Home Actueel Usono wint Gerard & Anton Award als veelbelovende startup

29 juni 2018

Usono wint Gerard & Anton Award als veelbelovende startup

De 10 meest veelbelovende startups uit Eindhoven zijn woensdag 27 juni tijdens een feestelijke uitreiking in het Microlab op Strijp-S beloond met de Gerard en Anton Award. Deze award wordt sinds 2014 jaarlijks door Innovation Origins uitgereikt aan startups waarvan wordt verwacht dat ze het komende jaar uitzonderlijk zullen presteren.
 

Moeder van alle startups

De aanwezige startups zijn geselecteerd om hun combinatie van innovatieve techniek en uitstekend gevoel voor ondernemerschap. De jury, onder leiding van voormalig wethouder Staf Depla, verwacht dat deze ondernemers de aankomende 12 maanden een belangrijke groei zullen doormaken. Eerdere winnaars waren o.a. Lightyear, Lifesense Group, en Bambi Medical. 
Philips heeft het fundament van Eindhoven gelegd en alle bedrijvigheid die tot vandaag de dag hier actief is. Als moeder van alle startups zijn wij trots dat onze Award de namen van Gerard en Anton draagt.

Bert-Jan Woertman

Innovatieve techniek en ondernemerschap

Naast innovatie, co-creatie, en ondernemerschap, essentiële ingrediënten voor een succesvolle startup, kan ook een goede kop koffie niet ontbreken. Benno Tieke, Head of Portfolio Management, Philips HealthWorks, was daarom namens Philips aanwezig om negen van de winnaars ter inspiratie te belonen met een SENSEO® Viva Café
SENSEO® is door Philips en Jacobs Douwe Egberts in 2001 geïntroduceerd en is sindsdien niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Een belangrijke technische innovatie die door samenwerking tot stand is gekomen en ook commercieel een groot succes is geworden.

Speciale aandacht was er tijdens de “Philips Cup … of Coffee” voor Usono van oprichters Victor Donker, Benjamin Tchang, en Jori Verbeek. Zij ontvingen een Philips Saeco Pico Baristo volautomatische espressomachine. Benno Tieke: “Ik herken in Usono de geest van Gerard en Anton: een technisch innovatief idee op een goede manier vermarkten”.

Benno Tieke, Philips en Victor Donker, Usono met Gerard en Anton Award en Philips Saeco Pico Baristo
 

‘Top 10 Startups to Watch 2018’

De 'Top 10 Startups to Watch' is een idee van de High Tech Campus Eindhoven en wordt georganiseerd en gepresenteerd door Innovation Origins. Het evenement wordt ondersteund door Philips, de gemeente Eindhoven, de Technische Universiteit Eindhoven, Brainport, Eindhoven365, PNO Consultants, Amber, en de High Tech Campus.

De Gerard en Anton Award winnaars van 2018 zijn: byFlowPillow’s Willow VR StudiosStentit, UsonoAtogearSalviaZorgdocMedAppIPOS, en Onera.

“Ons product is helemaal nieuw en een verandering van de manier waarop cardiologen werken. In samenwerking met de echolaborant kunnen zij nu betere zorg leveren aan de patiënt”, licht Victor Donker, medeoprichter van Usono, het succes van hun startup toe. “Onze missie is het verlichten, verbeteren, en vernieuwen van echografie.”

De winnaars van de Gerard en Anton Award in het Microlab op Strijp-S
 
Voor meer informatie over Philips HealthWorks, ga naar www.healthworks.philips.com


Terug naar het overzicht

Auteur:
Tommie Dijstelbloem
Philips Benelux


Tags

Health Valley Partners