Home Actueel Nieuws uit ons netwerk ScreenPoint Medical haalt 28 miljoen dollar op voor verdere ontwikkeling

02 augustus 2021

ScreenPoint Medical haalt 28 miljoen dollar op voor verdere ontwikkeling

ScreenPoint Medical heeft 28 miljoen dollar opgehaald in een Series C-financiering. Het in New York gevestigde Insight Partners leidde de ronde, met steun van bestaande investeerders, waaronder de oprichters van ScreenPoint Medical, Siemens Healthineers en Oost NL, en deelname van de Amerikaanse University Radiology Group (URG). ScreenPoint Medical is een spin-off van het Radboudumc.

Vroege opsporing

ScreenPoint Medical is een AI-technologiebedrijf dat geavanceerde software voor beeldherkenning en machine learning ontwikkelt om de vroege detectie van borstkanker te verbeteren. De nieuwe financiering gaat het bedrijf gebruiken om de commerciële groei van de Transpara AI-software van het bedrijf te versnellen en de vroege diagnose van borstkanker te verbeteren. Eén op de acht vrouwen krijgt in haar leven borstkanker en vroege opsporing is de beste manier om de overlevingskansen te verhogen. De investering maakt verder onderzoek & ontwikkeling mogelijk, evenals een uitbreiding van het productportfolio.

Expansie in de VS

"We zijn enthousiast over deze financiering en de mogelijkheid om met het Insight Partners-team samen te werken om het bedrijf verder op te schalen", zegt Nico Karssemeijer, CEO van ScreenPoint Medical. "We zijn ook blij met de deelname van URG aan deze ronde, waaruit vertrouwen spreekt in de technologie die we op de markt brengen. De praktijk van breast imaging is anders in de VS dan in de EU. Samenwerking met URG levert klinische expertise op die uiterst waardevol is voor verdere expansie in de VS. Deze ronde brengt ScreenPoint Medical in een uitstekende positie om de toonaangevende leverancier te worden van AI-gestuurde oplossingen voor breast imaging."

Bron: ScreenPoint Medical


Terug naar het overzicht

Auteur:
Pieter Lomans
Radboudumc

Publicatie over partner(s):


Tags

Health Valley Partners