Maastricht UMC+, Prinses Máxima Centrum en Radboudumc
Home Actueel Nieuws uit ons netwerk Winnaars voorronde Health Valley Bridge prijs bekend

18 februari 2019

Winnaars voorronde Health Valley Bridge prijs bekend

Zeven zorgorganisaties uit heel Nederland streden op maandag 18 februari met een project over Robotica of Blockchain voor een plek in de finale van de Health Valley Bridge Prijs. De jury koos het Maastricht UMC+ en het Prinses Máxima Centrum uit als winnaar. Het publiek koos het Radboudumc uit als winnaar van de Wildcard. Deze 3 innovatieve projecten gaan door naar de finale op 14 maart tijdens het Health Valley Event in Pathé in Nijmegen.

Maastricht UMC+ project: Labchain

De eerste genomineerde is het Maastricht UMC+ met het blockchain project Labchain. Laboratoriumuitslagen worden in ziekenhuizen nog per post uitgewisseld en dat is duur en foutgevoelig. Met Labchain (een blockchainoplossing) proberen ze dit veranderen. Een eerste  succesvolle verbinding (decentraal) tussen het Radboudumc en MUMC is al gelegd en werkt.

HVB_MaastrichtUMC-(1).jpg

Prinses Máxima Centrum: Robots voor medicijnbereiding

Het tweede genomineerde project komt van het Prinses Máxima Centrum. Daar willen ze maximale kwaliteit en veiligheid bieden aan kinderen met kanker. Door geneesmiddelen in de apotheek te bereiden, bieden ze verpleegkundigen werkdrukverlichting. Hiervoor zijn twee innovatieve robots aangeschaft. Om absolute betrouwbaarheid te garanderen, is een extra kwaliteitsborgingsstap nodig. Ze hebben hiervoor nu een apparaat op proef, maar nog geen budget voor aanschaf.

HVB_PrinsesMaximaZiekenhuis-(1).jpg

Wildcard Radboudumc: Robosculpt

Het publiek die bestond uit de overige deelnemers, koos het Radboudumc als winnaar van de Wildcard. Dit project genaamd RoboSculpt richt zich op robotica voor het verwijderen van bot achter het oor, het rotsbeen. De operaties zijn complex, tijdrovend en risicovol. RoboSculpt is een beeldgestuurde precisierobot, die zelfstandig in bot kan frezen. De robot verbetert condities voor de chirurg; verkort operatieduur; en verlaagt de kans op complicaties.

HVB_Radboudumc-(1).jpg

Finale

Op 14 maart 2019 tijdens het grootste zorginnovatiecongres van Nederland, het Health Valley Event in Pathé in Nijmegen, kunnen de bezoekers door middel van een live-stemming bepalen wie de winnaar gaat worden. De genomineerden maken kans op een bedrag van 20.000 euro, welke mede mogelijk gemaakt is door de sponsorbijdragen van Rabobank Rijk van Nijmegen en Academy het Dorp.

Health Valley Bridge prijs

De Health Valley Bridge prijs is speciaal voor zorgaanbieders, actief in cure en/of care, die met andere bedrijven werken aan innovatieve projecten die op patiënten gericht zijn. Voor 2019 zijn dat de projecten die vallen onder Robotica of Blockchain. In 2019 wordt de prijs voor de eerst keer uitgereikt door Health Valley, het grootste zorginnovatienetwerk van Nederland.

Health Valley Bridge prijs is powered by:
HealthValleyBridgePrijs_Poweredby.jpg

HVB_slider.jpg
Links naar rechts: genomineerde Prinses Máxima Centrum, genomineerde Maastricht UMC+
en wildcard Genomineerde Radboudumc en Jorrit Ebben (juryvoorzitter)


Terug naar het overzicht

Auteur:
Kim van Baal
Health Valley Netherlands


Tags

Health Valley Partners