Home Actueel Nieuws uit ons netwerk Slimme neus voor darmbacterie op de markt

07 september 2019

Slimme neus voor darmbacterie op de markt

Een project om aschadelijke darmbacteriën te ontdekken door ademanalyse heeft subsidie ontvangen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). 

Slimme neus voor darmbacterie op de markt

In het project AMZO voor Aeonose: van Ademanalyse-Module naar Zorgoplossing”, (“AMZO”) wordt een methode ontwikkelt om de Helicobacter pylori bacterie, die zich in de maag bevindt, door middel van ademanalyse te ontdekken. Deze bacterie kan leiden tot maagklachten en in bepaalde gevallen tot verandering van het maagslijmvlies met risico’s op maagkanker. Met dit project wordt de diagnosemethode geschikt gemaakt voor de dagelijkse zorgpraktijk. Hiermee krijgen duizenden patiënten toegang tot een vriendelijkere, snellere en betrouwbare methode voor het vaststellen van de Helicobacter pylori bacterie.

Het consortium bestaande uit: eNose (Zutphen), Auxzenze (Zutphen), Next Generation Technologies (Enschede), Medlon B.V. (Enschede), Radboudumc (Nijmegen), Isala Ziekenhuis (Zwolle) en Bernhoven Ziekenhuis (Uden) ontvangt een totaal subsidiebedrag van € 1.267.903. De totale kosten bedragen € 3.107.718. 


Terug naar het overzicht

Auteur:
Redactie
OP oost

Publicatie over partner(s):


Tags

Health Valley Partners