Home Actueel Nieuws uit ons netwerk Personeel investeert meer dan EUR 1 miljoen in eigen bedrijf

03 januari 2019

Personeel investeert meer dan EUR 1 miljoen in eigen bedrijf

NLC haalt EUR 4,5 miljoen aan investeringen op

Het personeel van Healthtech venture builder NLC uit Amsterdam heeft meer dan EUR 1 miljoen in de eigen organisatie geïnvesteerd. Dit gebeurde in het kader van een investeringsronde die in totaal EUR 4,5 miljoen heeft opgeleverd.

Voor het vrijwillig investeren in de eigen organisatie heeft het personeel bestaande uit een kleine dertig personeelsleden eigen spaargeld aangesproken, geld van familie geleend of een lening afgesloten. Naast het personeel hebben ook de huidige aandeelhouders geïnvesteerd, evenals enkele family offices. Het totaal opgehaalde geld via deze investeringsronde van EUR 4,5 miljoen wordt gebruikt voor de verdere groei van NLC en voor het bouwen van nieuwe bedrijven rondom zorginnovaties in met name Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Daarnaast zal het geld ook worden gebruikt voor het ondersteunen van de 27 huidige ventures.

Onder de huidige ventures bevinden zich bedrijven als MindAffect, een op basis van kunstmatige intelligentie gebouwde braincomputer interface waarmee bijvoorbeeld patiënten met ALS, die als gevolg van de ziekte niet meer kunnen praten of bewegen, toch weer kunnen communiceren. Een ander bedrijf is Concord Neonatal, dat een innovatieve opvangtafel heeft ontwikkeld waarmee te vroeggeboren baby’s langer aan de navelstreng kunnen worden gelaten terwijl zorg aan moeder en kind kan wordt geleverd en daardoor minder complicaties optreden. Nico.lab is een door NLC in samenwerking met Amsterdam UMC opgericht bedrijf dat een softwareproduct op basis van kunstmatige intelligentie heeft ontwikkeld waarmee een beroerte of herseninfarct veel sneller en nauwkeuriger kan worden gediagnostiseerd, waardoor hersenschade door tijdwinst zo veel mogelijk kan worden voorkomen.

Bert-Arjan Millenaar, oprichter en CEO van NLC, is verheugd met het bijeengebrachte kapitaal evenals de grote bereidwilligheid van het personeel in het eigen bedrijf te willen investeren: ‘Ons motto is Bring science to life. Daarmee willen we impact voor de patiënt bewerkstelligen. Dat kunnen we alleen als er kapitaal is waarmee we de beste zorginnovaties en de beste mensen kunnen selecteren waarmee we bedrijven rondom die innovaties kunnen bouwen. De grote bijdrage van het personeel laat zien dat niet alleen het management maar ook het personeel rotsvast vertrouwen in deze missie heeft.’


Terug naar het overzicht

Auteur:
Bert Arjan Millenaar, CEO
NLC

Publicatie over partner(s):


Tags

Health Valley Partners