Home Actueel Nieuws uit ons netwerk INZET investeert in TONOS Care, een efficiënte AI oplossing voor het capaciteitsprobleem in de zorg

07 september 2021

INZET investeert in TONOS Care, een efficiënte AI oplossing voor het capaciteitsprobleem in de zorg

TONOS Care heeft met Artificial Intelligence (AI) een belangrijke oplossing in handen voor het personeelstekort, de toenemende zorgvraag en het stugge planningsproces in de langdurige zorg. De vraaggestuurde, gebruiksvriendelijke digitale oplossing van TONOS Care is een unieke planningstool en gebruikt Artificial Intelligence om roosters snel en efficiënt in te richten. Dit verbetert ook de zorgervaring van de patiënt, het werkplezier van de zorgprofessional en vermindert de druk in de intramurale- en thuiszorg.

Met een druk op de knop in enkele seconden een overzichtelijk en kloppend rooster waarmee de reistijd van zorgverleners met 5 tot 20% wordt verminderd. Hierdoor reduceren klanten zoals Carinovahun personeelstekorten. “TONOS helpt ons de zorg slim te organiseren, met tevreden cliënten en medewerkers als resultaat”, vertelt Wencke Eijkelkamp, Manager Innovatie & Transformatie van Carinova.

TONOS Care heeft zich sinds 2014 vastgebeten in het vinden van een oplossing voor de planningsproblematiek in de zorg. Door AI te gebruiken in hun roosteringsapp biedt de sociale onderneming uit Nijmegen een slim antwoord op het continue draaien van overuren en kostenbesparingen. Met behulp van de planningsapp wordt, zonder hollen of stilstaan, de juiste zorg op het juiste moment geboden. Dat leidt tot minder stress voor het zorgpersoneel en een lagere burnout-rate. Door de efficiënte planning kan het beschikbare zorgpersoneel ook meer zorg in minder tijd leveren. Het effect van de vraaggestuurde planning is een groeiende zelfstandigheid van cliënten, wat perfect past in de missie van de nieuwe investeerder van TONOS Care: INZET.

De recente investering van INZET biedt TONOS Care perspectief. “Zuurstof je die nodig hebt om een brede rivier onder water over te steken,” vertelt Martijn Rademakers, CEO van TONOS Care.  “Met de investering van INZET is er ruimte om onze software verder door te ontwikkelen, ons team te versterken en actief in te zetten op het veroveren van de Europese markt. De ambitie is om binnen vier jaar de grootste speler te zijn op de Europese markt voor slimme planning en rooster oplossingen.”

 Pieter Oostlander, partner bij INZET, verwacht veel van de samenwerking met TONOS Care: “De zorg wordt iedere dag geconfronteerd met de gevolgen van overbelasting. Wij zijn ervan overtuigd dat de innovatie van TONOS Care een zware last op de schouders van zorginstellingen kan verlichten. Wij kijken ernaar uit om met het enthousiaste team van TONOS Care de zorg te verbeteren: rooster voor rooster.”


Terug naar het overzicht

Auteur:
Selina van Loon
TONOS Care

Publicatie over partner(s):


Tags

Health Valley Partners