzoeksproject Windesheim

Datum: 5 mei 2017

Windesheim heeft met het project ‘eHealth in de Wijk’ als eerste hogeschool een Pitstopvoucher toegekend gekregen van Regieorgaan SIA.

Totem gelooft in open sensoren en wearables

Datum: 4 mei 2017

SmartHealth spreekt deze week met Wouter Heijnen van Totem Open Health.

KPN zet met Kees Donkervoort volgende stap in zorgambities

Datum: 3 mei 2017

KPN heeft een volgende stap gezet om zijn ambitie een belangrijke speler in e-health te worden te realiseren.

Radboudumc plaatst eerste op zenuwen aangesloten armklikprothese

Datum: 1 mei 2017

Op 21 april 2017 ontving de eerste Nederlandse patiënt, Johan Baggerman, een klikrobotarm.

VVD wil Europees Medicijn Agentschap in de Health Valley

Datum: 26 april 2017

Health Valley in Arnhem en Nijmegen is de perfecte plek voor het Europees Medicijn Agentschap (EMA). Dat vindt de VVD in Gelderland.

SingularityU Nijmegen Chapter launched

Datum: 26 april 2017

After the Innovation Hub in Eindhoven and the Chapters in Rotterdam and Amsterdam, we're now proud to announce that SingularityU will become active in the Health Valley of the Netherlands.

Jan Ramaekers benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Datum: 26 april 2017

Jan Ramaekers (70) uit Den Bosch heeft woensdag een koninklijke onderscheiding ontvangen en is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

BENU zet stap in verbeteren medicatieveiligheid

Datum: 24 april 2017

BENU Apotheken, onderdeel van Brocacef Groep, heeft in samenwerking  met Boomerweb een applicatie voor elektronische toedienregistratie (ETDR) ontwikkeld.

Windesheim en Vilans starten proef met zorgrobots

Datum: 12 april 2017

Hogeschool Windesheim en kennisinstituut Vilans gaan met tien organisaties in de ouderenzorg aan de slag met robots.

Focus op e-health, innovatie onderdeel ‘Heyendaal Manifest’

Datum: 8 april 2017

12 in de zorg actieve mensen, van bestuurders van UMC’s tot en met zorgprofessionals uit de praktijk en patiëntenvertegenwoordigers, hebben met het Heyendael Manifest een pleidooi gelanceerd voor een betere en meer betaalbare zorg in Nederland

Rockstart Demo Day: Digital health ideeën pitchen voor een zaal investeerders

Datum: 6 april 2017

Donderdag 30 maart jl. presenteerden tien startups hun digital health bedrijf tijdens Rockstart Demo Day.

Rob Prins nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Pivot Park

Datum: 4 april 2017

Rob Prins vervangt per 1 april Jan Pelle als voorzitter van de Raad van Bestuur van Pivot Park.

Health~Holland Update April 2017

Datum: 4 april 2017

Health~Holland is pleased to send you the first Health~Holland Update of 2017, a magazine that brings you the latest developments in the Top Sector Life Sciences & Health. 

Thema Startup Fest Europe 2017 bekend: Global Challenges, Startup Solutions

Datum: 30 maart 2017

Startups kunnen én zullen de wereld veranderen. StartupFest Europe '17 presenteert daarom het antwoord van startups op de grote mondiale vraagstukken.

Hacking Healthcare wil innovatie versnellen

Datum: 25 maart 2017

Zorginnovatie versnellen door healthcare en tech professionals bij elkaar te brengen, dat is wat de hackathon 'Hacking Healthcare' beoogt.

Van Breda BV al veertig jaar een begrip in zorgcommunicatie en zorgalarmering.

Datum: 22 maart 2017

Video: uitreiking Nationale Zorginnovatieprijs 2017

Datum: 18 maart 2017

In totaal werden bijna 4500 stemmen uitgebracht. Umenz werd de winnaar met 24 procent van de stemmen.

Eerste Nederlanders met onderhuidse glucosesensor van Roche een feit

Datum: 16 maart 2017

Drie mensen met diabetes kregen afgelopen week als eerste Nederlanders de Eversense onderhuidse glucosesensor van Roche geïmplanteerd.

Succesvolle deelname bedrijven aan Medical Devices Meetings in Stuttgart

Datum: 15 maart 2017

Een delegatie van een groep bedrijven en onderzoekers uit Oost-Nederland heeft recent deelgenomen aan een door het WTC Twente georganiseerde economische missie naar Stuttgart.

Vijf zorgverzekeraars vergoeden ‘e-cardioloog’ HartWacht

Datum: 12 maart 2017

In navolging van Zilveren Kruis gaan ook zorgverzekeraars VGZ, DSW, ONVZ en De Friesland de eHealth-toepassing HartWacht in 2017 vergoeden.

Academy Het Dorp toont zorginnovaties

Datum: 10 maart 2017

Siza en Academy Het Dorp was een van de hoofdsponsors van Health Valley Event 2017

Umenz wint Nationale Zorginnovatieprijs 2017

Datum: 9 maart 2017

Umenz ontvangt een bedrag van €15.000 om te investeren in verdere opschaling van zijn innovatie.

Slimme e-health luier betekent kleine revolutie in de zorg

Datum: 6 maart 2017

Greet Prins van Philadelphia en Rob Basjes van Abena bespreken de toekomst van de incontinentiezorg en presenteren een innovatieve oplossing voor de problematiek op 9 maart tijdens Health Valley Event 2017.

Ruim €11 miljoen voor economie in regio Arnhem-Nijmegen

Datum: 3 maart 2017

Geld en kennis voor groei in midden- en kleinbedrijf

Datum: 3 maart 2017

Met het nieuwe programma de ‘Groeiversneller’ kunnen Gelderse mkb-ondernemers vouchers en leningen aanvragen om van start tot verdere groei in hun bedrijf te investeren.

Genomineerden Nationale Zorginnovatieprijs 2017 bekend

Datum: 2 maart 2017

Beste innovatie wordt beloond met €15.000,-. Breng nu je stem uit via www.healthvalleyevent.com!

Veilige rollator project ‘Safewalker’ van start dankzij OP Oost R&D-samenwerkingsproject (3.2)

Datum: 28 februari 2017

Begin 2017 heeft het project 'Safewalker' het bericht gekregen dat het van start kan met het R&D-samenwerkingsproject (3.2).

Handelsbevordering tijdens de RSNA 2016 in beeld

Datum: 23 februari 2017

Gezonde suikerlaag in bloedvaten verdient bescherming

Datum: 23 februari 2017

Ruim miljoen euro voor innovatief suikeronderzoek in de niervaten

UT betrokken bij behandeling op maat jeugdreuma

Datum: 23 februari 2017

Het Reumafonds, ZonMw en de Canadian Institutes of Health Research (CIHR) hebben bekend gemaakt in welk Nederlands-Canadees Reuma-onderzoek zij gezamenlijk 5,2 miljoen Euro investeren.

FocusCura en Cisco maken videodokter toegankelijk

Datum: 21 februari 2017

Op 21 februari presenteert FocusCura in Berlijn haar nieuwe eHealth-toepassingen die geïntegreerd zijn met het wereldwijd beschikbare Cisco Spark

Slimmer Leven Challenge 2017: Studenten bedenken zorginnovaties voor de Hartstichting

Datum: 19 februari 2017

200 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, Fontys Hogescholen en het Summa College gaan de uitdaging aan om nieuwe oplossingen in de zorg voor hartpatiënten te bedenken.

Prins Constantijn: Nederland moet startup-land nummer 1 worden

Datum: 19 februari 2017

Nederland moet het nummer 1-startupland van Europa worden. Dat is de ambitie van het Nederlandse initiatief StartupDelta en Prins Constantijn.

Renaltracker: zelfmanagementplatform voor nierpatiënten

Datum: 16 februari 2017

Eind 2014 richt Kirby Binayao het bedrijf Binnovate Digital Health op. Het product: Renaltracker, een zelfmanagementplatform voor mensen met chronische nierziekten.

Chalice Medical koopt trainingsapparatuur Radboudumc

Datum: 15 februari 2017

Het Engelse bedrijf Chalice Medical heeft de rechten gekocht van een in het Radboudumc ontwikkelde ECMO-simulator.

Start van nieuwe Hospital@Home coalitie

Datum: 14 februari 2017

VitaValley start een nieuwe Vitaal Thuis coalitie. Het doel? Veilige, betrouwbare, bruikbare én betaalbare Hospital@Home e-health toepassingen, zoals zorg-op-afstand, telemonitoring en thuisbehandeling.

lnvest-NL biedt kansen voor de regio

Datum: 11 februari 2017

iVitalz developing an "Uber for health"

Datum: 10 februari 2017

iVitalz allows patients to voice their medical concerns and questions to a professional doctor over the phone.

SonoVR: virtuele coach helpt bij gedragsverandering

Datum: 9 februari 2017

SONOVR is a publisher of virtual reality applications for coaching, mental health & self-improvement.

Langer werkend precisiemedicijn voor chronische nierziekten

Datum: 8 februari 2017

Radboudumc-spinoff Mercurna ontvangt STW-subsidie voor medicijnontwikkeling.

Jeroen Tas, Philips: ‘Net begonnen aan tweede hoofdstuk van digitalisering zorg’

Datum: 3 februari 2017

7,6 biljoen dollar gaat er jaarlijks wereldwijd om in de gezondheidszorg. Vrijwel al die omzet wordt echter nog op een traditionele manier verdeeld. Niet de uitkomsten staan voorop – zoals het voorkomen van ziekten - maar er wordt betaald voor de hoeveelheid behandelingen en afspraken.

PharmSupport betrekt kantoor op Pivot Park

Datum: 2 februari 2017

PharmSupport is een staffing-, training- en consultancybureau voor kwaliteit en compliance  in de farmaceutische industrie en life sciences.

Handsfree hart-echo wordt werkelijkheid

Datum: 1 februari 2017

De Eindhovense medtech-startup Usono heeft 176.000 euro opgehaald via het investeringsplatform Leapfunder.

Uniek Sportakkoord gesloten met 80 partners

Datum: 1 februari 2017

Bijna 80 organisaties ondertekenden op 30 januari 2017 het Gelderse Sportakkoord. Samen willen zij van Gelderland een aantrekkelijke sportprovincie maken.

Hét Ondernemersbelang Coverinterview: Patiënt gedreven innovaties centraal op Health Valley Event

Datum: 1 februari 2017

Hét Ondernemersbelang magazine Nijmegen Rivierenland 01 2017 Coverinterview: Patient gedreven innovaties centraal op Health Valley Event.

ADHD voortaan snel en objectief beoordeeld

Datum: 31 januari 2017

Dit is wat het uit Barcelona afkomstige bedrijf Braingaze kan doen, inmiddels volledig getest bij kinderen en in gebruik bij steeds meer ADHD testcentra in Spanje en andere landen.

Health~Holland Year in Review 2016

Datum: 31 januari 2017

We are proud to present our exciting activities in this Health~Holland Year in Review 2016, the magazine that reflects on the developments from Top Sector Life Sciences & Health in 2016. 

Van Rijn: e-health toepassen is een kwestie van bewustwording, niet van geld

Datum: 29 januari 2017

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS): “Mensen moeten te weten komen wat er allemaal mogelijk is of wordt met behulp van digitale technologie in de zorg.”

Groot compliment van VWS aan EKJP voor opschaling eHealth #EHW17

Datum: 28 januari 2017

#EHW17 Groot compliment van ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan Jeugd GGZ-instellingen voor opschaling eHealth

Sterk verbeterde communicatietechniek voor verlamde patiënt wint prijs

Datum: 26 januari 2017

Met een nieuwe methode van Brain Computer Interfacing (BCI), waarmee patiënten met een verlamming veel sneller kunnen communiceren dan tot nog toe het geval was, hebben wetenschappers uit het Donders Instituut van de Radboud Universiteit en het Radboudumc onlangs in Dublin de eerste prijs gewonnen in de Assistive Technology Challenge van de International ALS Association en Prize4Life.

Ondertekening eerste Health Deal "Academy Het Dorp" in de langdurende zorg

Datum: 25 januari 2017

Cabaretière Claudia de Breij wordt ambassadeur van Het Dorp, samen met oud-presentatrice Mies Bouwman,

Inschrijving Nationale Zorginnovatieprijs 2017 geopend

Datum: 24 januari 2017

Ondernemers kunnen vanaf vandaag tot 24 februari hun zorginnovaties via zorginnovatie.nl aanmelden voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2017.

Start proeftuin met robot van Tinybots

Datum: 20 januari 2017

Cliënten van zorginstellingen Driestroom, SWON Seniorennetwerk, BrabantZorg en Pleyade krijgen Tessa thuis.

RVO eindrapport analyse zelfmanagement in de gezondheidszorg

Datum: 19 januari 2017

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft in opdracht van de Directie Regio van het ministerie van Economische Zaken een analyse gemaakt van het innovatiesysteem ten behoeve van ondersteunende producten en diensten voor zelfmanagement in de gezondheidszorg.

Rockstart and partners organize the first National eHealthweek Afterparty!

Datum: 19 januari 2017

De nationale eHealthweek 2017 wordt afgesloten met een officiële Afterparty bij Rockstart in de Health Valley!

Het Dorp wordt omgevormd tot een technologisch slimme en gezonde, moderne leefomgeving

Datum: 17 januari 2017

Het Dorp, de bekendste woongemeenschap voor mensen met een beperking, wordt omgevormd tot een technologisch slimme en gezonde hedendaagse leefomgeving. 

Pivot Park verwelkomt 500-ste werknemer

Datum: 17 januari 2017

Met de komst van Noviocell heeft Pivot Park de 500-ste werknemer op de open innovatie campus verwelkomd.

DOVIDEQ medical kan door lichtkabeltester kijkoperaties met endoscopen nóg veiliger maken

Datum: 17 januari 2017

DOVIDEQ medical is mede door investering van PPM Oost in staat met ScopeControl en GuideControl wereldwijd zorgkosten te besparen bij ziekenhuizen

Xendo BV acquires Sofus Regulatory Affairs AB

Datum: 16 januari 2017

Xendo, the Life Sciences consultancy company, is pleased to announce that it has acquired the Swedish consultancy company Sofus Regulatory Affairs AB. 

Economische missie naar Silicon Valley en CES levert startups rijkdom aan nieuwe contacten op

Datum: 13 januari 2017

De vertegenwoordigers van Nederlandse startups die deelnamen aan de economische missie naar de VS (3 t/m 12 januari 2017) zijn unaniem positief over wat de missie voor hen heeft betekend.

MobileCare neemt regelapp Nettie over

Datum: 12 januari 2017

Regelapp Nettie is overgenomen door MobileCare.

Santeon-ziekenhuizen sluiten meerjarencontract met drie verzekeraars

Datum: 10 januari 2017

De Santeon-ziekenhuizen hebben een driejarig contract afgesloten met de zorgverzekeraars CZ, Menzis en Multizorg over borstkankerzorg.

E-health hulpmiddel Oncokompas biedt ondersteuning na kanker diagnose

Datum: 8 januari 2017

Oncokompas is een digitaal hulpmiddel dat vrijblijvend ondersteuning biedt na de diagnose kanker.

Hoe gaat het met… Tinybots

Datum: 6 januari 2017

Wang Long Li en Robert Paauwe van Tinybots mochten in 2016 de Rotterdamse Startersprijs in ontvangst nemen. Benieuwd hoe het hen sindsdien vergaan is?

TFHC Quarterly Review Q4 2016

Datum: 31 december 2016

We proudly present to you the fourth edition of the ''TFHC Quarterly Review', via this publication we will keep you informed of our recent- and upcoming activities.

Health Valley Partners

RSS 2.0