Home Actueel Zorgrobot SARA ondersteunt zorgpersoneel tijdens de COVID-19 crisis

22 april 2020

Zorgrobot SARA ondersteunt zorgpersoneel tijdens de COVID-19 crisis

Zorgrobot Sara blijft slapen

Het COVID-19 virus komt hard aan in Nederland. Zeker voor ouderen, verzorgers en mantelzorgers zijn de gevolgen groot. Met als doel om te voorzien in zorg op afstand en verlichting te bieden tegen het ‘eenzaamheidsvirus’, wil Bright Cape haar zorgrobot SARA beschikbaar stellen voor ouderen die noodgedwongen beperkt contact met familie hebben. Tevens dient de robot ter ondersteuning en ontlasting van verzorgers en mantelzorgers.


SARA gaat een maand inside

SARA komt kostenloos logeren bij zorginstellingen. Samen met SARA kunnen ouderen luisteren naar mooie verhalen, liedjes zingen, en in beweging blijven. Daarnaast ondersteunt SARA in het contact met familie met behulp van videobellen. Gisteren op 21 april was de aftrap. Met dank aan de PSV Foundation is de eerste SARA inmiddels al 24 uur inside bij een van de zorgcentrums van de St. Anna Zorggroep.


Veilige implementatie

SARA beschikt over heel veel content zoals verhalen over de Efteling, muziek van Andre Rieu en een spreekwoorden quiz. Deze content breiden we ook nog steeds verder uit. Dit kunnen we op afstand, het enige dat we daarvoor nodig hebben is een WIFI verbinding. Met de huidige content kunnen zorginstellingen direct aan de slag en kan SARA direct meerwaarde bieden. Op deze manier is een implementatie in huis niet nodig waardoor we de veiligheid kunnen waarborgen. 


Interesse?

Zorginstellingen kunnen zich melden bij Bright Cape, de ontwikkelaar van SARA door een mail te sturen naar info@sara-robotics.com. We hebben een tiental SARA’s beschikbaar en werken heel hard om dit aantal op korte termijn te vergroten.


Over SARA

SARA, is een robot-zorg-collega om de werkdruk in de zorg te verminderen en de zorgkwaliteit te borgen. SARA staat voor Social & Autonomous Robotic health Assistant. En SARA werkte al enkele maanden voor de uitbraak van COVID 19 in drie Nederlandse zorginstellingen. De resultaten tot nu toe zijn zeer positief.
Het concept van robots in de zorgsector is niet nieuw. De meeste van hen zijn alleen niet in staat om zelfstandig te functioneren. De SARA-robot kan grotendeels autonoom handelen. Dankzij het systeem SARA Home kunnen zorgprofessionals een gepersonaliseerd profiel en gezondheidsplan invoeren op basis waarvan SARA de zorgprofessional kan ondersteunen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld de input van een zorgleefplan uploaden vanuit het elektronische dossier. Daar staat veel informatie in, dat de ene patiënt liever verhalen hoort en dat een andere patiënt muzikale stimulatie nodig heeft en zorgprofessionals kunnen activiteiten toevoegen. SARA kan daarbij per woonzorgcentrum anders worden ingesteld. In een woonzorgcentrum in Kaatsheuvel is SARA gevoed met verhalen over De Efteling, zodat de zorgbewoners zo herinneringen kunnen ophalen.


Over Bright Cape

Bright Cape is dé data analytics en data science partner voor proces optimalisatie binnen onder andere de productie, logistiek, financiële en zorg sector. We begeleiden bedrijven en instellingen in hun digitaliseringsreis door schaalbare, duurzame oplossingen te implementeren en te bouwen. Dit doen we zowel met gestandaardiseerde als op maat gemaakte Artificial Intelligence (AI) oplossingen. Bright Cape implementeert de beste oplossing altijd zo dat de klant volledig zelfstandig verder kan en zo blijvende resultaten boekt. Onze expertise ligt in small en big data analytics, machine- en deep learning, vision- en tekst analytics en data driven user experience maar ook specifieke methodes zoals Process Mining en Robotic Proces Automation (RPA).


Terug naar het overzicht

Auteur:
Maartje Claassen-Eradus
Bright Cape / SARA Robotics / SIA / OWL

Publicatie over partner(s):


Tags

Health Valley Partners