Home Actueel Nieuws uit ons netwerk Sint Maartenskliniek en VGZ zetten de langdurige samenwerking voort

23 november 2021

Sint Maartenskliniek en VGZ zetten de langdurige samenwerking voort

De Sint Maartenskliniek en zorgverzekeraar Coöperatie VGZ zetten de langdurige samenwerking voort! Onlangs werd overeenstemming bereikt over het contract voor 2022.

Voorzitter Raad van Bestuur Mark Van Houdenhoven zegt hierover: 'Met deze afspraak kunnen we onze zeer specialistische zorg op het gebied van houding en beweging op landelijk niveau voortzetten. Denk hierbij aan het bieden van excellente zorg op basis van onderzoek met en onder patiënten, en op innovatie als het gaat om nog effectievere behandelmethoden.'

Bij de Sint Maartenskliniek zetten we ons actief in voor het stimuleren van doelmatig medicijngebruik en het voorkomen van overbehandeling. Zoals bij dosisoptimalisatie: de medicijndosis die patiënten hier voorgeschreven krijgen is gemiddeld 20 procent lager dan het landelijk gemiddelde. Hiermee heeft het ziekenhuis in Nederland een voortrekkersrol. En ander voorbeeld is het onderzoek Blijf Artrose de Baas (BABS). Hierbij worden leefstijlinterventies gedaan om patiënten in het 0e en 1e lijns netwerk te houden.

Daarnaast ligt de focus op concentratie van complexe zorg in de Sint Maartenskliniek, zoals specialistische hersteloperaties, scoliose- en dwarslaesiebehandelingen. Waar het kan, bieden we steeds vaker digitale zorg. Dit gebeurt onder andere met thuismonitoring, teleconsultatie en het online platform 'Maartenskliniek as a Service', waar patiënten meer regie krijgen.

Hans van Noorden, directeur Zorginkoop Coöperatie VGZ: 'Wij zijn blij met de overeenkomst met de Sint Maartenskliniek. Hierdoor kunnen we ook komend jaar samen verder werken aan passende zorg: betere zorg tegen lagere prijzen, bedacht door zorgprofessionals, aansluitend bij de behoeften van de patiënt. En zo samen nog meer goede voorbeelden van patiëntgerichte vernieuwing ontwikkelen. Om ervoor te zorgen dat patiënten nog beter en makkelijker de juiste zorg krijgen en ook op een aantrekkelijke manier kunnen werken aan hun gezondheid om hun herstelproces te bespoedigen.'


Terug naar het overzicht

Auteur:
Redactie
Sint Maartenskliniek

Publicatie over partner(s):


Tags

Health Valley Partners