Winnaar van de voorronde in Gelderland voor de nationale Zorginnovatieprijs is geworden: PLASOMA van Plasmacure. Deze innovatie gaat door naar de finale op 12 maart tijdens het Health Valley Event in Pathé in Nijmegen. SUP ontving een wildcard en maakt alsnog kans om winnaar te worden. Zij worden de komende maand wellicht uitgekozen uit de andere voorgedragen wildcard genomineerden.
Winnaar Plasmacure
Bas Zeper Founder & CEO van Plasmacure, liet in hun inspirerende videopitch zien hoe het product de PLASOMA, chronische wonden, zoals diabetische voetwonden, doorligwonden en open beenwonden helpt te genezen met een koud plasma.
Koen van den Hurk, innovatiemanager bij Health Valley, mocht de winnaar namens de jury bestaande uit de innovatiemanagers van Health Valley, bekendmaken: “PLASOMA is echt het voorbeeld hoe technologie het verschil kan maken voor de patiënt. Het door middel van koud plasma genezen van chronische wonden, is nog niet eerder op deze wijze toegepast. Dat is uiteindelijk van grote toegevoegde waarde voor de patiënt en daarom hebben we deze oplossing genomineerd," aldus van den Hurk.
Teamleden van Plasmacure ontvingen uit handen van Health Valley innovatiemanager Mirjam van den Bosch (en accountmanager van dat bedrijf) een oorkonde en bloemen voor het winnen van de voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs 2020 voor de regio Gelderland. Foto: (L-R) Rene Wenmekers, Koen Lim, Bas Zeper, Mirjam van den Bosch en Rob Verbakel.
SUP Wildcard genomineerde
De wildcard ging naar SUP, het bestelplatform voor de zorg waarmee ze zorgverleners ondersteunen. Zij hebben hierdoor de juiste materialen en protocollen direct - zonder conversie - binnen handbereik. Ze kiezen het juiste product, krijgen advies en bestellen dit eenvoudig op de tablet. Daarna regelt een netwerk van de beste leveranciers alles. Bekijk ook hun inspirerende videopitch!
Overige inspirerende pitches
De overig vier innovaties hadden allen ook een mooie en creatieve pitch ingediend. Hieronder staan de overige deelnemers:
Micro-Cosmos ontwikkelt een kap voor op het bed van patiënten in het ziekenhuis, zodat die patiënten meer rust krijgen. Door het wegnemen van geluiden en lichten, en het geven van een eigen omgeving, zorgen zij ervoor dat patiënten beter kunnen slapen en sneller herstellen. Bekijk ook hun inspirerende videopitch.
Kozie brengt door middel bijvoorbeeld een kussen of wanddoek met geluiden, het gevoel thuis bij mensen die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen. Denk hierbij aan mensen met dementie of een verstandelijke beperking. Bekijk ook hun inspirerende videopitch.
Sexual Healing is een reeks objecten en methode die door middel van bio-feedback vrouwen met pijn, frustratie of schaamte rondom seks helpen hun lichaam opnieuw te leren kennen bijvoorbeeld na een traumatische ervaring. Bekijk ook hun inspirerende videopitch.
Zalfkaart Donna is een app die nog in de steigers staat, maar de essentie is dat in de app duidelijk wordt aangegeven waar aandoeningen zich bevinden en waar zalven worden aangebracht. Hiermee kunnen de aandoeningen beter worden geobserveerd en gecontroleerd door de verzorgers.
Finale Health Valley Event
Op 12 maart tijdens het
Health Valley Event 2020 in Pathé in Nijmegen gaat Plasmacure door naar de finale van de Nationale Zorginnovatieprijs. Ze maken hierij kans op de vakjuryprijs van tienduizend euro en/of de publieksprijs van vijfduizend euro.
Nationale Zorginnovatieprijs
De zorginnovatieprijs is voor dié ondernemers die hun innovatie al uitgewerkt, getest en gelanceerd hebben. Zij kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun bedrijf echt tot een succes te maken. Kijk voor meer informatie op
www.zorginnovatie.nl.
Terug naar het overzicht