Home Actueel Nieuws uit ons netwerk Zorgrobot Tessa van Tinybots winnaar voorronde Gelderland Zorginnovatieprijs

02 februari 2021

Zorgrobot Tessa van Tinybots winnaar voorronde Gelderland Zorginnovatieprijs

Winnaar van de voorronde in Gelderland voor de nationale Zorginnovatieprijs is geworden: zorgrobot Tessa van Tinybots. Deze innovatie gaat door naar de finale op 11 maart tijdens het online Health Valley Event. De App To Order (A²O) van CWZ & Proud Nerds, ontving een wildcard en maakt alsnog kans om winnaar te worden. Zij worden de komende maand wellicht uitgekozen uit de andere voorgedragen wildcard genomineerden.

Winnaar Tinybots

Jan-Willem Heeg partner en COO van Tinybots, liet in zijn inspirerende videopitch zien hoe  Zorgrobot Tessa mensen met dementie verbale begeleiding geeft bij dagelijkse activiteiten. Ze ondersteunt zelfregie, zelfstandig wonen en biedt zorg. Ook legde uit hij dat ze 2 uur zorg per week kan besparen, terwijl de cliënt 24/7 ondersteuning ervaart.

Koen van den Hurk, innovatiemanager bij Health Valley, mocht de winnaar namens de jury bestaande uit de innovatiemanagers van Health Valley, bekendmaken:“Tinybots is met zorgrobot Tessa echt het voorbeeld hoe technologie het verschil kan maken voor de cliënt, door op afstand cliënten te begeleiden en ze zo veel mogelijk regie laten behouden op hun eigen leven. Tinybots heeft zich inmiddels bewezen, omdat veel zorginstellingen inmiddels gebruik maken van Tessa en daarmee ook van toegevoegde waarde is voor de zorgverleners. Daarom hebben we deze oplossing genomineerd.”, aldus van den Hurk.

App To Order Wildcard genomineerde

De wildcard ging naar App To Order (A²O) van Proud Nerds & CWZ. De app wordt gebruikt voor het bestellen van nieuwe instrumenten voor de operatiekamer. Deze innovatie bestaat uit een mobiele app voor de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) en een online systeem in de OK. Deze maken het mogelijk en om sneller en effectiever materialen te bestellen en leveren. Voor, tijdens en na de operatie. Bekijk ook hun inspirerende videopitch.

Finale Health Valley Event

Op 11 maart tijdens het online Health Valley Event gaat Tinybots door naar de finale van de Nationale Zorginnovatieprijs. Ze maken hierbij kans op de vakjuryprijs van tienduizend euro en/of de publieksprijs van vijfduizend euro. 

Zorginnovatieprijs

De zorginnovatieprijs is voor dié ondernemers die hun innovatie al uitgewerkt, getest en gelanceerd hebben. Zij kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun bedrijf echt tot een succes te maken. Kijk voor meer informatie op www.zorginnovatie.nl


Terug naar het overzicht

Auteur:
Kim van Baal
Health Valley Netherlands


Tags

Health Valley Partners