Home Actueel Nieuws uit ons netwerk DHL opent Life Sciences & Health Care Campus in Wijchen

22 mei 2019

DHL opent Life Sciences & Health Care Campus in Wijchen

Logistiek dienstverlener DHL Supply Chain heeft zijn Life Sciences & Health Care Campus in Wijchen officieel geopend. Vanuit de campus verzorgt DHL de geconditioneerde opslag en wereldwijde distributie voor farmaceutische bedrijven.

De campus omvat 44.000 vierkante meter magazijn waar medische materialen in verschillende temperatuurzones opgeslagen en verpakt worden. In het dc werken ruim 300 medewerkers. De opening werd dinsdag 21 mei verricht, in het bijzijn van ruim 50 klanten, door Michiel Scheffer, Gedeputeerde van Provinciale Staten in Gelderland, en John Scherders, CEO DHL Supply Chain Benelux.

Wereldwijde opslag en distributie

Vanuit de campus die twee nieuwgebouwde magazijnen schakelt, verzorgt DHL de geconditioneerde opslag en wereldwijde distributie voor farmaceutische bedrijven die gespecialiseerd zijn in producten die gebruikt worden in de behandeling van onder meer kanker, hart- en vaatziekten, MS en zeldzame ziektes zoals Batten disease.

 

DHLLife-Sciences-en-Health-Care-Campus-in-Wijchen-Nijmegen

Derde healthcare campus in Benelux

Deze activiteiten vonden al plaats op een nabijgelegen locatie in Nijmegen die onderdeel van de campus blijft en direct ruimte biedt voor toekomstige groei van nieuwe klanten. De twee geschakelde magazijnen vormen samen met de magazijnen op het nabijgelegen Bijsterhuizen en in Veghel de derde DHL Life Sciences & Healthcare campus in de Benelux. De andere twee campussen zijn gevestigd in Boortmeerbeek bij het Belgische Mechelen (B) en Lot/Huizingen in Brussel.

Verschillende temperatuurzones

Op de campus wordt gewerkt volgens de Good Distribution Practices van de farmaceutische industrie. Deze industrienorm houdt onder meer in dat de materialen onder specifieke condities opgeslagen en gecontroleerd worden. De campus Nijmegen is een van de weinige in de Benelux die farmaceutische producten kan opslaan in verschillende temperatuurzones (-80°C, -40°C, -20°C, 2-8°C, 15-25°C) en die een magazijn met gesloten koelketen heeft.

Duurzaam distributiecentrum

Het magazijn is gasloos, maakt volledig gebruik van groene stroom en is maximaal geïsoleerd. Andere duurzame aspecten zijn LED-verlichting met bewegingssensoren voor binnen en buitenverlichting, een eigen waterreservoir en een luchtsysteem met warmteteruggave.


Terug naar het overzicht

Auteur:
Peter de Weerd
Logistiek.nl


Tags

Health Valley Partners