Home Actueel Nieuws uit ons netwerk ION+ het innovatiefonds van OP Oost wordt goed benut

27 april 2021

ION+ het innovatiefonds van OP Oost wordt goed benut

Gelderse mkb-ondernemers, die op zoek zijn naar financiering van hun unieke technologie, weten goed gebruik te maken van het innovatiefonds van OP Oost. Inmiddels deden zes ondernemers succesvol een beroep op ION+ bij fondsbeheerder Oost NL

Met name bij innovaties is er sprake van risicovolle ontwikkeltrajecten en kan het voor ondernemers lastig zijn om voldoende geld bij elkaar te krijgen om hun innovatie uit te voeren. OP Oost stelde daarom uit het beschikbare EFRO-budget 7,5 miljoen euro beschikbaar. In september 2019 ging ION+ voor het MKB in Gelderland van start. Hieronder leest u welke drie van de zes ondernemers inmiddels een lening ontvangen m.b.t. innovatie in de zorg, waarvoor zij het benodigde geld kunnen lenen en wie er nog meer investeren. U wordt doorverwezen naar de website van OostNL. 

Bypass operaties verbeteren

Het medisch technologiebedrijf AMT Medical uit Ede ontwikkelt het ELANA heart bypass systeem. Dit systeem beoogt bypassoperaties veiliger en eenvoudiger te maken en complicaties bij patiënten te verminderen.
Lees hier meer over de bijdrage aan AMT Medical

Verbeteren medicijnen tegen kanker

Pepscope is een Nederlands biotechnologiebedrijf dat inzicht biedt in wat genoemd wordt ‘endogene proteïne kinase-activiteiten' in weefsels. Deze technologie draagt bij aan een verbeterde ontwikkeling van medicijnen, bijvoorbeeld tegen kanker.
Lees hier meer over de bijdrage aan Pepscope

Beter vooruitzicht bij bloedkanker (AML)

Pleco Therapeutics ontwikkelt een technologie die het vooruitzicht van patiënten met acute myeloïde leukemie (AML), een zeldzame bloedkanker, kan verbeteren. 
Lees hier meer over de bijdrage aan Pleco Therapeutics

Het fonds

ION+ heeft als doel het vergroten van de toegang tot privaat kapitaal en de innovatiekracht in de provincie te versterken. Oost NL is fondsmanager. Wilt u weten of financiering via ION+ tot de mogelijkheden behoort voor uw bedrijf? Voor meer informatie ga naar: Oost NL


Terug naar het overzicht

Auteur:
Redactie
OP oost

Publicatie over partner(s):


Tags

Health Valley Partners