Home Actueel Nieuws uit ons netwerk The Share Council maakt eerlijker kapitaalverdeling met een paar clicks mogelijk

10 februari 2020

The Share Council maakt eerlijker kapitaalverdeling met een paar clicks mogelijk

Medewerkersparticipatie mag dan wel een uitstekend middel zijn om medewerkers aan je organisatie te binden, maar de bijkomende papieren rompslomp schrikt veel werkgevers af. Dat moet en kan anders, vindt The Share Council. Het bedrijf heeft daarom slimme software gebouwd, waarmee de participatie in aandelen of certificaten dynamisch en heel toegankelijk wordt. Medewerkers zitten zelf aan de knoppen, een bezoekje aan de notaris is niet meer nodig. De oprechte drijfveer van de grondleggers? Een eerlijker verdeling van kapitaal - en dat faciliteren.

Barricades? Spandoeken? Protestmarsen? Geweldsincidenten? Allemaal niet nodig. Dankzij het in De Pijp gevestigde The Share Council hoeft rechtvaardigheid niet op straat te worden afgedwongen, maar wordt het online gewoon geregeld. "In de geest van econoom en Nobelprijswinnaar Thomas Piketty maken wij het eerlijk delen van kapitaal veel makkelijker, en zorgen we dat inspanning en beloning sneller en beter op elkaar raken afgesteld," aldus oprichter Quintus Willemse. "Onze software vertegenwoordigt de mores van de toekomst: wie geeft, mag direct nemen. Zonder wachttijd. En zonder dat er een subjectieve man of vrouw tussen zit." Het organiseren van medewerkersparticipatie c.q. gedeeld eigenaarschap is met de software maar een kwestie van een paar clickjes op een scherm.


Magneetfactor

Start-ups, scale-ups, MKB-bedrijven, maar ook traditionele bedrijven kunnen met behulp hiervan een eerlijker en gezonder bedrijf creëren, met nóg beter gemotiveerde medewerkers (die immers ook eigenaar/aandeelhouder zijn). Maar minstens zo belangrijk: ze kunnen aankomend talent het superaantrekkelijke aanbod doen om meteen eigenaar te worden van het bedrijf. "De kernfilosofie van The Share Council is een klassieke win-win," aldus Willemse. "Ondernemers en investeerders kunnen met ons een supergemotiveerde ‘community’ creëren, die volop mee profiteert van behaalde successen. Medewerkers kunnen elke dag op een dashboard zien hoeveel hun inspanning bijdraagt aan de waarde van hun aandelen."

Meer weten over de impact van The Share Council (voorheen StemApp)? Bezoek de website www.thesharecouncil.com, stuur een mail naar info@thesharecouncil.com of bel het volgende nummer 020 2440608 voor meer informatie.


Terug naar het overzicht

Auteur:
Marcel ten Brinke
The Share Council

Publicatie over partner(s):


Tags

Health Valley Partners