Home Actueel Nieuws uit ons netwerk Innovatieve vorm cognitieve revalidatie in Virtual Reality

22 juni 2020

Innovatieve vorm cognitieve revalidatie in Virtual Reality

Cognitieve Revalidatie in Virtual Reality: hoe ziet dat eruit?

NeuroReality ontwikkelt Koji’s Quest, een braintraining spel dat cognitieve revalidatie biedt aan mensen met hersenletsel, zoals een beroerte of hersenschudding. Met de recente ontwikkelingen rond COVID-19 wil NeuroReality de lancering van Koji’s Quest te versnellen en mensen zo snel mogelijk betaalbare en effectieve telerevalidatie te brengen. Daarom start NeuroReality, met steun van patiëntenvereniging Hersenletsel.nl, een Indiegogo crowdfunding-campagne met als eerste doel om op 28 juli 2020 minimaal € 30k op te halen.

Een goede verslaving

Verslavend gamen, maar gezond? Precies! NeuroReality wil mensen haast verslaafd krijgen aan het trainen van hun hersenen. We willen dat mensen plezier hebben en meer betrokken zijn in hun cognitieve revalidatie, want de gezondheid van de hersenen, is net zo belangrijk als die van het lichaam. Koji's Quest zal binnenkort beschikbaar zijn als een cognitieve revalidatietool voor patiënten die hersenletsel hebben opgelopen. Binnenkort zal Koji's Quest ook beschikbaar zijn voor mensen met andere cognitieve problemen en voor liefhebbers van breinfitness.

Cognitief herstel is mogelijk dankzij neuroplasticiteit

Na een hersenletsel krijgen patiënten doorgaans revalidatie gericht op motorische revalidatie en trainen ze met cognitieve compensatiestrategieën; maar nieuwe inzichten laten zien dat we nog veel kunnen om de neuroplasticiteit te stimuleren – het vermogen van de hersenen om nieuwe verbindingen te maken. Traditionele vormen van cognitieve revalidatie worden vaak beschouwd als saai voor patiënten en zijn intensief voor zorgverleners. Ons doel, met Koji's Quest, is om een innovatieve VR-gebaseerde oplossing aan te bieden die leuke en effectieve cognitieve revalidatie mogelijk maakt die zowel in de kliniek als thuis kan worden gebruikt. Hierdoor word telerevalidatie mogelijk; het vermogen van medische zorgverleners om de voortgang van de patiënt te volgen en te evalueren zonder onnodig te reizen, terwijl contact behouden kan blijven. De recente COVID-19-pandemie heeft aangetoond hoe belangrijk het is om thuis te kunnen revalideren.

Bij elke donatie wordt patiëntenorganisatie Hersenletsel.nl automatisch gesteund

Hersenletsel.nl, de Nederlandse vereniging voor mensen met hersenletsel en NeuroReality werken samen aan dit initiatief. We werkten eerder al samen met hun patiënten-experts om waardevolle inzichten te verschaffen die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van ons product. Door te doneren aan deze campagne doneert u automatisch ook aan het belangrijke werk dat Hersenletsel.nl doet.

“Momenteel krijgt in Nederland slechts 1 op de 10 mensen met een beroerte de revalidatie die ze nodig hebben. We denken dat de oplossing hiervoor niet het openen van meer revalidatiecentra is, maar door technische innovaties zoals Koji’s Quest! Deze technologie zal helpen om meer mensen te laten revalideren, en de gezondheidszorg betaalbaar te houden. Daarom ondersteunt en werkt Hersenletsel.nl volledig samen met NeuroReality. ”
- Monique Lindhout, Director Hersenletsel.nl.

Steun ons, en help mee aan het creëren van de gezondheidszorg van de toekomst! Hoe meer we ophalen, hoe sneller wij kunnen ontwikkelen, en hoe meer samen met Hersenletsel, de problemen van niet aangeboren hersenletsel op de kaart kunnen zetten. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Kijk dan op onze crowdfunding-pagina. (https://tinyurl.com/NeuroReality-Koji). 

 

NeuroReality is een innovatieve start-up die Virtual Reality software ontwikkelt voor cognitieve revalidatie en training voor patiënten met niet aangeboren hersenletsel zoals een beroerte. Zij werken samen met universiteiten, patiëntenorganisaties en zorgprofessionals om ons product optimaal te laten aansluiten bij de zorgvraag, en klinisch te valideren. Door de Corona-crisis, zijn er veel projecten stilgevallen in de zorg, en hebben zij daar als jonge start-up ook een klap door gekregen. Daarom hebben ze een Indiegogo crowdfunding campagne gestart, samen met patiëntenorganisatie Hersenletsel.nl, zodat ze meer geld kunnen ophalen om hun innovatie zo snel mogelijk te testen en naar de markt te brengen en zo mensen te kunnen helpen, maar ook meer bewustzijn te creëren voor de onzichtbare effecten van hersenletsel. 


Terug naar het overzicht

Auteur:
Health Valley

Publicatie over partner(s):


Tags

Health Valley Partners