Home Actueel Nieuws uit ons netwerk Health Valley committeert zich aan de Green Deal

27 september 2021

Health Valley committeert zich aan de Green Deal

Op 24 september jl. heeft Health Valley de overeenkomst 'Green Deal Duurzame zorg voor gezonde toekomst' ondertekend. Hiermee bevestigt het innovatienetwerk haar bijdrage aan de versnelling van de verduurzaming van de zorgsector. Deze belofte werd gedaan in aanwezigheid van Cathy van Beek tijdens een live uitzending van HV TV in Nijmegen. 

Drs. Cathy van Beek is als kwartiermaker duurzaamheid in de zorg verbonden aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, voormalig bestuurslid van Radboudumc en MVO-ambassadeur, en daarnaast eigenaar van Leading Sustainable Health Care

Cathy van Beek was te gast in de uitzending van HV TV dat in het teken stond van sustainable healthcare en zinnige zorg. Evenals andere gasten in de uitzending, sprak ook Cathy over de de urgentie van deze thema’s. Bekijk hier aflevering 8 van HV TV om meer te horen en zien over hoe we de zorg betaalbaar en kwalitatief goed blijven aanbieden en daarbij onze CO2-footprint verlagen. 

Zorgaanbieders in Nederland zijn grootverbruikers van energie, water, voedsel, materialen en grondstoffen. Samen met veel aangesloten zorginstellingen, bedrijven, overheden en andere partijen zet Nederland sinds enkele jaren forse stappen in de systematische verduurzaming van de zorg. Dat is een duidelijke beweging waar Health Valley zich graag bij aansluit om ons ook te committeren aan het gedachtegoed van de Green Deal

Op haar beurt ziet Cathy van Beek ook de meerwaarde van een overeenkomst met Health Valley, want met haar bedrijf Leading Sustainable Health Care is zij partner in het innovatienetwerk. 

Bekijk onderstaande video waarin Health Valley National Ecosystem Director Marc Kalf en Cathy van Beek symbolisch de Green Deal overeenkomst bijzetten en zij toelichten waarom zij het belangrijk vinden dat dit gebeurt.


Terug naar het overzicht

Auteur:
Janneke van der Linden
Health Valley Netherlands


Tags

Health Valley Partners