Home Actueel Nieuws uit ons netwerk Saxion en Health Valley intensiveren samenwerking voor meer impact samenleving

15 april 2021

Saxion en Health Valley intensiveren samenwerking voor meer impact samenleving

Saxion en Health Valley, het grootste zorginnovatienetwerk van Nederland, gaan hun samenwerking intensiveren. Op donderdag 15 april tekenden directeuren van beide organisaties online deze overeenkomst. Beide partijen zijn klaar voor een volgende stap, een commitment voor een langere periode. Het doel is om elkaar te versterken en daarmee een belangrijke bijdrage te leveren aan innovatie in de zorg, een gezonde economie en werkgelegenheid in de regio Oost Nederland, met als ambitie: meer impact te genereren voor de samenleving. 

Zorgtechnologische bedrijven verbinden aan Saxion

Pascal Heynen: “De intensievere samenwerking geeft ons onder andere de mogelijkheid om zorgtechnologische bedrijven aan relevante initiatieven te verbinden binnen Saxion. Zoals verbinding met o.a de opleiding Gezondheid & Technologie, onderzoek in het kader van Living Technology, stage/afstuderen, startend ondernemerschap en Saxion Smart Solution Semester. Met als uiteindelijk doel om ons onderwijs en onderzoek op een hoger plan te tillen. Daarom zijn wij al jarenlang partner van Health Valley”. Saxion en Health Valley werkten in het verleden al veel samen op projecten zoals RedMedtech Ventures, Blockchain, het Health Valley Event en het Centrum voor Ondernemerschap. In 2021 hebben twee alumni van Saxion met hun bedrijf Moovd de zorginnovatieprijs gewonnen op het Health Valley Event.

Burgers ontvankelijk maken voor technologie

Chris Doomernik, directeur Health Valley: "Wij zijn erg blij met de intensievere samenwerking met onze partner Saxion, omdat wij beide een belangrijke bijdrage willen leveren aan innovatie, een gezonde economie en werkgelegenheid in de regio Oost Nederland. Hiermee kunnen we nog meer (startende) ondernemers helpen, maar ook zorginstellingen, professionals en burgers bij de toepassing van zorgtechnologie.” Door het verbinden van de relevante lectoraten van Saxion met Health Valley en samenwerking op gezamenlijke doelen willen beide partijen meer impact genereren voor de samenleving. 

Tijdens een online meeting op 15 april 2021 werd de samenwerking bekrachtigd en digitaal onderschreven met de aanwezigen: namens Health Valley Chris Doomernik en Dorine Pluimers en namens Saxion Pascal Heynen, Arjan Zemann, Bernadette Lohuis, André Roos en Marieke van het Bolscher. 

Samenwerking-Health-Valley-Saxion-2021-ondertekening-digitaal-image.jpg


Terug naar het overzicht

Health Valley Partners