Home Actueel Nieuws uit ons netwerk Minister Van Rijn ontvangt eerste beademingssysteem namens ministerie bij Demcon in Best

15 mei 2020

Minister Van Rijn ontvangt eerste beademingssysteem namens ministerie bij Demcon in Best

Minister Van Rijn, verantwoordelijk voor Medische Zorg en Sport, bezocht 14 mei 2020 de locatie van Demcon in Best. Hij nam daar, namens de overheid, het eerste beademingssysteem in ontvangst uit handen van Dennis Schipper, CEO van Demcon. In totaal levert Demcon de komende tijd 500 beademingssystemen op die door de overheid worden verspreid onder de ziekenhuizen die daar behoefte aan hebben. Het beademingssysteem is uitsluitend bedoeld voor coronapatiënten op de intensive care.

Voorafgaand aan de overhandiging werd Van Rijn geïnformeerd over het ontwikkel- en productieproces van het DemcAir beademingssysteem door onder andere Dennis Schipper en andere medewerkers uit het projectteam. Vertegenwoordigers van een aantal van de ziekenhuizen die deelnamen aan de (pre)klinische testen, te weten het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en het Isala in Zwolle, deelden hun ervaringen met het systeem. Daarnaast kreeg Van Rijn een rondleiding door de productiefaciliteiten waar medewerkers volop bezig waren met de assemblage van de systemen.

Lees in de showcase van het DemcAir beademingssysteem meer over de ontwikkeling van het systeem.


Terug naar het overzicht

Auteur:
Redactie
Demcon

Publicatie over partner(s):


Tags

Health Valley Partners