Home Actueel Goede eHealth implementatietrajecten juist nú belangrijker dan ooit!

15 oktober 2020

Goede eHealth implementatietrajecten juist nú belangrijker dan ooit!

Maar liefst 98 procent van de huisartsenpraktijken maakte tijdens de zomervakantie, gebruik van één of meer eHealth-toepassingen. Vooral het e-consult en het aanvragen van online herhaalrecepten werden veel ingezet. Dit blijkt uit onderzoek van het Nivel. Een toename van de implementatie van eHealth, wordt ook gezien bij zorginstellingen, -organisaties en ziekenhuizen.

Maar of de inzet van eHealth het nieuwe ‘normaal’ is, is nog maar de vraag. Goede implementatie van eHealth is nú belangrijker dan ooit voor de patiënt. De Masterclassreeks Implementatie van eHealth 2021 biedt de uitkomst om hieraan te werken als innovatiemanager, programmamanager of projectleider in de zorg.

Meer en meer zorgorganisaties zochten of zoeken nog steeds naar mogelijkheden om fysiek contact met patiënten te verminderen. Alles staat in het teken van het waarborgen van de kwaliteit en continuïteit van de zorg. Door het gebrek aan een goede implementatie stranden alleen nog steeds veel eHealth projecten vroegtijdig en wegen investeringen niet op tegen de resultaten. Juist nu is het de uitdaging om deze gedragsverandering vast te houden. 

Masterclassreeks

Health Valley en Buro Wisselstroom bieden voor het tweede jaar de Masterclassreeks Implementatie van eHealth aan. Deze hebben zij samen met netwerkpartners ontwikkeld. Samen met andere zorginnovatoren leer je vanaf januari 2021 hoe je ervoor zorgt dat eHealth projecten wel goed geïmplementeerd worden in jouw organisatie. Een aantal dingen zijn verzekerd: kennis, inspiratie en plezier!

Wat leer je?

De focus ligt op een succesvolle implementatie van innovaties (waaronder eHealth). Je leert eHealth succesvol te implementeren in de praktijk. Je ontdekt welke stappen er op sociaal en technisch vlak genomen moeten worden. En je leert vorm te geven aan de organisatieverandering die daarmee gepaard gaat. Daaraan gekoppeld leer je de noodzaak tot verandering over te brengen in alle lagen van de organisatie. Met als resultaat dat verandermanagement, -trajecten en -processen goed worden ingezet om de innovatie te begeleiden.

9 dagen

De masterclassreeks bestaat uit praktisch toepasbare theorie en casuïstiek uit de zorg. De masterclassreeks omvat vijf blokken verdeeld over 9 dagen, die je als deelnemer doorloopt aan de hand van eHealth-problematiek uit je eigen organisatie. 

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie op www.ehealthlerenimplementeren.nl of lees meer informatie in de speciale digitale brochure 'Masterclass Implementatie van eHealth 2021' (PDF). Inschrijven kan tot 2 december 2020. 


Terug naar het overzicht

Auteur:
Kim van Baal
Health Valley Netherlands


Tags

Health Valley Partners