Home Actueel Nieuws uit ons netwerk Intensievere samenwerking tussen ziekenhuis en geestelijke gezondheidszorg

01 maart 2019

Intensievere samenwerking tussen ziekenhuis en geestelijke gezondheidszorg

Ziekenhuis Gelderse Vallei en Pro Persona gaan een intensieve samenwerking aan om kennis over fysieke en geestelijke gezondheid meer met elkaar te verbinden. Dat levert volgens het ziekenhuis betere zorg op voor patiënten.

Tijdens een startbijeenkomst ondertekenden bestuurders Arjen Hakbijl van Ziekenhuis Gelderse Vallei en Bart Bemelmans van Pro Persona de samenwerkingsovereenkomst. 

Psychiaters, sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen, neurologen, kinderartsen, internisten en intensivisten van Pro Persona en Ziekenhuis Gelderse Vallei deelden op deze avond praktijkervaringen over patiënten met psychische problemen.
Intensievere zorg
Arjen Hakbijl vertelt: ‘Door een intensievere samenwerking sluiten we de zorg bij lichamelijke klachten en psychische problemen van patiënten beter op elkaar aan.’ 
Bart Bemelmans: ‘Deze patiënten hebben vaak beider zorg en expertise nodig om de beste behandeling te krijgen.’ Steeds vaker betreft het zorg voor patiënten van verschillende specialismen. Van kindergeneeskunde tot ouderengeneeskunde en van patiënten die acute zorg nodig hebben op de spoedeisende hulp, bij bijvoorbeeld alcoholvergiftiging tot patiënten met gedrag en slaapstoornissen bij neurologie.


Terug naar het overzicht

Auteur:
Redactie
Omroep Ede

Publicatie over partner(s):


Tags

Health Valley Partners