Home Actueel Nieuws uit ons netwerk Prins Constantijn bezoekt Startup24 event in Nijmegen

13 november 2017

Prins Constantijn bezoekt Startup24 event in Nijmegen

ZKH Prins Constantijn der Nederlanden bezocht op vrijdag 10 november het Startup24 evenement in Nijmegen om zich te informeren over het opzetten van een onderneming door Nijmeegse studenten. Startup24 Nijmegen is onderdeel van een landelijk evenement om bachelor studenten voor het ondernemerschap te enthousiasmeren.

Het evenement Startup24 werd op vrijdag 10 en zaterdag 11 november gehouden in 12 grote studentensteden. In Nijmegen vond het 24-uurs event plaats bij StartUp Nijmegen. Prins Constantijn, special envoy van StartupDelta, sprak tijdens zijn bezoek aan de ondernemerslocatie met 60 studenten die door het event aan het ondernemerschap kunnen proeven. De studenten moesten in teams van 5 personen binnen een etmaal een idee omzetten naar een gevalideerd (bedrijfs-) concept. Dit concept mochten ze vervolgens presenteren aan een jury van ervaren Nijmeegse ondernemers.

Startupambassadeur Constantijn vond het fantastisch dat Nijmegen de meeste studenten op de been heeft gebracht voor het landelijke startup event. “Ze geven een goed voorbeeld en zetten Nijmegen daarmee op de kaart als ondernemersregio. Mijn advies is om goed samen te werken met de rest van Nederland, zodat we Silicon Valley de komende vijf links kunnen laten liggen”.
Tijdens een rondleiding maakte de Prins kennis met de bijzondere faciliteiten van StartUp Nijmegen voor startende ondernemers. De locatie aan het Stationsplein van Nijmegen biedt startups een eigen 24/7 werkplek, een deelfiets en deelauto, deelname aan groeiprogramma’s, ondersteuning bij bedrijfskundige en specialistische vragen en introductie tot het netwerk van gevestigde Nijmeegse ondernemers. 

De organisatie van het evenement Satrtup24 lag in handen van Ondernemende Nijmeegse Studenten (ONS), een stichting die zich inzet voor jonge ondernemende studenten in Nijmegen en omgeving. 

StartupDelta is in 2014 opgericht door overheid en bedrijfsleven om jonge bedrijven de kans te geven zich te ontwikkelen tot internationale topondernemers. De ambitie is dat Nederland tot de top drie startuplocaties van Europa gaat behoren.

Bekijk hier de foto’s die gemaakt zijn door René Wouters tijdens het event. 
Bekijk hieronder de videobeelden van het bezoek van Prins Constantijn:Startup24_Nijmegen_logo.png
 


Terug naar het overzicht

Health Valley Partners

RSS 2.0