Home Actueel Nieuws uit ons netwerk Gelderse impactmonitor

09 februari 2021

Gelderse impactmonitor

De Gelderse impactmonitor heeft een nieuw jasje gekregen en staat online! In plaats van het 2-wekelijkse pdf-bestand, hebben we nu een webversie van de impactmonitor. Daarop plaatsen we de nieuwste artikelen, feiten en cijfers over de gevolgen van COVID-19 voor de Gelderse samenleving en economie. Voor de dagelijkse updates kunt u terecht op de website Gelderse impactmonitor (https://impactmonitor.gelderland.nl). Daar kunt u elke minuut van de dag de nieuwste gegevens lezen.

Gelderse impactmonitor 2020

Met de Gelderse impactmonitor geeft de provincie wekelijks een update van de gevolgen van COVID-19 voor Nederland en waar mogelijk doorvertaald naar Gelderland. Ze gaan niet alleen de gevolgen voor de economie in beeld brengen, maar doen dit ook voor bijvoorbeeld cultuur, sport, duurzaamheid en leefbaarheid. Hiervoor maken ze gebruik van landelijke rapporten en onderzoeken, (sociale)media-analyses, beschikbare (provinciale) data en signalen uit het werkveld. Het zal nog niet compleet zijn, maar wel telkens completer worden.

COVID-19 gaat een enorme impact hebben op de economie en samenleving, maar over de grootte van de impact bestaat op dit moment nog veel onduidelijkheid. Nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op, waardoor het haast onmogelijk is om voorspellingen te doen.


Meld u aan voor de nieuwsbrief Gelderse impactmonitor.

Provincie Gelderland neemt verschillende (nood)maatregelen. Zo ondersteunt de provindie het digitale zorgplatform extrahandenvoordezorg / stop-covid-19 met € 150.000. Het platform bemiddelt tussen zorgvrijwilligers en zorgcentra die extra mensen nodig hebben voor de zorg voor corona-patiënten. Er hebben zich inmiddels al zo’n 20.000 mensen aangemeld via dit platform.

Provincie Gelderland heeft geen directe rol bij de bestrijding van het virus. Wel kunnen en zullen we onze partners bijstaan waar nodig. De aanpak kent 3 sporen:

  • acute hulpvragen;
  • de gevolgen voor de Gelderse economie en samenleving monitoren;
  • werken aan herstelmaatregelen.

Voor de acute hulpvragen heeft de provincie meteen een budget van € 5.000.000 beschikbaar gesteld. Wekelijks wordt de monitor aangevuld en bijgewerkt met de nieuwste informatie; deze is te vinden op  www.gelderland.nl/Nieuwsoverzicht/COVID-19. Op basis van de eerste 2 sporen en andere signalen werken ze aan herstelmaatregelen.


Terug naar het overzicht

Auteur:
Redactie
Provincie Gelderland

Publicatie over partner(s):


Tags

Health Valley Partners