Home Actueel InstantCare winnaar voorronde Gelderland Zorginnovatieprijs 2019

07 februari 2019

InstantCare winnaar voorronde Gelderland Zorginnovatieprijs 2019

Winnaar van de voorronde in Gelderland voor de nationale Zorginnovatieprijs is geworden: InstantCare. InstantCare monitort elke minuut het incontinentiemateriaal van patiënten, waardoor er op de juiste moment wordt verschoond. Deze innovatie gaat door naar de finale op 14 maart tijdens het Health Valley Event in Pathé in Nijmegen.

Winnaar InstantCare

Maria Penedo Complido COO van InstantCare liet samen met haar team in hun inspirerende videopitch zien, hoe InstantCare patiënten en verpleegkundigen grip kunnen krijgen op het incontinentiemateriaal van patiënten. Het checkt elke minuut het incontinentiemateriaal van de bewoners en kan zowel urine als ontlasting meten. De mate van vochtigheid van het incontinentiemateriaal van elke cliënt wordt weergegeven op een tablet of via een mobiele applicatie. Op deze manier is het niet langer nodig om het incontinentiemateriaal van de bewoner regelmatig te controleren en kan verschoning zo snel mogelijk plaatsvinden. Het helpt zo om ongemakken te verminderen en bij het voorkomen van infecties en decubitus.

De jury bestond uit het bestuur van Health Valley. Koen van den Hurk, innovatiemanager bij Health Valley mocht de winnaar namens de jury bekend maken: “De jury prees InstantCare voor de intentie om voor mensen met incontinentie impact te willen hebben op hun kwaliteit van leven. Ook voor het verplegend personeel is het een uitkomst om niet te laat of onnodig cliënten te hoeven verschonen. Een mooi voorbeeld hoe technologie het verschil kan maken”, aldus van den Hurk. 

Inspirerende pitches

Iem & Bijsondere producten en Plexuz haalden helaas de finale niet, maar hadden beiden ook een mooie en creatieve pitch ingediend. Iem & Bijsondere producten maken tasjes en vestjes speciaal voor kinderen die sondevoeding moeten gebruiken, maar toch willen bewegen en spelen zoals andere kinderen ook doen. De speciaal ontwikkelde zachte pomp-fles houder kan overgezet worden van het rugtasje naar een vestje, waardoor deze afwisselend gebruikt kunnen worden. In hun inspirerende videopitch lichten zij dit verder toe.

De andere deelnemer was Plexuz. Zij hebben een educational assessment tool ontwikkeld voor (para)medisch studenten en zorgprofessionals om te helpen beter inzicht te krijgen in hun kennislacunes. Tegelijkertijd helpt het opleiders om hun onderwijs(aanbod) te verbeteren. Plexuz richt zich hiermee op het verbeteren van het medisch onderwijs en het verbeteren van de kwaliteit van zorg in zijn geheel. Bekijk ook hun inspirerende videopitch waarin zij nog meer uitleggen over hun product. 

Finale

Op 14 maart tijdens het Health Valley Event in Pathé in Nijmegen gaat InstantCare door naar de finale van de Nationale Zorginnovatieprijs. InstantCare maakt kans op de vakjuryprijs van tienduizend euro en/of de publieksprijs van vijfduizend euro. 

ZI-LOGO-2019-oranje-en-blauw_1-300x173-(1).png

Zorginnovatieprijs

De zorginnovatieprijs is voor dié ondernemers die hun innovatie al uitgewerkt, getest en gelanceerd hebben. Zij kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun bedrijf echt tot een succes te maken. Kijk voor meer informatie op www.zorginnovatie.nl.Terug naar het overzicht

Auteur:
Kim van Baal
Health Valley Netherlands

Publicatie over partner(s):


Tags

Health Valley Partners