Home Actueel Nieuws uit ons netwerk Innovatie in de zorg op Innovate Festival Arnhem

01 oktober 2019

Innovatie in de zorg op Innovate Festival Arnhem

Benieuwd naar de zorg van de toekomst? Kom op zaterdag 5 oktober naar de Innovate Experience tijdens het Innovate Festival Arnhem! Innovate Health, een initiatief van Rijnstate, Academy Het Dorp en Siza, is ook op de Experience aanwezig. Inmiddels hebben ook Klimmendaal en Driegasthuizengroep zich bij de samenwerking aangesloten. Met Innovate Health laten we samen zien wat we in Arnhem doen op het gebied van technologische innovatie in de zorg.

Innovate Experience werkt samen met Techniekdag Arnhem. Beide evenementen vinden plaats op 5 oktober in de Melkfabriek in Arnhem. Rijnstate is ook aanwezig bij de Techniekdag. Kinderen kunnen allerlei leuke activiteiten doen met medische techniek van Rijnstate.

Beleef de zorg van de toekomst bij Rijnstate en Innovate Health

In de toekomst kan steeds meer zorg thuis aangeboden worden. Dit laten we op Innovate Health zien. In een gezamenlijke woonkamer demonstreren Rijnstate, Academy Het Dorp, Siza, Klimmendaal en Driegasthuizengroep een aantal praktische innovaties. En in veel gevallen kunt u ook zelf de zorg van de toekomst ervaren.

Rijnstate is voorstander van de juiste zorg op de juiste plek. Als zorg niet per se in het ziekenhuis of in een andere zorginstelling hoeft te worden verleend, willen we steeds meer zorg op afstand bieden. Op Innovate Health ziet u hoe de Philips Biosensor werkt. Dit is een sensor in de vorm van een pleister waarmee we vitale functies op afstand kunnen meten, zoals ademhaling, temperatuur, bloeddruk en polsslag. We geven ook uitleg over Mijn Rijnstate. Een beveiligde website waar u uw medisch dossier kunt inzien, uitslagen kunt bekijken of een nieuwe afspraak kunt maken. Daarnaast kunt u zelf op een groot scherm ervaren hoe de behandelpad-app werkt, waarmee we patiënten begeleiden voor en na een operatie of behandeling.

Natuurlijk zijn er ook belangrijke innovaties in het ziekenhuis. We laten zien hoe robotchirurgie werkt. Ook kunt u ervaren hoe een VR-bril werkt en vertellen we u graag hoe we dit al inzetten op de Kinderafdeling in ons ziekenhuis.

Laat kinderen kennismaken met techniek in het ziekenhuis

De Techniekdag is vooral bedoeld voor kinderen en hun ouders en/of opa’s en oma’s. Bij de stand van Rijnstate kunnen kinderen kennismaken met verschillende technieken die we in het ziekenhuis gebruiken. Ze kunnen bijvoorbeeld een reanimatiepop “opereren” terwijl ze op beeld zien waar in het lichaam ze zich bevinden. Ook kunnen ze met behulp van apparatuur een paprika van binnen bekijken. Rijnstate staat op de Techniekdag om te laten zien dat er niet alleen artsen en verpleegkundigen werken bij Rijnstate, maar dat ook innovatieve technologische ondersteuning erg belangrijk is. Daarnaast proberen we jongeren enthousiast te maken voor beroepen in de medische techniek.

Meer dan 100 innovaties op het Innovate Festival Arnhem

Het Innovate Festival Arnhem vindt plaats op 3, 4 en 5 oktober. Op verschillende locaties ervaart u uiteenlopende innovaties. Innovate Experience en de Techniekdag zijn op zaterdag 5 oktober in de Melkfabriek. Hier zijn we vanuit Rijnstate en Innovate Health aanwezig.

Waar? De Melkfabriek, Nieuwe Kade 1, Arnhem
Hoe laat? Van 10.00 tot 17.00 uur
Kosten? Gratis voor iedereen!

Lees meer over het Innovate Festival Arnhem: www.innovatefestival.nl
Lees meer over de Techniekdag: www.techniekdag.nl/techniekdag-arnhem


Terug naar het overzicht

Auteur:
Redactie
Rijnstate


Tags

Health Valley Partners