Home Actueel Get Connected groot succes

10 oktober 2018

Get Connected groot succes

Het Health Innovation Park organiseerde op 2 oktober samen met gemeente Enschede en Health Holland een inspirerend evenement: Get Connected, Samen de zorg innoveren vanuit Twente. Zo’n 125 Twentse zorginnovators, zorgprofessionals, het bedrijfsleven, onderzoekers, netwerkpartners en kennisinstellingen ontmoetten elkaar. Het doel? Elkaar leren kennen, kennisdelen, en elkaar inspireren. En dat is gelukt! Onder leiding van dagvoorzitter Laurens Jan Stam ontstonden mooie discussies en nieuwe inzichten. En, niet te vergeten, de lancering van het regionale ecosysteem Life Science & Health.

Petra Hes opende de conferentie met haar verhaal als ervaringsdeskundige en stimuleerde alle aanwezigen om met elkaar voor patiënten samen te gaan werken. Daarna was Jaap Beernink aan het woord. Hij wist de zaal te inspireren met zijn verhaal over het ecosysteem en benadrukte dat, als we op grote schaal met elkaar samenwerken, iedereen daarvan profiteert. Na zijn lezing was er een geanimeerd gesprek over diverse toepassingen. In de loop van de ochtend leerden de aanwezigen elkaars verhalen kennen en hoorden zij hoe de netwerkpartners, waaronder het Health Innovation Park, hen verder kunnen helpen met hun innovatieve ideeën en samenwerking.

Vervolgens vertelde Martijn Wesseling van Ambiq over de game die zij ontwikkeld hebben om de sociale vaardigheden van jongeren met een verstandelijke beperking te vergroten.

Drones in de zorg? Een toekomstbeeld? Nee, dat is al snel werkelijkheid. Wouter Asveld van Gemeente Enschede wist het publiek te boeien met zijn stelling dat drones in de zorg dichterbij zijn dan je denkt. Hij gaf een paar sprekende voorbeelden van hoe drones in de mobiliteit voor de zorg ingezet kunnen worden. Bijvoorbeeld om bloed of organen te transporteren of een AED. Hij deed een oproep aan partijen in de zorg om ideeën bij hem aan te dragen.

Vervolgens nam Remke Burie van Universiteit Twente de microfoon over. Zijn enthousiaste verhaal over de ontwikkeling van het Technical Medical Centre van Universiteit Twente was zeer interessant. Toen werd het tijd om verder te kijken. Letterlijk: over de grens. Dominique Cremers-Meijnders van Provincie Overijsselvindt dat de mooie dingen die in Overijssel ontwikkeld worden het waard zijn om aan de rest van de wereld te laten zien. In de middag brachten de aanwezigen die al in de praktijk. Er werd flink genetwerkt en er werd connectie gemaakt met de Duitse partijen die speciaal voor deze dag, in die Tolle Woche, waren uitgenodigd. Een succesvolle dag waarin veel nieuwe contacten zijn gelegd en ideeën zijn geboren!

Aftermovie


Vanuit Health Valley namen directeur Chris Doomernik en innovatiemanager Dorine Pluimers deel aan dit evenement. 


Terug naar het overzicht

Auteur:
Redactie
Health Innovation Park


Tags

Health Valley Partners